Livram orice sistem de cos direct la domiciliu!

Cosuri de fum ceramice

Hornuri si cosuri de fum ceramice de la producatori de renume in sisteme de evacuare in siguranta.

Punem calitatea lucrarii si siguranta constructiei si a beneficiarilor pe primul loc cand vine vorba de evacuarea gazelor arse produse de seminee pe lemne, sobe, centrale si termoseminee pe lemne sau peleti, prin sisteme de cos de fum ceramice pe interiorul casei, sau pe exteriorul cladirii.

Cosurile de fum profesionale din oferta noastra sunt usor si rapid de montat, fiind realizate din elemente prefabricate, samota si beton, la preturi accesibile!

Cosurile de fum ceramice reprezinta astazi unele dintre cele mai performante si trainice solutii de constructie pentru evacuare a gazelor in domeniul termic, un superlativ al sigurantei, rezistentei si confortului. Astfel, in cele de mai jos, va prezentam o gama diversificata in catalogul nostru de cosuri de fum ceramice la preturi avantajoase!

 

 

Cu mandrie reprezentam unele din cele mai de importante branduri din Europa, recunoscute datorita calitatii si caracteristicilor pe care le prezinta, furnizandu-ne sisteme testate si certificate conform standardelor stricte in vigoare, cu o experienta vasta si o traditie foarte mare in spate.

 

 

Cosurile de fum ceramice sunt sisteme de evacuare dispuse in triplustrat, formate din tubulatura de samota la interior, termoizolatie sub forma de vata bazaltica si manta prefabricata din beton usor la exterior.

 

 

 

Avand ca element central tubulatura de samota de inalta calitate, caracteristicile principale ale hornului sunt: siguranta, rezistenta, buna functionalitate in exploatere si durata mare de viata. Astfel, ceramica interioara de calitate nemteasca reprezinta specificul acestui tip de cos.

 

 

Datorita tehnologiei avansate de fabricare si testare a sistemului triplustrat ventilat rezulta o rezistenta exceptionala la socurile termice si la socurile mecanice din exterior. Aceste cosuri sunt ventilate cu ajutorul a 4 canale la interior, care strabat toate mantalele de beton zidite unele peste celalalte. Iar cele 4 orificii din colturile mantalei au scopul de ancorare statica prin introducerea tijelor de sustinere a blocurilor de beton.

 

 

De asemenea, acest sistem de cosuri se preteaza pentru orice fel de combustibil al surselor: semineu, centrala sau soba, adica: lemne, gaz, carbuni, peleti sau bricheti:

 

 

O caracteristica de baza care defineste un cos de fum ceramic este durabilitatea si, de aceea, acesta trebuie sa constituie criteriul principal de luat in considerare atunci cand il achizitionezi pentru propria casa. Este un sistem rezistent, eficient si pe care te poti baza pe termen lung, ceea ce o dovedesc si garantiile mari pe care producatorii le ofera pentru cosurile ceramice. Sistemele de evacuare sunt testate TUV si trec cele mai riguroase standarde si cerinte nationale si europene in domeniu, fiind chiar certificate ca produse de incredere:

 

 

Care sunt beneficile unui cos de fum ceramic?

 

- un plus de siguranta in utilizare, eliminand riscurile incendiilor care apar de la cosurile de fum defecte sau  a intoxicatiilor cu monoxid de carbon provocate de cosuri de fum neetansate sau puse necorespunzator in constructie.

- asigura un tiraj optim de functionare pentru un randament maxim al centralei, al semineului sau a sobei pe lemne ori pe peleti.

- constructia si montajul cosului se fac rapid si simplu, la preturi reduse, datorita elementelor prefabricate (beton semi-usor, componente modulare, accesorii incluse in kit, instructiuni de montaj, etc.)

 

 

- sistemele de cosuri de fum ceramice nu sunt cele mai ieftine variante, dar cu siguranta sunt unele dintre cele mai trainice si rezistente solutii de evacuare termica.

- cosurile de fum ceramice pot fi montate atat pe interiorul casei, cat si pe exteriorul cladirilor.

- in procesul de productie, sistemele de horn sunt pregatite la o temperatura de aproximativ 1.100 ° C, astfel incat samota acestora este „trecuta prin foc” deja inainte de instalarea propriu-zisa. Sistemele de cos de fum ceramice rezista la foc si la funingine in conditii impecabile, conform DIN EN 1457. In plus, datorita greutatii lor, acestea amortizeaza transmiterea sunetului din procesul de incalzire in locuinta.

- sunt economice, fiabile si ecologice:

 

 

- prezinta o durata mare de viata fara reparatii sau interventii in timp, tocmai pentru ca nu sunt cea mai ieftina solutie de evacuare de pe piata.

- de asemenea, rezistenta mecanica si rezistenta la abraziune sunt ridicate, contribuind la longevitate si fiabilitate in timp a produsului

- cosurile din ceramica sunt ecologice, pot fi reciclate, nu trebuie conectate la sistemele de protectie impotriva trasnetului existente. 

- garantia foarte ridicata a cosurilor ceramice de 30 de ani (ceramica este produsa de renumitul brand Hart Keramik, cu traditie de peste 300 de ani)

 

 

- etansietate maxima la gazele arse din lemnele din incinta si rezistenta la temperaturi ridicate ofera o garantie a sigurantei

-raportul calitate-pret pentru acest horn este unul foarte avantajos

-prezinta o varianta profesionala a traditionlelor cosuri de caramida zidite si cea mai recomandata alternativa la acestea:

 

 

Cosurile de fum ceramice se gasesc intr-o gama variata in ceea ce priveste formele si intr-o varietate de diametre (intre fi 100 si fi 400), cosuri simple sau duble, cu cate 2 canale de evacuare a fumului.

Fiind sisteme modulare de precizie mare si cu greutati reduse, montajul si zidirea acestora devine un proces simplu si facil! (vezi aici).

 

De ce este atat de importanta alegerea unui sistem de cos de fum?

 

Cosul de fum este singurul element din casa supus unor solicitari extreme, mai ales termice, mecanice si chimice, cum ar fi:

- pe timpul iernii, cosul de fum trece de la temperaturi de -20 C la temperaturi de +300 C intr-un interval foarte scurt de timp

- supunearea la umiditatea produsa in cosul de fum

- autoaprinderea rezultata din rezidurile de funingine depuse pe interiorul cosului de fum

- atacul chimic datorat substantelor corozive din interiorul combustibililor, care, in combinatie cu vaporii de apa, se depun pe peretii cosului si incep a coroda la interior.

 

Ce componente contine un sistem complet de cos de fum triplustrat?

 

 

- elementele modulare care compun kitul sunt de 33 cm inaltime, astfel incat inaltimea cosurilor de fum va putea fi din 33 in 33 de cm, calculata in functie de necesarul termic pentru casa ta.

 

 

Concluzia? Un cos de fum ceramic este o investitie inteligenta (daca ne referim la costul lui in comparatie cu valoarea unei case) si benefica pentru siguranta, eficienta si confortul pe care le aduce. Pefoc ofera clientilor sai una din cele mai diverse game de cosuri de fum ceramice si hornuri de beton cu posibilitatea chiar de modificari sau produse la comanda.

 

 

Va stam la dispozitie nu doar pentru comercializare de cosuri de fum ceramice, ci si cu sfaturi bazate pe experienta noastra si a producatorilor pe care ii prezentam, cat si pentru recomandare de meseriasi-instalatori priceputi, gata sa ofere servicii de calitate pe care ii recomandam cu incredere!

 

SUS