Pe Foc

Montajul sobei pe lemne THOR - modelul metalic, ultra-modern, pe colt!

Desi anii au trecut si o data cu ei si noi ne-am modernizat, iar nevoile s-au schimbat, totusi si tehnologia a avansat, aparand nenumarate solutii de incalzire termica. Noi ne-am dorit sa putem aduce din nou in casele romanilor acea imagine de odinioara, adaptata vremurilor noastre moderne si confortabile, oferind o gama larga de modele de sobe tip semineu pe lemne. Pentru ca bucuria oferita de trosentul lemnul si mirosul acestuia sa dainuie indiferent de vremurile pe care le traim!

In ultima perioada, tot mai multi oameni au ales sa se bucure si sa isi incalzeasca locuinta cu ajutorul unei sobe pe lemne. Pentru ca tuturor le dorim o atmosfera si o ambianta placuta si calduroasa in caminul lor. Acest lucru s-a observat in vanzarile si in cererea foarte mare pe sobe in anul 2021, aceasta gama cunoscand o crestere de peste 300%. Care este motivul pentru care tot mai multi clienti s-au orientat catre un montaj de soba pe lemne la ei acasa?

Soba pe lemne inlocuieste cu succes clasicul semineu pe lemne, venind cu o serie de beneficii si avantaje, precum: pretul de achizitie mult mai mic, lipsa constructiei si a santierului in locuinta (de ex: ca la focarul de semineu), montaj rapid, racord la horn facil si nu necesita un spatiu mare pentru amplasare. Acestea sunt doar cateva dintre marile beneficii oferite de catre sobe metalice pe lemne. In plus, acestea sunt disponibile intr-o varietate mare de modele, avand forme deosebite, de la modele rectangulare, rotunjite, ovale, pe picior sau cu loc pentru depozitarea lemnelor, pana la modele clasice, ce urmaresc stilul elegant, rustic, vintage, moderna sau contemporan. Indiferent de spatiul pe care il ai, te poti bucura de prezenta unei sobe in caminul tau, pentru ca poti alege dintr-o diversitate de dimensiuni, forme si culori. Sobele pe lemne sunt alegerea tot mai preferata a clientilor, pentru ca nu sunt nici pretentioase din punct de vedere tehnic si pot fi racordate la un cos de fum sau horn mic dimensionat.

In video-ul de mai jos iti prezentam un montaj de soba tip semineu moderna - modelul THOR de soba metalica, cu sticla pe colt, ce are un design ultracontemporan, deosebit si o serie de caracteristici ce fac din aceasta soba o alegere perfecta pentru locuinta ta:

In video-ul prezentat mai sus, modelul de soba tip semineu Thor a fost amplasata pe coltul incaperii, incadrandu-se perfect in livingul de casa moderna. Clientii dorindu-si in locuinta atmosfera unica pe care numai arderea lemnului o poate aduce, dar adaptandu-se la stilul modern si elegant pe care casa il are. Soba Thor pe colt este ultra moderna, una dintre cele mai apreciate modele din catalogul Pefoc, cu o estetica deosebita ce include forme geometrice spectaculoase, cu un aer modern si aerisit. Un plus la designul sobei este dat si de cele 2 laturi de sticla pe colt, ce permit o perspectiva atat frontala, cat si laterala asupra focului.

 

De ce sa alegi modelul de soba pe lemne THOR?

Modelul de soba Thor ocupa foarte putin spatiu, fiind o soba conceputa pe verticala, astfel pentru cei mai multi ea devine alegerea ideala, usor de integrat in orice locuinta, chiar si in casele cu mai putin spatiu. In video-ul de mai sus, soba a fost racordata la un horn existent, prin burlan soba de 2 mm existente, fiind una dintre cele mai groase solutii de evacuare, oferind siguranta si garantia ca o sa te tina o viata intreaga! Soba este echipata cu admisie de aer din exterior, pentru a evita consumarea oxigenului din incaperea unde este amplasata pe colt, rezultand mai putine reziduuri si un tiraj mai bun, soba oferind parametri tehnici excelenti de functionare.

 

 

Soba Thor mai este prevazuta si cu sistem de tripla combustie pentru a te bucura de o ardere cat mai completa a lemnelor, si un schimb termic mai bun datorita deflectorului amplasat in partea superioara a camerei de ardere. De multe ori, depozitarea lemnelor in locuinta poate fi o problema pentru utilizator, mai ales daca acesta nu isi doreste ca acestea sa fie la vedere, insa soba Thor a fost conceputa cu un design aparte, ce include un spatiu sub camera de ardere ce poate fi folosit ca spatiu de depozitare pentru o anumita cantitate de lemn.

 

 

Variantele disponibile la modelul de soba pe lemne THOR?

Pe langa toate caracteristicile si avantajele mentionate mai sus, soba Thor pe colt vine in 3 variante: cu sticla pe 3 laturi sau cu sticla pe 2 laturi, in variante cu samota interioara alba sau neagra.

 

- Soba Thor cu sticla pe 3 laturi, ofera o vedere extraordinară asupra focului din orice unghi, completand cu succes orice living, creand ambianta si atmosfera autentica si moderna in acelasi timp a lemnului ce arde in vatra. Dispune de un design simplu si minimalist, avand forme geometrice remarcabile si sticla decorativa grafitata ce ofera un aspect modern si elegant. Este echipata cu dubla combustie si posibilitatea de admisie a aserului din exterior.

 

 

- Soba Thor cu sticla pe 2 laturi este disponibila in 2 variante, si anume: cu samota alba sau samota neagra. Aceasta este aleasa in functie de preferinta utilizatorului, culoarea avand doar rol estetic. In plus, si acest model dispune de spatiu de depozitare cu usa. Randamentul crescut si parametri tehnici excelenti de functionare sunt un plus al acestei sobe, ce este realizata din structura metalica din otel si samota interioara, pentru o ardere cat mai completa a lemnului si mai putine reziduuri. In plus, arderea primara este directionata pe partea frontala a vatrei, iar arderea secundara are loc tot cu aer proaspat adus prin orificiile amplasate pe peretele din spatele camerei de ardere. Arderea tertiara consta in sistemul de curatare a sticlei, numita si perdea de aer.

 

 

 

Caracteristicile sobei pe colt THOR

In final, ne-am dorit sa iti prezentam beneficiile generale ale unei sobe pe lemne metalica din gama larga de sobe pentru casa moderna din care poti alege modelul cel mai potrivit caminului tau. Pentru ca serile reci de iarna sa se transforme in serile reci de odinoara, pline de caldura, jocul focului si mirosul lemnului, ca atunci cand te incalzeai la gura sobei in casa bunicilor:

-Soba tip semineu are forme geometrice remarcabile, aspect modern, elegant si se poate integra cu succes in orice locuinta contemporana

-Jocul flacarilor va fi vizibil din orice colt al incaperii, gratie celor 2 sau 3 laturi de sticla pe care le prezinta variantele de soba metalica rectangulara. Astfel, sticla decorativa grafitata ofera un aspect modern si elegant, largind vizual partea frontala si laterala a sobei oferind o vizibilitate mai atractiva asupra focului.

-Aceste modele de sobe sunt foarte eficiente, avand un randament crescut. Manerul solid cu sistem special de inchidere a usii ofera o etansare cat mai precisa a usii, astfel soba va functiona perfect in case cu recuperare.

-Soba este echipata cu racord pentru admisie a aerului din exterior de fi 100mm, pentru cei care doresc ca aerul de ardere sa fie adus de afara. Astfel nu va consuma oxigenul din incaperea unde este amplasata, mai putine reziduri si un tiraj mai bun.

 

 

 

-Dispozitivul termic este foarte personalizabil, dupa nevoile din locuinta: racordarea la cos de fum / horn se poate realiza dupa preferinte, pe partea de sus sau pe partea din spate a sobei, atat pe partea din stanga, cat si pe parte din dreapta, dupa necesitati.

-Arderea dezvoltata intr-o astfel de soba este foarte curata, sticla fiind estetica chiar dupa multe functionari. Sistemul de tripla combustie al sobei ofera o ardere mai completa a lemnelor si mai putine reziduuri de cenusa.

-Prezenta captuselii interioare Termotec, ajuta la mentinerea sticlei mai curate si a temperaturii pentru o perioada mai indelungata de timp, acest model de soba fiind fabricat din otel la exterior de calitate superioara - materiale de inalta calitate pentru o soba ce ofera confortul termic dorit!

-Mentionam ca, datorita caracteristicilor de inalta calitate pe care le prezinta soba, aceasta beneficiaza de o garantie de 5 ani de zile!