Pe Foc

Semineele cu doua fete si cele mai apreciate focare pe colt din catalog!

Astazi, semineele, pe langa faptul ca sunt o sursa de incalzire independenta, reprezinta principalul obiect decorativ al locuintelor contemporane. De aceea au aparut si variantele de seminee cu doua laturi de sticla: cei mai multi isi doresc sa vizualizeze focul din orice unghi sau colt al incaperii, iar un asemenea semineu satisface si acest moft! Inginerii din domeniul termic si designerii de interior au contribuit impreuna la dezvoltarea modelelor de seminee cu 2 fete de sticla. Astfel, acestea pot fi incadrate nu doar intr-un stil modern, ci si in locuinte unde predomina rusticitatea sau clasicul. Este un trend actual ce a luat amploare extrem de mult in ultimii ani si continua sa fie inca in voga! In ce priveste alegerea unui astfel de produs, optiunile sunt numeroase: exista seminee cu sticla continua pe colt (frontala + laterala stanga/dreapta), modele tip tunel cu laturi paralele fata + spate sau modele cu sticla pe colt si stalp despartitor la mijloc. Aceste modele de focare pentru seminee cu sticla pe doua fete le vei putea gasi atat fabricate din fonta, cat si din otel captusite la interior cu samota, ori in versiuni presamblate sau prefabricate cu imbracaminte speciala: metalica, ceramica sau piatra. Semineele cu 2 laturi de sticla le gasesti cu diferite nivele de echipare sau optiuni: atat in versiune standard, dar la nivel premium, atat cu deschidere normala a usii, cat si cu sistem de deschidere verticala (tip lift), adica variante pentru toate gusturile si toate buzunarele!

Asadar, te invitam sa vizualizezi cele mai apreciate modele de seminee din catalogul nostru construite cu focare avand sticla pe doua laturi:

 

1. Seminee SAMOTATE cu doua fete: frontala + laterala, cu sticla continua

Aceasta categoria cuprinde focare de semineu care au doua fete de sticla continua, adica neintrerupte de stalp la mijloc. Prezinta specificatii ridicate de performanta, focarele avand un randament crescut, reziduuri mai putine pe sticla si in incinta. Sunt modele cu un aspect placut si cele mai cerute focare cu sticla pe colt de pe piata.

 

Model semineu samotat echipat cu focar S80 care este o varianta slim, cu laterala ingusta si un model nu foarte pretentios la cosul de fum.

 

Acelasi model de focar S80 Deco cu sticla pe doua laturi, fabricat din otel, in diferite constructii moderne.

 

Model de semineu pe lemne cu doua fete de sticla, imbracat in caramida alba si loc de depozitare lemne in lateral, in living contemporan.

 

Focarul Z110 este preferat de meseriasi din toata Europa, datorita faptului ca este un model usor de instalat, cu o ardere foarte curata, nefiind foarte pretentios la cosul de fum sau la intretinere.

Acelasi Z110 cu doua fete de sticla, cu poze reale dupa executarea montajului.

 

 

Model de focar de semineu pe lemne cu sticla pe doua laturi captusita cu samota neagra estetica la interior pentru o vizibilitate buna asupra flacarii.

 

Acelasi model de focar (MBA 170 sticla stanga), pus in opera intr-o constructie moderna, cu imbracaminte din marmura lucioasa deosebita.
Focarul este prevazut cu deschidere verticala si recuperare de caldura, dezvoltand o putere calorica mare pentru un focar samotat cu 2 fete (pana la 21 kW).

 

Model de focar de semineu pe lemne cu 2 laturi de sticla pe colt si samota la interior VN 700/480, din gama focarelor PRO, cu specificatii si performante ridicate.

Poze reale de la client, cu focarul instalat pe pozitie si finisat cu marmura.

 

Focar de semineu din otel, captusit cu samota la interior la pret ieftin, model cu sticla continua pe colt si functie de autocuratare a sticlei.

 

 

Model de focar de semineu cu sticla pe 2 fete, care poate veni in varianta cu deschidere standard sau cu deschidere verticala (tip lift).

 

Acelasi focar MBO150, model cu finisaj clasic, imbracaminte cu caramida alba, potrivit pentru livinguri moderne sau contemporane. Face parte din gama MB cu clasa energetica A+, fiind prevazut cu recuperare de caldura, dezvoltand o putere calorica semnificativa.

 

Focar MBZ cu dimensiuni medii din gama PRO, ce se traduce in performante ridicate, care vine in doua variante: cu deschidere standard si cu deschidere verticala.

 

Unul dintre cele mai iubite focar de semineu cu 2 fete din catalog este modelul N140, ideal pentru constructii deosebite in decor modern. Datorita deschiderii mari pe partea frontala si laterala (90 x 50 cm), cat si a raportului bun calitate-pret, focarul ramane in top preferinte ale clientilor. Face parte din gama de produse PRO si se gaseste doar in varianta cu deschidere verticala.

 

Focar de semineu model modern LUCY 14, cu samota interioara si aspect modern, sticla pe colt cu 2 fete, de dimensiuni si putere medii. Avand un raport calitate-pret excelent, este ales ca focar de semineu pentru multe locuinte moderne.

 

Seminee moderne construite cu focarul ALEGO, cu sticla continua pe colt, cu dimensiuni reduse si implicit un consum mai mic de lemne, fapt ce determina un pret accesibil la achizitie.

 

 

Focarul S100 din gama slim este perfect pentru cei care isi doresc un semineu cu sticla pe colt, dar care sa scoata cat mai putin laterala semineului in exterior.

 

Model de focar semineu cu doua laturi de sticla egale pe colt, la pret accesibil si design deosebit. Face parte din gama de focare PRO.

 

Focar de semineu modern VNL 480/480, avand clasa energetica A+, randament foarte crescut pentru un semineu pe lemne (84%) si posibilitate de servisare din interiorul incintei.

 

 

2. Seminee din FONTA cu doua fete de sticla pe colt

Este si ramane categoria cea mai preferata de catre romani, cuprinzand focare pentru semineu ceva mai robuste si cu preturi mai accesibile, care dezvolta o putere mai mare. Semineul cu focar de fonta nu necesita investitii suplimentare dupa achizitionarea lui, iar caldura este degajata la scurt timp dupa aprinderea focului in incinta.

 

Focar integral din fonta, cu 2 fete, dotat cu clapeta, de proportii mici, astfel dezvoltand o putere mica si un consum redus de lemne. Este preferat de multi meseriasi, datorita conului inalt si a functionalitatii lui, nefiind un focar pretentios.

Acelasi focar M80 integral din fonta, care se poate regasi in varianta cu deschidere standard sau cu deschidere verticala.

 

Model de focar Z160, unul dintre cele mai bune in raport calitate-pret. Focarul are dimensiuni medii, dar puterea pe care o dezvolta este foarte mare - adica exact ce cauta clientul la un semineu din fonta!

De asemenea, si Z160 vine in varianta cu deschidere standard a usii sau cu deschidere verticala de tip lift. Poate fi folosit atat pentru constructii moderne, cat si pentru zidiri rustice, cu finisaj simplu sau cu imbracaminte completa din piatra.

 

Focarul de semineu OH180 cu sticla laterala pe stanga sau pe dreapta este un model integral din fonta, cu vizibilitate mare asupra focului, ce dezvolta o putere maxima de pana la 23 kW. Este folosit des de catre meseriasi la distributia aerului cald si in alte incaperi.

 

Focarul de semineu Z120 EVO Plus este un model din fonta cu specificatii si performante mult peste focarele din fonta standard. Are spatele dublat, fapt ce ii ofera rezistenta si dezvolta un proces asemanator centralelor cu gazeificare! Ce inseamna acest lucru? Randament crescut, consum de lemne scazut si depuneri pe suprafata sticlei minime!

 

Acest model de focar Heltau este cel mai accesibil focar cu 2 fete de sticla din catalog, avand niste dimensiuni relativ reduse, putand fi comandata in varianta simpla sau PLUS cu clapeta de tiraj pe evacuare pentru reducerea consumului de lemne si mici imbunatatiri pe partea de design.

Asa arata acest focar varianta simpla pus in opera - video primit de la un client super multumit:

 

 

3. Seminee Hoxter, gama PREMIUM cu sticla pe 2 laturi

In aceasta gama vei regasi modele de focare de semineu dintre cele mai calitative la nivel mondial. Acestea au o functionalitate perfecta si performante speciale, precum si o tehnologie avansata de fabricare a produselor. Focarele premium HOXTER sunt atent lucrate, finisate pana in cele mai mici detalii, cu functionalitate perfecta si o estetica deosebita. Aceste focare au sticla dintr-o bucata, majoritatea modelelor au geam dublu, iar ca optiune se poate alege samota neagra pentru un design exclusivist si de efect. Vei avea o sticla mult mai curata, reziduuri mai putine de cenusa, un consum controlat de lemne si siguranta ca ai investit echipament termic care sa te tina o viata intreaga, atat functional, cat si estetic!

 

Ecka 51/51 h este modelul de focar premium cu 2 laturi de sticla pe colt egale, design compact, modernist, ideal pentru constructie de seminee minimaliste in livinguri contemporane.

Acelasi model de focar compact privit de aproape, zidit intr-o constructie de dimensiuni mici.

 

Modelul Hoxter Ecka 60-35-50s este un focar de dimensiuni medii, ce poate fi comandat atat cu deschidere normala, cat si cu deschidere verticala, dar si cu cupola sau recuperare de caldura.

 

Focar cu dimensiuni reduse, chiar si atunci cand este incastrat in teracota isi pastreaza valoarea si aspectul modern, datorita performantelor si a frumusetii (modelul ECKA 50-35-45).

Aceste modele de focare apar in foarte multe cadre de design interior nemtesc, cu imbracaminte finisata cu cahle decorative ceramice, marca Hoxter fiind foarte apreciata in tarile vestice de meseriasi cu renume.

Si acest focar poate veni in varianta cu deschidere standard sau cu deschidere pe verticala, pentru diferite stiluri: clasic, modern, rustic sau contemporan. Focarele Hoxter pot fi folosite in constructie de seminee cu intoarcere de caldura (canale de fum), pentru a pastra caldura pana la 24h!

In video-ul ce urmeaza va prezentam o filmare al unui semineu cu 2 laturi de sticla la un client, montat de un partener din judetul Mures:

 

Ecka 90/40/40LH este un focar cu deschidere foarte mare, in varianta de tip lift (verticala). Model preferat nu doar pentru performantele lui, ci si a designului: deschidere generoasa.

Acelasi model cu deschidere mare, dotat cu samota neagra.

Amplasat intr-un living simplu si cu bun gust. Arderea sa perfecta face mai mult decat alte brizbrizuri!

 

Nu te-am convins? Urmareste acest video primit de la client cu arderea unui semineu premium pe colt:

 

 

4. Seminee de fonta cu sticla pe doua laturi si stalp despartitor la mijloc:

Aceste modele de focare au costuri mult mai mici de productie, ca urmare, si pretul de achizitie este mult mai mic decat orice alte modele cu sticla pe doua laturi. Ieftin nu inseamna neaparat faptul ca focarul este slab, ci un altfel de design! Aceste focare erau in lista celor mai populare produse in urma cu 5 ani de zile, mai putin populare in prezent, insa suficient pentru a fi inca demne de mentionat. De obicei, cine opteaza pentru un semineu cu design rustic sau clasic, dar doreste o vizibilitate buna asupra focului, merge pe aceasta gama de focare. Ca urmare aceste modele se gasesc in numar mare la cabane, pensiuni sau case de vacanta.

 

Focar de fonta cu geam pe doua laturi, avand o putere foarte mare pentru un focar din fonta (25kW). Modelul A250 este ideal pentru incalzirea de suprafete mari, avand o greutate corespunzatoare. In plus, are si o deschidere mare pe cele doua fete, ceea ce ofera o vizibilitate foarte buna asupra flacarilor.

 

M80 cu stalp este cel mai compact focar cu doua fete din catalog si il gasesti la cel mai ieftin pret de achizitie! Model fabricat complet din fonta, este robust si foarte durabil!

 

Acest model de focar (Z160 cu stalp) face parte din gama "Z" care are printre cele mai bune raporturi calitate-pret-putere!

 

OH180 cu stalp este o varianta mai mare, atat ca dimensiuni, cat si ca putere si randament. Dezvolta o putere maxima de pana la 23 kW si o eficienta termica crescuta pentru un focar de fonta (79%). Focarul poate fi folosit cu usurinta pentru distributia de aer cald in alte incaperi.

 

5. Seminee MODULARE cu sticla pe colt, prefabricate sau preasamblate

Semineele modulare sunt o inovatie in domeniul termic! Ele sunt alcatuite din focare de semineu cu sticla pe 2 laturi si din imbracaminte metalica de culoare alba, neagra sau piatra. Se pot monta de catre client usor si rapid, asemeni unei mobile de tip Ikea. Aceste modele sunt mai compacte, mult mai ieftine decat modelele de semineu clasice construite si cu un design deosebit. Au forme si linii perfecte, fiind produse proiectate si fabricate cu precizie la laser.

 

Modelul de semineu SIMPLE BOX, cu focar performant cu 2 laturi de sticla pe colt, cu imbracaminte metalica neagra, ideal pentru livinguri moderne sau contemporane. Poate fi instalat de catre oricine, cu mare usurinta, nefiind necesara manopera unui meserias profesionist. La achizitie, se livreaza kitul complet, impreuna cu instructiunile necesare pentru montaj.

Acelasi model revolutionar de semineu modular SIMPLE BOX cu doua laturi de sticla, insa cu imbracaminte metalica alba.

Iata un clip in care iti aratam cat de simplu se monteaza un astfel de semineu pe lemne:

 

Modele de seminee modulare preasamblate, cu focare pe 2 laturi de sticla si imbracaminte finisata din ceramica de calitate superioara sau piatra. Atat imbracamintea, cat si camera de ardere apartin gamei premium, cu functionalitate, aspect si finisaje deosebite!

 

6. Modele de seminee cu sticla pe doua laturi tip TURN

Atunci cand spatiul nu iti permite sa construiesti un semineu cu deschidere mare, dar doresti un joc al flacarilor in locuinta ta, te reorientezi: alegi un semineu de tip turn minimalist, unde sticla are dimensiuni mai mari pe verticala decat pe orizontala, oferindu-ti vizibilitate mare asupra focului.

 

Modelul de focar de semineu premium ECKA 50-35-45 poate fi construit si sub forma de turn, imbracat dupa preferinte: in piatra, marmura sau alte finisaje.

 

MBN80 tip turn este tipul de focar cu sticla pe colt, avand o dimensiune mai mare pe verticala decat pe orizontala. Multi oameni prefera acest tip de semineu, deoarece flacara arde in sus si astfel printr-un astfel de focar se poate vedea mai bine pe verticala procesul de ardere.

 

 

7. SOBE tip semineu cu 2 fete de sticla

Atunci cand nu doresti un semineu construit, ci doar un dispozitiv termic cu doua laturi de sticla si vizibilitate buna asupra flacarii, usor de instalat si fara mult deranj ori costuri prea mari, o soba pe lemne moderna cu mai multe laturi de sticla poate fi atractia principala a livingului tau!

 

Model de soba rectangulara THOR, cu sticla pe doua laturi egale, ce poate fi pozitionata oriunde, fiind compacta si cu un design special!

Acelasi model de soba cu laturi de sticla egale, in varianta cu captuseala din samota neagra la interior. Este proiectata pentru a putea fi racordata la aerul din exterior si pentru a crea sistemul de tripla combustie, pastrand sticla mai curata si un consum redus de lemne. Face parte din clasa energetica A+, avand un randament foarte crescut (83%), ocupand putin spatiu din incaperea in care este pozitionata.

 

Soba K8 de tip tunel este un model deosebit, avand 2 laturi de sticla paralele, una in partea frontala si una in spate, putand fi amplasata intre 2 incaperi sau intr-un parter de locuinta open-space, de exemplu intre bucatarie si living / sufragerie.

Modelul K8 tip tunel cu forme rotunjite, amplasat in mijlocul unei locuinte moderne, ca punct principal de design interior.

 

8. Seminee prevazute cu doua sticle paralele fata + spate: modele focar tip TUNEL

Pentru ca si aceste modele au tot 2 fete de sticla, le mentionam in acest articol, fiind tot mai apreciate de clienti de la an la an! De cele mai multe ori, acestea se amplaseaza intr-un perete despartitor a doua incaperi sau pur si simplu in mijlocul livingului. Prezinta dublul avantaj: are o deschidere frontala generoasa si, in plus, focul se poate vedea din 2 incaperi concomitent. De asemenea, poti alimenta semineul din camera adiacenta livingului fara a face mizerie in acesta!

 

ML 160 Tunel este un focar cu deschidere frontala mare, cu recuperare de caldura, ce vine in doua variante: cu deschidere simpla sau deschidere verticala de tip lift. In poza de mai sus, se poate observa o incastrare reala a acestui focar intr-un zid despartitor pozitionat intre 2 incaperi.

 

Lucy 16 tip tunel este un focar cu deschidere mare, cu specificatii si performante deosebite, samotat la interior, ideal pentru constructii moderne si exclusiviste!

 

Aceleasi modele de focare de fonta mentionate mai sus, le gasim si in varianta tunel. Au diferite dimensiuni, puteri si specificatii, in functie de nevoi.

Fonta este inca foarte apreciata de multi clienti, datorita fiabilitatii si a costurilor mici, focarele din fonta tip tunel fiind inca la mare cautare!

 

Model de focar Lucy 14 tip tunel, fotografiat imediat dupa montaj in livingul unei locuinte moderne.

 

De asemenea, in categoria noastra gasiti focare cu 2 fete paralele (de tip tunel) din gama premium cu specificatii si performante deosebite! Aceasta gama este una dintre cele mai calitative la nivel european si chiar mondial, atat in ce priveste partea tehnica, cat si partea estetica a focarelor. In video-ul de mai jos va invitam sa priviti cat de frumos arde un focar cu doua fete tip tunel:

 

9. Seminee pe gaz cu sticla pe colt

Pentru cei care isi doresc un plus de confort de la un semineu, fara a face deranj, mizerie sau fara a avea grija taierii si depozitarii lemnului, ori pentru cei care locuiesc la apartament, exista varianta construirii unui semineu pe gaz cu sticla pe colt. Este un dispozitiv confortabil, care se porneste si se regleaza din telecomanda sau smartphone, pastrand focul real si aspectul unui semineu clasic pe lemne, dar cu efort minim! In tara noastra (si nu numai) trendul constructiilor colective este in crestere. Astfel, si semineele pe gaz sunt cautate tot mai mult ca solutii optime pentru majoritatea clientilor care locuiesc la bloc.

 

Focarul L100 cu 2 laturi de sticla, ce functioneaza cu combustibil gaz natural de la retea sau butelie.

 

Modelul de focar cu laterala din sticla L70 este cel mai compact model pe gaz, ce poate fi amplasat oriunde, chiar si pe coltul incaperii, cu vizibilitate foarte buna asupra focului.

 

Semineele pe gaz pot fi construite intr-o varietate de forme si modele, la fel ca cele pe lemne, datorita lipsei limitarilor: acestea nu necesita un cos de fum, o intretinere speciala, ori interventii tehnice in timp. De asemenea, arderea este una foarte colorata, iar lemnele ceramice din interior produc exact aspectul unei arderi clasice pe lemne, poate chiar mai pregnant si mai estetic pentru stilurile ultramoderne!

 

In acest articol, am incercat sa iti prezentam trendul in materie de seminee moderne si contemporane = focarele cu doua laturi/fete din sticla, precum si modul in care acestea au putut fi puse in opera de catre echipele noastre de meseriasi sau de colaboratori de la nivel national! Aceasta galerie ne inspira continuu si ne ajuta sa realizam pe viitor modele de seminee construite in stiluri diverse, cu personalitate proprie si exclusivism! Tot mai multi clienti le aleg, deoarece se pot amplasa oriunde - si pe perete drept, si pe colt sau chiar in centrul incaperii, dar si pentru ca vizibilitatea asupra focului este spectaculoasa! Daca doresti sa afli mai multe detalii sau vizualizezi mai multe modele de semineu pe colt, te invitam sa accesezi site-ul PEFOC sau sa ne contactezi prin formularul de mai jos: