Pe Foc

Soba din fonta – varianta rustica si trainica

O varianta de sursa termica pe care oamenii o aleg astazi din ce in ce mai des, cu aspect rustic (care sa se potriveasca oricarui decor interior) si foarte trainica, dar si usor de montat, este soba din fonta turnata.

 

Desigur, daca este vorba de o soba model rustic, atunci e clar ca vorbim de o soba care functioneaza pe lemne.

 

In urmatoarele randuri dorim sa va prezentam cele mai cautate, apreciate si achizitionate modele de sobe pe lemne din catalogul nostru, la preturi competitive, prezentand particularitatile caracteristice ale fiecareia in parte:

 

-Soba K9 - este prima in topul celor mai cautate sobe:

-in primul rand datorita aspectului ei, care imbina motive traditionale (prezente la exteriorul fontei) cu tehnologia moderna de fabricare, cat si datorita formelor sale rotunjite, oferind un plus de eleganta caminului.

-in al doilea rand, datorita vizibilitatii foarte bune a focului, avand doua sticle aditionale pe partea laterala, astfel incat sa poti vedea flacara din orice unghi al incaperii.

 

 

 

 

 

 

-apoi, o caracteristica foarte importanta este existenta peretilor de fonta dubli, un perete la interior care formeaza camera de ardere si un perete la exterior, cel care se vede cu ochiul liber (practic e ca si cum ar fi incastrata o soba in alta soba). De aceea, investitia intr-o astfel de soba este una pe viata, modelul fiind unul foarte trainic.

-pe langa avantajul peretilor dubli, fiecare astfel de strat are grosimea de 80 mm, crescand durabilitatea, dar si greutatea sobei (aceasta ajungand la 160 kg).

 

 

-alte motive ce pot reprezenta avantaje: posibilitatea racordarii la cosul de fum atat sus, cat si prin spate, reglajul dublu de aer, posibilitatea detasarii manerului pentru reducerea riscului de arsuri si o utilizare facila a acestei surse termice.

-avand o cerere foarte mare pe piata, au aparut mai multe variante de model la aceasta soba tip semineu (upgrade-uri sau extrase optionale), pe care le enumeram pe scurt:

-Varianta cu ventilator – care ajuta la o distribuire mai uniforma a aerului cald in spatiul incaperii unde este amplasata. Astfel, schimbul termic e mult mai rapid. Reglarea temperaturii se face automat, neimplicand eforturi suplimentare.

-Varianta cu reglaj automat al admisiei – pentru un consum mic de lemne si o ardere cat mai optima, fara interventie manuala. Reglajul automat se face pe baza de bimetal, in trepte, fara a depinde de curent electric. Aici intervine partea tehnologica in mod optim, reglandu-se automat temperatura din camera.

-Varianta cu decor – unde se aplica niste decoruri aditionale la modelul clasic pe partea de sticla, oferind aspectul mai traditional, vintage al sobei.

-Varianta de tip centrala – cu rezervor de apa pe partea posterioara, putand fi racordata la circuitulor termic al casei, incalzind apa din calorifere.

 

  Soba cu optiuni suplimentare: decor, plite sau sticla protectie sub picioare.

-Alte optiuni suplimentare: plite din fonta, sticla de protectie sub picioarele sobei, clapeta de tiraj pentru scaderea consumului de combustibil sau set care imita focul pe timp de vara sau in perioade de neutilizare a sobei.

 

-Soba K6 – este sora mai mica a modelului precedent, avand o greutate considerabila, pereti dubli si un randament ceva mai crescut.

 

 

Este mult mai compacta, ceea ce poate fi un avantaj in cele mai multe cazuri (lipsesc cele doua laturi de sticla de la modelul K9), in rest dispune de aceleasi optiuni, dotari, caracteristici ca si modelul mai mare:

-reglaj automat al admisiei de aer

-varianta tip centrala (pe apa) a sobei poate fi racordata la sistemul de incalzire al casei (calorifere)

-si la acest model pot fi optional adaugate: un decor (motive rustice de design) pe sticla frontala, plite in partea superioara, care dau un aer traditional sobei sau sticla / tabla de protectie sub picioarele de sustinere etc

-fiind mai mica la dimensiuni, automat este si mai ieftina, insa calitatea este aceeasi, chiar si in aceasta marime.

 

-exista si varianta cu ventilator, pentru a uniformiza aerul cald din incapare sau a intregii locuinte, dupa caz, iar schimbul termic va fi mult mai rapid, reglarea se va face automat, confortul termic interior crescand considerabil.

  - Prezentare video: functionare ventilatior la soba rustica model K6:

 

-Soba K7unul dintre cele mai compacte modele de sobe din catalogul nostru:

                   - poate fi amplasata in spatii reduse

                   - consumul de lemne este unul foarte scazut (pe masura marimii ei)

 

 

- pastreaza un aspect de tip rustic, avand picioare de sustinere din fonta si posibilitatea de racordare chiar si pe partea din spate, in cazul in care se doreste mascarea evacuarii

-diametrul de evacuare este de 130 mm, reprezentand un avantaj, putand fi racordata la cosuri de fum mici dimensionate, chiar pe care a functionat o soba veche, de teracota, ori alte surse termice traditionale.

-ofera un plus de eleganta in orice tip de locuinta sau cabana ori casa de vacanta, instalarea ei putand fi facuta intr-un timp foarte scurt si cu mare usurinta.

-este echipata cu sticla ceramica termorezistenta de calitate

-la fel ca celalalte sobe din gama rustica: manerul poate fi detasat, aerul poate fi reglat, formeaza perdea de aer pentru depuneri reziduale mici pe sticla, dispunand de 5 ani de garantie.

-poate fi echipata cu ventilator turbo pentru o rapida incalzire a incaperii casei sau cabanei unde este amplasata, precum si cu reglaj automat de admisie, pentru o optimizare functionala pe partea de utilizare redusa a combustibilului (lemnului).

-modelul K7 prezinta cele mai accesibile preturi din toata gama de sobe traditionale pe care o puteti gasi in catalogul nostru de produse.

 

 

-Soba K10

-poate fi dotata cu una sau chiar 2 seturi de plite in partea superioara

 

 

-are o adancime mare (50 cm), generoasa, o forma rectangulara, putand fi inclusa atat intr-un design traditional, cat si intr-o locuinta clasica

-are dublu reglaj de aer, atat in partea de jos, cat si in partea de sus

-poate fi regasita in 3 variante: standard, cu reglaj automat sau cu ventilator.

 - Soba cu ASDP (reglaj automat al admisiei de aer):

-Soba K8

-ultimul model din lista noastra, care, fata de toate modele precedente, este mai deosebita prin aspectul cilindric si a formei aparte pe care il prezinta

-unul dintre avantajele care le surade clientilor este ca face parte din categoria modelelor cu pereti dubli, avand o durata mare de viata.

-la acest model, exista o varianta mai speciala (tip tunel), exclusivista chiar, cu vedere a focului din doua parti (fata-spate), putand fi amplasata in centrul unei incaperi sau poate chiar imparti doua spatii diferite (ex: bucataria de living).

Pe langa cele prezentate mai sus, toate modelele de sobe rustice beneficiaza de o calitate superioara, atat in ceea ce priveste materialul (fonta clasa 200), grosimea acestuia, cat si in privinta modului in care sunt concepute, atentia la detalii, s.a.m.d. De asemenea, avem o multime de dotari, elemente si optiuni suplimentare cu care sobele pot fi prevazute si comandate din catalogul de produse, astfel incat sa corespunda dorintelor oricarui client!

 

     Prezentare detalii si optiuni soba traditionala K6

 

Alaturi de modelele prezentate mai sus, va putem oferi un sistem complet de racordare al sobelor la cosul de fum, cum sunt: burlane de racordare, sticla sau table de protectie, dar si cosuri de fum, accesorii de intretinere si de curatare, cat si consumabile, in cazul oricarui incident.

 

 

La cerere, va putem oferi si servicii de punere in opera, printr-o retea de montatori profesionisti la nivel de Romania, cat si piese de schimb cu livrare rapida in cazul spargerii sticlei sau a altor accidente ce sunt inevitabile.

 

Asadar, daca iti doresti un semineu la tine acasa care sa exprime rusticitatea, dar in acelasi timp sa fie si durabil si potrivit oricarui design de locuinta, atunci soba de fonta rustica este alegerea cea mai potrivita pentru tine! Daca nu esti hotarat, acceseaza utilul catalog seminee sau contacteaza-ne pentru o oferta personalizata, care sa acopere nevoile spatiului de incalzit dorit de tine precum si sa indeplineasca dorintele tale functionale si estetice!