Pe Foc

3 aspecte importante de stiut inainte de construirea semineului

Multi dintre oamenii interesati de construirea unui semineu iau in calcul varianta in care ei isi construiesc personal semineul. De obicei consultantii firmei noastre dau sfaturi acolo unde este necesar si nu sunt putine cazurile in care dupa cateva luni de la achizitionarea materialelor suntem chemati sa stricam si sa refacem lucrarile de la 0.

Construirea semineului necesita pregatire in primul rand, specializare si experimentare, de preferinta alaturi de un tehnician cu ani buni de practica in spate. In acest caz se evita testarea pe propriile resurse daca lucrarea mainilor tale va fi un esec. Binenteles ca sunt cazuri in care constructorul de ocazie reuseste sa finalizeze proiectul cu brio si noi nu putem decat sa il felicitam si sa il dam de exemplu pe mai departe.

In randurile de mai jos o sa expun sumar cateva lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand construim semineul, daca vrem rezultate ca al unei echipe de specialisti.

  1. Materialele folosite trebuie sa fie de calitate si pretul acestora trebuie sa fie ultimul aspect  la care sa ne uitam. Plecand de la focar, care asigura puterea calorica si randamentul semineului si pana la placile izolatoare care mentin caldura in interiorul semineului, toate materialele trebuie sa fie garantate ca ne ajuta sa obtinem eficienta in siguranta si cu costuri scazute.
  2. Evita sa investesti mult intr-un focar foarte scump daca nu ai de gand sa investesti pe masura si in restul materialelor necesare la construirea semineului. Am intalnit cazuri in care s-a cumparat focar de peste 5000 de lei si hota semineului s-a construit din placi de rigips care nu rezista la temperaturi mai mari de 70 de grade pe cand temperatura din hota semineului trece de 150 de grade.
  3. Cosul de fum este la fel de important ca focarul semineului. Acest aspect este punctul cheie in construirea semineului. Un semineu, fie el cat de scump si recomandat, daca nu are un cos de fum profesional bine dimensionat, nu permite fumului sa iasa afara si asta inseamna nefunctionarea semineului.

In concluzie iti recomandam sa nu testezi pe banii tai. Mai bine mergi la sigur cu echipa de profesionisti de la Pefoc.ro. De 20 de ani construim seminee si montam cosuri de fum. Am gresit de cateva ori, am luat-o de la capat si am invatat din fiecare experienta pentru ca astazi sa livram lucrari calitative atat la clienti persoane fizice cat si pentru companii cu nevoi speciale. Contacteaza-ne la numarul 0769070263 pentru orice intrebare legata de seminee si un consultant din echipa Pefoc.ro iti va raspunde.