Pe Foc

Instructiuni de montaj a cosului de fum ceramic HOCH

Pentru ca o constructie sa fie rezistenta si durabila, adica sa tina multi ani de zile, e nevoie de profesionalism, calitate in materiale si in manopera, precum si de atentie la detalii si experienta in domeniu! La fel se intampla si in cazul domeniului termic, mai ales in privinta constructiei celui mai important element dintr-un sistem de incalzire - cosul de fum!

Instructiuni de montaj pentru Cosul de fum universal Hoch

 

 

1. Etapa pregatitoare

In primul rand, va trebui sa tii cont de Manualul de instructiuni! El trebuie respectat pas cu pas in procesul de montaj.

Sistemul de cos de fum ceramic este unul prefabricat, cu elemente modulare necesare constructiei cosului. Astfel, kitul complet contine:

-Placa de acoperire din beton semi-usor

-Vata izolatoare

-Tub ceramic de racord

-Palaria cosului

-Mantale de beton

 

Este foarte important sa utilizezi doar componente si materiale de montaj originale, marca Hoch, cum sunt: usita de vizitare, tuburi samota, grilajul de aerisire si colectorul de condens de la baza cosului.

Toate acestea le gasesti in kitul Hoch, pentru un montaj profesionist si sigur!

 

In aceasta etapa, pregateste toate uneltele necesare pentru construirea cosului de fum, pentru a le avea la indemana!

 

2. Etapa izolarii bazei cosului de fum

Aceasta este una importanta si presupune, pe scurt, urmatoarele actiuni:

-Pregatirea bazei

-Asezarea primei mantale

-Umplerea bazei cu beton.

 

Initial, izolatia bazei se realizeaza cu folie sau carton, pe suprafata plana. Se pregateste si se amesteca mortarul intr-o galeata curata, in mod uniform. Pe izolatie se asaza, apoi, blocul de beton.

Baza este foarte importanta pentru toata structura cosului, asa ca asezarea ei e vitala! Acorda mare atentie acestei prime etape!

 

In continuare, fiecare manta de beton trebuie sa fie fixata la nivel, urmarind ca aceasta sa fie perfect perpendiculara pe suprafta de contact. Pentru precizie si o constructie dreapta si sigura foloseste un boloboc. Apoi primul bloc de beton de la baza se umple cu mortarul pregatit anterior.

 

3. Etapa montarii hornului

Aceasta etapa presupune urmatoarele actiuni: zidirea componentelor unele peste celalalte, gaurirea blocurilor de beton si decuparea lor acolo unde este cazul si montarea tubului ceramic interior, care se izoleaza mai apoi cu vata.

 

Astfel, deasupra bazei pregatite anterior, se fixeaza cu mortar colectorul de condens, verificand nivelul cu un boloboc, pentru asigurarea lui.

Pentru decupajele necesare in mantalele de beton, foloseste sabloanele care insotesc fiecare sistem de cos de fum Hoch (in Manualul cu Instructiuni pentru Montaj). Se insemneaza pe blocul de beton gaura aferenta grilajului de aerisire. Cu ajutorul polizorului unghiular se taie cu atentie gaura marcata anterior. Apoi se pregatesc marginile, iar mantaua taiata cu polizorul se asaza la pozitie cu ajutorul mortarului, imbinand-o cu piesa pusa anterior.

ATENTIE! Verifica intotdeauna nivelul orizontal si vertical al elementelor adaugate constructie!

 

Urmatorul pas: cu ajutorul sablonului insemneaza gaura pentru usita de vizitare. Apoi realizeaza decupajul cu acelasi polizor. Verifica din nou nivelul orizontal si vertical!

Dupa adaugarea si nivelarea urmatoarei mantale de beton, se indeparteaza mortarul de pe colectorul de condens cu un burete moale, inainte ca adezivul sa se intareasca.

 

Se aplica adezivul pentru ceramica pe segmentul de tub ceramic cu decupaj pentru vizitare si se aseza apoi pe colectorul de condens, creand o imbinare potrivita. Surplusul de adeziv se indeparteaza cu un burete moale.

 

In spatele tubului ceramic cu decupaj de vizitare se fixeaza vata izolatoare, de jur-imprejur. Se zideste urmatoarea manta de beton tot cu adaugarea mortarului pe canturile de beton. Pastreaza, in continuare, nivelul vertical corect. In interiorul acesteia se introduce vata izolatoare, care se pliaza usor pe manta.

 

Se insemneaza cu ajutorul sablonului gaura pentru segmentul de tub ceramic cu racord, iar apoi se efectueaza decupajul. Asaza mantaua decupata la constructie tot perpendicular.

Dupa zidirea mantalei, foloseste adezivul pentru ceramica si fixeaza tubul ceramic cu racord. Surplusul de adeziv se indeparteaza cu un burete moale. Acum introdu vata izolatoare, de jur imprejurul tubului ceramic.

 

MODULARITATE: Mai departe, monteaza mantale, vata izolatoare si tuburi ceramice pana se ajunge la inaltimea finala dorita a hornului.

 

4. Etapa finalizarii hornului

Ultima etapa presupune montarea terminatiei cosului de fum cu colier de etansare din inox, a placii de acoperire din beton si a palariei terminale.

 

Astfel, pe ultima manta se asaza colierul metalic de etansare, de care, ulterior, se va prinde palaria cosului. Apoi, cu mortar se monteaza placa de acoperire din beton semi-usor, urmand ca sa se aduca placa la nivel. Urmareste siguranta in procesul de constructie - folosind un ciocan din cauciuc pentru nivelare fina si exacta!

 

Inaintea montarii ultimului segment de tub ceramic, acesta se taie conform inaltimii palariei terminale, care se va aseza pe placa de acoperire. La aceasta operatiune se foloseste flexul.

Pentru montajul palariei se foloseste adezivul pentru ceramica, care se aplica cu grija pe cantul tubului.

 

In aceasta etapa acorda atentie la faptul ca piciorusele de stabilizare se indoaie. Astfel, o palarie montata corect se sprijina pe aceste picioruse la o distanta de 1-2 cm fata de placa de acoperire. Adezivul in exces se indeparteaza cu un burete moale.

 

5. Actiuni de final

In final, se aplica si ultimele detalii ale constructiei: montarea placii de racord, a grilajului de aerisire si usita vizitare cos fum.

 

In primul rand, se decupeaza placa de racord si gaura aferenta racordului din tubul ceramic. Al doilea pas final - incorporeaza suportul usitei de vizitare in mantaua de beton. Aceasta se prinde cu suruburi in beton, iar apoi se ataseaza si usa metalica pe balamalele laterale. Apoi, se monteaza si grilajul de aerisire.

 

Mai multe informatii despre produsele firmei Hoch gasiti pe pagina web a producatorului (https://www.hoch.ro)

Pentru detalii sau consultanta intrati in legatura cu noi!

 

Manualul cu Instructiunile de Montaj complete pentru construirea unui cos de fum ceramic universal profesional HOCH ca la carte!

 

Daca doresti montajul profesional al unui cos de fum ceramic HOCH in Romania, contacteaza-ne pentru a-ti oferi cel mai bun si mai apropiat meserias din zona ta! 

Utilizeaza acest formular de contact!