Pe Foc

Seminee cu focar inchis si sobe in stil norvegian!

Stilul norvegian de decorare interioara a prins foarte mult teren in ultimii ani, atat in inimile multor arhitecti, proiectanti si designeri interiori, cat si in locuintele romanilor carora le place trendul inovativ si modern al scandinavilor. Ce inseamna "stil norvegian"? Este un decor modern care se preteaza intr-un cadru spatios, in incaperi luminoase, largi, cu ferestre mari si in care predomina culorile pale, deschise si mobilierul simplist, iar podeaua si elementele de ambianta sunt din lemn sau cu tenta lemnoasa. La acest decor, adauga un semineu construit in aceeasi parametri si gata - ai adus o atmosfera calda in stil nordic la tine acasa!

Semineele norvegiene se mai numesc si seminee nordice, scandinave sau baltice, avand un stil aparte, regasit mai ales in tarile din nordul Europei (Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca). Ele se remarca prin simplitate si design clasic, elegant sau modern, finisate cu imbracaminti deosebite in nuante pale de culori: alb, gri, crem, uneori negru in contrast, combinate cu lemn natural (cum este stejarul, alunul) sau elemente fresh! Astazi, aceste tipuri de seminee se ragasesc si in casele europenilor estetici si a romanilor tot mai des, creand un stil de design interior placut, calm si relaxant!

 

In cele ce urmeaza iti vom prezenta o galerie de seminee si sobe tip semineu incadrate in livinguri cu tenta norvegiana, pentru care s-au respectat toate cerintele pentru ca acestea sa se incadreze in stilul scandinav. Aceasta galerie cuprinde o gama variata de modele, precum: seminee clasice, elegante sau pe colt, seminee cu 2 sau 3 laturi de sticla sau seminee modulare prefabricate, cu functie de autocuratare, sobe pe lemne sau pe peleti, dar si seminee decorative. Aceste seminee pot fi executate cu diferite materiale ce determina diferite costuri, mai mult sau mai putin accesibile, cu specificatii, niveluri de calitate si preturi la fel de variate.

 

1. Semineele pe lemne cu sticla standard in stiluri norvegiene

Sunt tipul de semineu obisnuit, cu sticla dreapta (frontala), dar care pot capata un design unic, in functie de stilul norvegian in care sunt amplasate: clasic, rustic, modern sau contemporan. Aceste seminee standard sunt modele care nu se demodeaza niciodata, dar care creeaza o ambianta autentica in locuinta ta, in livingul de tip scandinav. Iti prezentam o gama variata de seminee, cu tipuri de focare semineu diverse, confectionate din fonta sau otel captusit la interior cu samota, de dimensiuni si puteri diferite.

 

Semineu pe lemne in stil norvegian simplist, cu focar premium cu deschidere verticala tip lift si functie de autocuratare a sticlei.

 

Seminee norvegiene albe, finisate intr-un mod minimalist si contemporan, pastrand un design deosebit si un pret atractiv, montate in Marginimea Sibiului.

 

Semineu din gama premium in stil norvegian, imbracat cu placi ceramice turcuoaz, pentru a retine caldura si pentru a iesi in evidenta in mod placut!

 

Model de semineu construit in stil norvegian, intr-un design simplist si elegant, cu loc lateral pentru depozitarea lemnului de foc.

 

Seminee rectangulare in stil norvegian, echipate cu focare samotate cu ventilator, pentru distributia de aer cald in alte incaperi.

 

Semineu premium cu deschidere frontala larga si elemente de decor norvegian: rama din marmura gri, cadru si bancuta din lemn si rafturi depozitare.

 

Semineu construit in stil nordic in Finlanda de catre colaboratrul PEFOC, ce a devenit o opera de arta autentica!

 

Model de semineu nordic, de tip black & white, construit intr-un stil pe cat de simplu, pe atat de modern! Samota neagra si loc de lemne metalic negru pentru un contrast deosebit!

 

Semineu model deosebit, construit in stil scandinav cu focar din fonta si perete din caramida aparenta alba, cu chenar din marmura lucioasa si un pret competitiv!

 

Modele de seminee norvegiene cu focar pe verticala (tip turn), imbracate cu diferite tipuri de placi ceramice (teracota) decorative, pentru acumulare de caldura.a

 

Model de semineu construit in cabana de lemn la munte, in stil rustic nordic, cu aspect semifinisat, loc de depozitat lemnul lateral si focar premium integrat cu functie de autocuratare!

 

Seminee pe lemne finisate in alb, cu design simplu si modern, pozitionate in livinguri cu aer scandinav, dotate cu focare premium.

 

Model de semineu clasic imbracat cu caramida aparenta alba si elemente de lemn natur, echipat cu focar robust din fonta plasat intr-un parter open-space: living + bucatarie, la un pret atractiv!

 

Seminee pe lemne construite in mansarda casei, in combinatie cu lemnul natur lasat la vedere pe tavan specific stilului norvegian.

 

Model de semineu ultramodern cu design nordic, fiind o piesa de rezistenta a designului interior al incaperii cu care se afla in contrast cromatic puternic.

 

Seminee pe lemne incadrate in portal de piatra clasic, care pastreaza stilul scandinav.

 

Model de semineu tip tunel, cu doua sticle paralele, amplasat in open-space: bucatarie + living.

 

Un model de semineu rustic nordic, imbracat cu piatra naturala, intr-o cabana in care predomina lemnul natural.

 

Stil elegant de culori pale, model construit in living exclusivist cu detalii de marmura alba si travertin decorativ ce pastreaza ambianta semineelor norvegiene.

 

Datorita contrastului de culoare cu mobila simpla alba, semineul devine centrul locuintei decorate in stil norvegian.

 

Cu toate ca majoritatea semineelor in stil norvegian sunt inchise, cu focar, exista oameni care prefera si semineele deschise (fara focar) in acest stil.

 

Modele de seminee in stil norvegian, in decor predominant alb, pozitionate in sufragerii cu loc de luat masa.

 

Semineu imbracat complet in caramida alba de tip klinker, pozitionat intr-un hol cu living generos de tip open space, ce pastreaza aspectele stilului nordic.

 

2. Semineele pe lemne in stil norvegian cu sticla pe colt (frontala + laterala)

Sunt tot mai cautate si mai apreciate de toti europenii, chiar si de romani! Reprezinta niste modele de seminee tipic moderne, echipate cu focare de diferite dimensiuni, dar cu sticla pe 2 laturi. Astfel, focul se poate observa mai bine, arderea fiind mult mai spectaculoasa. Aceste seminee contribuie la un decor contemporan, transformand livingul sau incaperea unde sunt amplasate intr-o oaza de relaxare moderna.

 

Model de semineu tipic norvegian, construit cu un focar sub forma de cub, minimalist si modern, samotat la interior, pozitionat in camera de zi cu perete din sticla.

 

Semineu cu design exclusivist, tipic nordic, imbracat cu placi ceramice negre si samota neagra la interior, avand niste forme asimetrice, dar care se potrivesc perfect in livingul in care este amplasat.

 

Semineu construit in stil norvegian intr-o casa de vacanta, prevazut cu bancuta incalzita moderna si loc generos pentru depozitare de lemne.

 

Semineu dotat cu focar din fonta cu doua laturi de sticla si stalp despartitor la mijloc, fapt ce determina un proiect final mult mai accesibil la pret!

 

Semineu cu sticla pe colt, montat intr-un decor de tip scandinav (nordic), cu design simplu, modern, dotat cu functie de autocuratare a sticlei.

 

Semineu ultra-modern cu aspect exclusivist si un finisaj cat se poate de simplist, in care albul predomina, reusind sa fie piesa centrala de design a livingului.

 

Semineu construit in stil nordic, ce iese in evidenta contrastanta cu peretii placati din lemn, avand forme simple si rectangulare.

 

Semineu in stil scandinav, cu focar premium integrat fotografiat de aproape, ce dezvaluie frumusetea arderii focului in incinta!

 

Semineu tipic norvegian finisat in nuante pale de gri si alb, cu focar premium pe colt, avand o deschidere frontala mare si usa verticala de tip lift.

 

Semineu pe lemne cu 2 laturi de sticla egale, retras intr-un colt al livingului, finisat in stil clasic in alb complet, cu rama din marmura crem.

 

Semineu norvegian dispus pe colt, cu 2 laturi de sticla si bancuta laterala lunga din marmura neagra cu loc pentru depozitarea estetica a lemnului.

 

Modele de seminee norvegiene, cu 2 laturi de sticla si finisaje cu placi decorative gri ce imita betonul, modele construite in stil industrial.

 

Semineu scandinav cu focar pe colt si functie de autocuratare, dispus in decor modern, simplu si cu tenta nordica.

 

Semineu cu deschidere mare amplasat intr-un spatiu deschis foarte generos, cu performante ridicate, construit in stil scandinav.

 

Model de semineu construit cu bancuta din lemn incazlita cu rol de acumulare, nu doar decorativa, pozitionat intr-un living modern de tip industrial.

 

Semineu pe colt in format orizontal cu laterala ingusta, ideal pentru livinguri gandite in stil norvegian, cu atentie pe simetria detaliilor.

 

3. Semineele pe lemne in stil norvegian cu 3 laturi de sticla

Reprezinta o categorie de seminee ce au un aspect exclusivist, ce domina intreg decorul in care sunt amplasate, fiind principala piesa de design a caminului. Se preteaza in acele case unde livingurile sunt de proportii mari. Un astfel de semineu poate fi amplasat chiar in centrul locuintei sau intre 2 incaperi adiacente, cele 3 laturi oferind practic o vedere perfecta asupra arderii din orice unghi al incaperii. Semineele echipate cu focare cu 3 fete de sticla au o deschidere verticala (de tip lift), functie de autocuratare, iar imbracamintea si finisajul lor pot fi care mai de care mai creative si mai speciale!

 

Model de semineu in stil norvegian cu 3 laturi de sticla si finisaj ultramodern cu vopsea decorativa neagra, in contrast cu decorul ambiental.

 

Semineu nordic cu 3 laturi de sticla, folosit ca piesa de despartire intre living si zona de servire a mesei (dining), cu vizibilitate dubla asupra focului.

 

Seminee compacte cu 3 laturi de sticla, construite in centrul locuintei.

 

Model de semineu cu 3 fete de sticla, simplu si frumos, pozitionat in centrul unui parter de locuinta construita in stil norvegian, cu dimensiuni foarte generoase.

 

Seminee cu 3 laturi de sticla ce ofera o vizibilitate perfecta asupra focului din orice unghi al incaperii, pozitionate in livinguri in stil scandinav.

 

Semineu modular prefabricat de tip norvegian, cu masca metalica alba, usor de asamblat si rapid de pozitionat oriunde in living, fara santier si la preturi rezonabile!

 

4. Sobe pe lemne in decoruri norvegiene

Intr-un living decorat in stil nordic, o soba eficienta pe lemne poate fi alegerea cea mai potrivita. Prezinta o estetica eleganta, disponibile intr-o varietate de modele aspectuoase indiferent ca vorbim despre un stil modern, clasic sau rustic. Fabricate din materiale de calitate superioara, precum fonta sau otel cu samota interioara, reprezinta o alegere economica, durabila si sustenabila! Alegerea tot mai frecventa a unei sobe pe lemne in locul unui semineu clasic, se datoreaza mai multor factori sau avantaje pe care aceasta le poate oferi, cum ar fi: o pozitionare facila oriunde in incapere, un montaj mult mai usor intr-un timp foarte scurt si preturi mult mai accesibile. Astfel, cu un buget mult mai mic se poate obtine aceeasi ambianta placuta in camin ca cea oferita de un semineu traditional, pastrand vizibila estetica arderii  curate a flacarii in incinta sobei, intocmai ca la un semineu.

 

Soba din otel captusita la interior cu samota, cu performante ridicate, preturi reduse si dimensiuni compacte, ideala pentru livinguri cu aspect nordic.

 

Modele de sobe rectangulare din fonta, prevazute cu loc de depozitare a lemnului pentru foc, amplasate in camere de zi cu elemente decorative norvegiene.

 

Sobita din fonta de tip semineu cu picioare, de culoare contrastanta galbena, pozitionata intr-un living cu aspect baltic, nordic.

 

Soba din fonta pe lemne cu aspect deosebit, avand 3 laturi de sticla, vizibilitatea fiind maxima din orice unghi al incaperii.

 

Modele de sobe elegante si moderne cu picior, in holuri moderne norvegiene in care predomina griul, albul si cremul.

 

Soba pe lemne cu eficienta crescuta, un aspect deosebit redat de formele rotungite si sticla panoramica, ce incalzeste un living modern decorat in stil baltic.

 

Intr-o locuinta cu tipic norvegian si pereti mari din sticla, o soba pe lemne moderna poate fi o alegere ideala!

 

Model excusivist de soba cu 3 laturi de sticla si forma rectangulara moderna, aflata in topul cautarilor online, pozitionata in mijlocul unei case decorata in stil norvegian, la parter.

 

Sobe pe lemne cu forme rotunjite de tip cilindru si sticla panoramica, ideale pentru design-uri interioare moderne cu impact vizual deosebit.

 

Soba pe picior, cu forme elegante, pozitionata in sufragerie cu loc de luat masa, dotata cu eficienta crescuta si sistem de autocuratare a sticlei.

 

Soba pe picior rotund de dimensiuni mici, montata intr-o cabana exclusivista cu pereti din sticla.

 

Modele de sobe instalate in livinguri minimaliste cu elemente norvegiene, cu protectie de sticla inferioara pentru parchet, disponibile la pret accesibil.

 

Soba tip semineu rectangulara, amplasata pe colt, cu 2 laturi de sticla, se incadreaza perfect in livingul decorat in stil norvegian.

 

5. Seminee pe peleti in stil norvegian

Sunt alternativa la seminee clasice pe lemne, fiind echipate cu sisteme inovative de automatizare, avand o eficienta ridicata si o intretinere usoara. Sunt confortabile si usor de utilizat, indeplinind nevoile termice ale casei, functionand la parametri tehnici excelenti. Au un design inovativ si sunt disponibile in diverse culori, oferind un consum redus si un randament foarte bun.

 

Seminee in stil norvegian echipate cu focare pe peleti, incastrate in perete, cu decor modern de tip nordic cu chenar de marmura gri.

 

Model de semineu pe peleti cu finisaj simplist si modern, unde predomina albul si nuantele deschise, dotat cu tehnologie Wi-Fi de control termic.

 

Seminee pe peleti preasamblate complet (focar + imbracaminte), gandite special a fi pozitionate pe colt, potrivindu-se in decoruri interioare norvegiene.

 

Modele de seminee pe peleti in stil norvegian, pozitionate in centrul casei, la parter pentru o incalzire uniforma.

 

6. Sobe pe peleti in stil norvegian

Sunt modelele pe peleti mult mai compacte si de sine statatoare, adica nu trebuie sa fie incorporate in constructie/ perete ca semineele precedente. Ofera o atmosfera placuta si relaxanta si, pentru ca nu ocupa mult spatiu, sunt potrivite atat pentru locuinte mici, cat si pentru livinguri medii sau partere de tip open-space. Sunt preferate de multi clienti pentru ca dispun de echipamente de automatizare integrate, randament crescut, autonomie mare, control termic de la distanta, precum si preturi competitive (atat la achizitie, cat si la montaj)!

 

Soba pe peleti racordata pe partea din spate la sistemul de evacuare pentru un aspect deosebit intr-un living de tip nordic.

 

Modele de sobe pe peleti scandinave de format minimalist, ocupand putin spatiu, ideale pentru decoruri moderne si aspectuoase.

 

Soba pe peleti rectangulara cu 3 laturi de sticla, ce, pe langa designul deosebit, dispune si de functii speciale de pornire/oprire, precum si de control termic de la distanta (Wi-Fi/ smartphone), oferind o vizibilitate buna asupra flacarii din orice unghi al incaperii.

 

Modele de sobe norvegiene pe peleti de diferite culori, pentru un contrast puternic in orice tip de living cu nuante pale in stil nordic.

 

Soba pe peleti cu aspect ultra-modern, cu sticla grafitata pe toata partea frontala si contur alb pentru un contrast deosebit.

 

Modele de sobe minimaliste pe peleti, cu o forma cubica si loc pentru depozitare inferior, ideale pentru livinguri in stiluri norvegiene.

 

O serie de modele de sobe pe peleti moderne, ce pot fi racordate la cosul de fum atat prin spate cat si prin partea superioara, in diferite combinatii de forme si culori.

 

7. Semineele decorative de tip norvegian

Indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, dar iti doresti sa te bucuri de ambinata si decorul unui semineu, acest tip de semineu sunt alegerea ideala. Si poti alege din cele doua alternative disponibile de seminee decorative: seminee pe bioetanol sau seminee electrice. Fara ca sa necesite cos de fum sau investitii suplimentare, fiind folosite cu succes in orice spatiu! Pe langa posibilitatea amplasarii oriunde, a preturilor de pana la 5 ori mai mici fata de cele clasice, ai avantajul unei intretineri aproape de ZERO! Acest fapt determina a orientare tot mai accentuata a clientilor spre astfel de modele de seminee.

 

Semineu pe bioetanol incastrat in perete pentru un plus de decor si o atmosfera relaxanta.

 

Modele de bioseminee, agatate pe perete asemeni unui tablou, la diferite inaltimi, perfecte in apartamente cu elemente norvegiene de decor.

 

Biosemineu decorativ cu dimensiuni foarte mari, pozitionat pe un perete intreg intr-un living contemporan.

 

Semineu pe bioetanol tip portal cu rama din lemn de MDF, pentru locuinte construite in stil norvegian clasic.

 

Un model de biosemineu decorativ nonconformist, incastrat in masa aflata in centrul incaperii, model ce arde cu flacara adevarata oferind un design deosebit.

 

Modele de seminee cu bioetanol incorporate in perete, construite in design nordic modern si elegant, fara fum sau miros, la preturi accesibile.

 

Semineu pe bioetanol inovativ amplasat intr-un living norvegian, model aplicat agatat pe perete asemeni unui tablou are posibilitatea de a fi mutat oriunde si oricand.

 

Biosemineu de sine statator mobil ce ocupa putin loc, cu flacara adevarata si design scandinav elegant si modern, model ce ofera posibilitatea de a fi mutat oricand cu usurinta!

 

Seminee electrice decorative in stil norvegian, ce folosesc tehnologie LED 3D, cu un consum minim de curent si aspect deosebit de estetic!

 

8. Seminee suspendate din tavan in stil norvegian

In aceasta categorie vei regasi modele desprinse parca din viitor, cu forme futuriste, suspendate din tavan la o anumita inaltime fata de sol. Ele sunt ideale a imbogati decorul locuintelor luxoase, ultra-moderne sau contemporane! Au un design deosebit, care vor lua ochii oricui va pasi pragul casei.

 

Semineu suspendat de forma sferica, ce ocupa foarte putin loc, fiind practic, util si... deosebit! Se incadreaza perfect intr-un living cu nuante si decoruri norvegiene.

 

Model de semineu in stil norvegian cu design special, suspendat din tavan, cu forma aerodinamica si foc vizibil din orice unghi.

 

Stilul nordic de design interior este tot mai apreciat de romani in ultimii ani, fiind un tip de decor deosebit, ce se potriveste in locuinte cu aspect clasic, modern, vintage, rustic sau contemporan. De cele mai multe ori, clientii care opteaza pentru stilul norvegian aleg si un semineu care sa se potriveasca in acest cadru. Astfel, poti alege un tip de semineu pentru casa sau apartament, doar cu functie decorativa sau si pentru a incalzi o anumita suprafata, pe lemne ori pe peleti - toate aceste variante la preturi atractive! Iti punem la dispozitie si consultanta gratuita despre toate detaliile tehnice, sfaturile de care ai nevoie, dar si echipa de meseriasi pentru montarea si finalizarea unui model de semineu in stilul norvegian dorit! 

Noi facem tot, tu doar pui pe foc!