Pe Foc

Tendinte in 2019 in materie de seminee

Inceperea unui nou an aduce retrospective asupra a ceea ce a trecut si noi perspective pentru ceea ce ne sta in fata. La fel stau lucrurile si in domeniul nostru de specialitate, semineele. Ne uitam la alegerile si preferintele clientilor din Romania pe parcursul unui an si cum se schimba acestea in functie de materiale si modele nou aparute, moda sau necesitati. Daca in anii trecuti semineele pe lemne cu focar de fonta sau otel au fost in top, in anul 2018 am putut observa deschiderea romanilor spre alte variante si solutii de incalzire sau ambientare.

 

Comparativ cu anii precedenti, 2019 aduce noi preferinte si tendinte in materie de seminee atat in ce priveste modelul de finisaj ales sau anumite materiale folosite in constructie cat si orientarea catre alte seminee de tip decorativ, nu doar cele pe lemn.

 

Mult mai multe persoane incep sa se orienteze catre semineele pe gaz, in principal cei care au un program aglomerat si doresc ca la o simpla accesare a telecomenzii sa porneasca flacarile. Deoarece nu necesita intretinere si curatare precum in cazul semineelor pe lemn, acestea sunt mult mai curate, mai usor de utilizat si ofera posibilitatea de a fi amplasate in locuri in care cele pe lemne nu pot fi montate, cum ar fi: cladiri istorice sau apartamente. Daca in anii trecuti un semineu pe gaz era ceva total necunoscut pentru romani, in acest an gama de seminee pe gaz a avut o crestere de 175%.

Semineu pe gaz modern   Semineu modern pe gaz

 

Semineu modern pe gaz   Semineu pe gaz modern

 

Semineele decorative pe bioetanol sunt preferate tot mai mult de catre romani pentru ambianta placuta pe care o ofera si usurinta de utilizare. Acestea castiga teren in fata semineelor electrice, trend care nu se regaseste doar in tara noastra ci in toata Europa. Semineele pe bioetanol au inregistrat o crestere de 100%.

Principalele motive pentru care clientii aleg biosemineele: 

- Flacara adevarata 
- nu necesita cos de fum 
- posibilitatea amplasarii acestora in orice tip de locuinta
- posibilitatea realizarii unor modele de seminee futuriste care nu pot fi realizate cu dispozitive pe combustibil solid
- usor de montat si de intretinut
- 100% ecologic

 

Semineu modern pe bioetanol   Semineu pe bioetanol modern

 

In ceea ce priveste modelele de seminee construite clientii din tara noastra se orienteaza tot mai mult catre modele moderne, cele rustice cunoscand o scadere considerabila. In special posesorii cabanelor, pensiunilor sau hotelurilor in stil rustic s-au orientat catre aceasta gama de seminee moderne si minimaliste, integrandu-le totodata in designul locatiei. Modelele moderne cu stil simplu si fara a fi prea incarcate, cu mai multe laturi de sticla, cu televizor pe constructie sau cu forme patrate sunt cele preferate de clienti in locuintele lor.

 

Semineu pe lemne modern   Semineu pe lemne modern   Semineu pe lemne modern

 

Deoarece constructia unui semineu pe lemne implica costuri destul de ridicate pentru clienti si un personal specializat pentru constructia acestora multe persoane se orienteaza catre sobele de tip semineu, acestea nefiind la fel de pretentioase la cosul de fum iar montajul realizandu-se mult mai simplu si rapid. Prin formele tot mai diverse, designurile tot mai inovative si posibilitatea adaugarii optiunilor suplimentare care ofera mai mult confort in utilizare acestea ajung sa fie tot mai preferate de romani. 

Sobele de fonta sunt tot mai preferate avand si o varientate de optiuni: ventilator, Asdp, plite, decor pe sticla, ventilatorul fiind optiunea cel mai des achizitionata.

 

Soba tip semineu moderna   Soba moderna tip semineu

 

 

In ce priveste focarele de seminee din fonta sau otel cu samota, chiar daca focarele samotate sunt intr-o continua crestere cele de fonta raman in continuare in topul preferintelor fiind mai accesibile la pret si in multe cazuri mai trainice. In cazul focarelor pe lemne am constatat o mai buna informare a clientului prin orientarea catre modelele cu randament crescut ce pot oferi o functionalitate mai buna in privinta arderii si a consumului de combustibil.

 

Semineu pe lemne modern   Semineu modern pe lemne


Semineele de exterior pentru gradini si terase devin tot mai cautate. Oferta noastra cuprinde trei variante: pe gaz, pe peleti sau pe bioetanol. Oricare dintre ele ofera avantajul confortului in utilizare si usurintei de amplasare, dar cel mai mare plus il  reprezinta ambianta relaxanta pe care o ofera. De aceea ele se regasesc si in interiorul restaurantelor sau teraselor exterioare, la spa, piscine, petreceri in aer liber etc. O atmosfera de vis poate fi creata si pe terasele sau in gradinile locuintelor proprii, cu ajutorul semineelor de exterior ce nu ocupa mult spatiu.

 

Semineu modern de exterior   Semineu modern pe bioetanol de exterior


Gama premium a cunoscut o crestere de peste 100%, ideala pentru cei care doresc ce e mai bun atat in ce priveste calitatea cat si designul. Potentialii beneficiari ai semineelor si-au dat seama ca acesta reprezinta o investitie pe viata si este foarte important ca focarul, inima semineului sa fie construit la parametri tehnici ridicati pentru rezistenta de lunga durata, eficienta maxima si randament bun pe intreaga durata de functionare. Parteneriatul cu firma de renume Hoxter a adus focare premium in multe locuinte din tara noastra.

 

Semineu cu focar hoxter   Semineu cu focar hoxter

 

In continuare asteptam cererile clientilor nostri in acest nou an, punand la dispozitie toate cunostintele si experienta acumulate de-a lungul celor aproape 19 ani de activitate pe piata semineelor.

 

Pefoc.ro este prezent in casele romanilor si in 2019 cu un plus de caldura si relaxare!