Pe Foc

Soba tip semineu inovativa, din otel si samota

Ca si alternativa la semineul traditional pe lemne, noile modele de sobe aparute in ultima perioada pot constitui adevarate surse naturala de caldura cu rol decorativ in acelasi timp. Se stie despre eficienta sobelor fabricate din fonta, care incep sa emane caldura la scurt timp dupa aprinderea focului. Dar cat de mult se stie despre avantajele sobelor din otel, captusite cu samota?

 

Samota este un material consumabil cu capacitate izolatoare, ce influenteaza procesul arderii si creste randamentul sobei. Datorita temperaturii foarte ridicate din camera de ardere, raman mai putine reziduuri de cenusa depuse in interior, deci sticla ramane mereu curata si soba e mai usor de curatat. In plus, sobele captusite cu samota au un aspect mai placut. Totusi, trebuie mentionat faptul ca samota necesita inlocuire in decurs de 4-5 ani.

 

Soba tip semineu din otel si samota

                                                                        Soba tip semineu modelul K5, cu samota in interior, integrata perfect in designul locuintei

 

Puterea sobelor tip semineu se alege in functie de suprafata ce necesita incalzita. Modelele din otel cu samota au avantajul de a necesita mai putina curatare si intretinere datorita temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o caldura care sa se emane mai mult timp dupa stigerea focului, cele mai potrivite sunt sobele cu pereti de fonta.

 

Un alt aspect de mentionat este designul. Modelele actuale de sobe sunt deosebit de aspectuoase si concepute special pentru a se potrivi in ambianta locuintei, indiferent de stilul de decor. Astfel poti gasi sobe ultramoderne cu picior de sustinere, in forma ovala, sau sobe rustice placate cu teracota. Pentru spatii mai mici se gasesc si modele inguste.

 

Modele de soba tip semineu

                                                                               Modele de sobe tip semineu AB 10kw, cu cahle albe, BK 8kw

 

Caldura naturala emanata de arderea lemnelor nu se compara cu nimic altceva, de aceea multe persoane opteaza pentru acest tip de incalzire a locuintei lor. Nu mai sta pe ganduri si investeste inteligent intr-o sursa de caldura de care te poti bucura intreaga iarna! Noi iti stam la dispozitie cu o oferta bogata de sobe de fonta si otel cu samota pe toate gusturile. Oferim consultanta, transport gratuit in intreaga tara pentru orice model de soba si garantie intre 2 si 5 ani, contacteaza-ne pentru mai multe detalii!