Pe Foc

Seminee si cosuri de fum executate ireprosabil in Sibiu!

Cel mai important lucru atunci cand vrei sa iti pui la punct sistemul termic al casei tale este sa gasesti dispozitive termice performante, durabile si sigure, dar si servicii de calitate, profesionist executate de meseriasi abili, calificati si cu experienta in domeniul termic. Pentru ca cu focul nu e de joaca!

 

Constructia semineelor si a cosurilor de fum implica o responsabilitate foarte mare deoarece siguranta si sanatatea multor familii e in joc. De aceea este foarte important ca acestea sa fie montate corespunzator, in parametri stabiliti de lege la nivel national si european.

 

 

Se cunoaste faptul ca buna functionare tehnica a semineului, partea estetica si, nu in ultimul rand, multumirea clientului este conditionata de profesionalismul si devotamentul meseriasului pentru profesia sa si dorinta de a respecta normele de siguranta si rezistenta.

 

Ne bucuram sa avem parteneri de incredere in toata tara, in mai toate judetele, parteneri pe care sa contam si sa ii putem recomanda clientilor la nivel local. Cele mai multe contacte se stabilesc pe baza recomandarilor fostilor clienti multumiti de produsele, serviciile, promtitudinea si profesionalismul cu care au fost intampinati. Si in Sibiu ne bucuram de un parteneriat frumos si de lunga durata cu unul dintre meseriasii nostri – dl. Aurel Tarnea!

 

 

In articolul de mai jos, iti prezentam activitatea unuia dintre meseriasii nostri cei  mai competententi si de incredere din judetul Sibiu si numai, unul din cel mai buni meseriasi in domeniu de seminee din toata tara, respectat chiar si de echipele partenere de meseriasi din afara si producatori, care isi ofera indemanarea si experienta lucrarilor de constructie de seminee, sobe, centrale si cosuri de fum ceramice si din inox, in localitati precum: Sibiu, Cisnadie, Selimbar, Avrig, Talmaciu, Saliste, Medias, Sadu etc.

Este un mester priceput, caruia ii place sa lucre la precizie! Reuseste chiar ca anumite seminee sa para din reviste! Are la activ peste 350 de modele diferite de seminee montate doar de el, precum si zeci de modele de dispozitive termice refacute dupa alti meseriasi de-a lungul anilor. Pasiunea lui o reprezinta executarea oricarui tip de semineu - pe lemne, pe gaz, pe peleti sau chiar decorativ.

 

 

Executa orice tip de montaj si se deplaseaza oriunde este nevoie. De la amenajarea si montarea semineelor moderne, la cele clasice sau traditionale, sobe sau cosuri de fum, toate vor fi realizate respectand normele de protectie si siguranta.

 

Serviciile oferite de partenerul nostru sunt complexe, si anume:

 

- suport tehnic, consultanta in alegerea corecta a materialelor si dimensionarea acestora in functie de necesarul termic al casei si proiectare personalizata a semineelor pentru a se potrivi perfect cu incaperea in care va fi amplasat

 

 

-constructie de seminee moderne si clasice (focare clasice, cu 2 sau 3 laturi de sticla, drept sau pe colt) si termoseminee (de tip centrala) pentru cei care doresc incalzirea completa a locuintei prin apa menajera din calorifere;

 

Seminee clasice, cu imbracaminte din piatra marmorata, construite in livinguri contemporane in locuinte moderne.

 

Modele de seminee clasice si elegante, cu chenar din marmura crem decorativa si focare samotate la interior.

 

Seminee construite pe colt in stil clasic, imbracate cu marmura sau piatra decorativa, cu brau la mijloc si loc pentru depozitarea lemnelor.

 

Semineu cu focar modern, construit intr-o casa noua in localitatea Selimbar din jud. Sibiu, pozitionat in centrul locuintei.

 

Seminee cu 3 laturi de sticla (la cabana si la casa), cu aspect deosebit, exclusivist, finisate cu tencuiala decorativa sau marmura travertin neagra.

 

Semineu modern cu focar cu vedere pe 2 laturi de sticla, cu placaj din marmura, executat de Craciun (2019) in judetul Sibiu.

 

Inca 2 modele de seminee cu sticla pe 3 laturi, asezate in livinguri de locuinte proaspat construite, inainte de finalizarea santierului.

 

Seminee moderne construite cu etajera tip bancuta din marmura, cu focar drept sau cu sticla pe colt.

 

Modele de seminee moderne cu focare cu 2 laturi de sticla, pozitionate in sufragerie, cu console de aerisire largi pe colt.

 

Seminee moderne si clasice, placate partial sau integral cu marmura, pentru case cu un design interior clasic si elegant.

 

Modele de seminee clasice si moderne cu design si finisaj speciale, construite in livinguri de case sau duplexuri.

 

Semineu ultramodern cu deschidere orizonatala foarte mare a focarului, construit in living foarte spatios cu design exclusivist.

 

-pertenerul nostru promoveaza si gama de focare PREMIUM, o gama de produse adresata celor mai pretentiosi sau care isi doresc tot ce e mai bun de la un semineu, care se evidentiaza prin calitatea de rang inalt, atentia la detalii si aspecte estetice si functionale superioare fata de produsele standard:

 

Semineu premium (Hoxter) cu sticla pe doua laturi, semifinisat, cu background din caramida aparenta klinker alba decorativa.

 

Constructie de seminee deosebite cu focare premium Hoxter cu vedere larga asupra focului si imbracaminte exclusivista (moderna sau eleganta).

 

Semineu premium modern, cu deschidere verticala, asezat pe pozitia pentru constructie.

 

Seminee ultramoderne deosebite, construite cu focare premium, cu placaj si finisaj estetic si focar drept, cu 2 sau 3 laturi de sticla.

 

Semineu cu 2 laturi de sticla pe colt, semifinisat cu marmura, chenar si loc pentru depozitarea lemnelor.

 

Stilul acestor seminee apartinand gamei premium (high-quality) este unul exclusivist, cu tente moderniste si estetica deosebita.

 

Semineu ultramodern construit in living elegant, cu sticla pe 2 laturi, pozitionat pe colt, construit cu focar premium captusit cu accumota (samota de ultima generatie).

 

-seminee cu recuperare de caldura - sistemul de acumulare termica este unul mai recent pe piata, beneficiind de o tehnologie inovativa calorica. Aceasta presupune aceeasi ardere a lemnului, insa eliberarea de caldura se produce rationat, in timp, ceea ce inseamna ca incalzirea locuintei va porni mai tarziu, dar va fi sustinuta mult mai mult, dupa consumarea combustibilului. Acest sistem este ideal pentru o locuinta de familie, unde nu doresti sa te trezesti noaptea sa realimentezi focarul la cateva ore. Semineele cu acumulare termica cu serpentina (canale) de fum necesita mai mult spatiu, ceea ce face ca cele cu convectie sau cu inele de acumulare sa fie, probabil, mai elegante si mai suple decat acestea.

 

 

Solutiile de recuperare de caldura sunt multiple (radiatoare, recuperatoare, inele de acumulare, etc.), ce pot fi folosite atat pentru seminee, cat si pentru sobe.

 

 

-seminee rustice sau traditionale (la case de vacanta, cabane, locuinte rustice)

 

Modele de seminee rustice pe colt, imbracate in piatra.

 

Un semineu construit in cabana din lemn, cu focar performant (before si after), in prima poza nefinisat, iar in a doua poza placat cu piatra decorativa.

 

Semineu rustic traditional, cu bancute din lemne, brauri din lemn si caramida si aspect clasic, cu hota inalta.

 

Seminee care imbina stilul traditional (imbracamintea din piatra) cu designul modern, fie cu focar drept, fie cu focar pe colt (sticla pe 2 laturi).

 

Seminee placate cu total sau partial cu piatra naturala sau cu caramida, pentru un aspect rustic si clasic in acelasi timp

 

Model de semineu traditional-rustic, construit in cabana din lemn, cu imbracaminte completa din piatra naturala, aspect taranesc deosebit!

 

- constructii si finisaje durabile realizate numai cu materiale de calitate, dedicate domeniului termic, dintre care amintim: placi din silicat de calciu, placi de vermiculita, adezivi si mortare refractare termorezistente, pentru placarea semineului la gri, sau finisaje “la gata”!

 

 

De asemenea, se folosesc doar materiale si adezivi/mortare termorezistente, ignifuge si dedicate sistemului termic in procesul de izolare, placare si finalizare a constructiilor de seminee!

 

 

Va prezentam cateva modele de seminee before and after (inainte, cu placare partiale si dupa, finisate la gri sau "la gata"):

 

 

 

In plus, executa si seminee deschise sau cu imbracaminte ori lacas din caramida, pentru case construite in stil clasic.

 

 

-constructie si amplasare de sobe pe lemne rustice, din fonta sau otel, ori sobe tip semineu placate cu cahle decorative ceramice, in case, cabane sau case de vacanta

 

 

Soba de fonta pe lemne (stanga) si cu cahle decorative negre (dreapta), ce ocupa un spatiu redus in incapere, cu raportul calitate-pret-randament foarte bun!

 

Sobe pe peleti deosebit de eficiente, cu dimensiuni minimaliste si aspect deosebit!

 

- O varianta de sursa termica pe care oamenii o aleg astazi din ce in ce mai des, cu aspect rustic (care sa se potriveasca oricarui decor interior) si foarte trainica, dar si usor de montat, este soba din fonta turnata.

 

 

Sobe tip semineu zidite traditional, placate cu cahle ceramice decorative cu motive traditionale, taranesti.

 

- Partenerul nostru monteaza chiar si seminee decorative electrice (mai ieftine, mai usor de montat, mai rapid de pus in functiune)...

 

Semineu electric incastrat in rama de marmura, cu decoratiuni grecesti antiice din piatra masiva.

 

Semineu decorativ la curent, montat in apartament.

 

Model de semineu electric cu portal, amplasat intr-un living modern.

 

- dar si seminee pe gaz, care folosesc gazul natural de la reteaua casei sau de la butelie:

 

Semineu pe gaz legat la reteaua de metan, cu 3 laturi de sticla si vedere larga asupra flacarilor focului.

 

 

-cosuri de fum (zidite, ceramice, din beton, din inox) pentru seminee, sobe sau centrale pe lemne, peleti sau pe gaz, cu profeionalism si responsabilitate, furnizand solutii termice complete.

 

Cosuri de fum ceramice construite cu beton la exterior si finisate cu placi sau piatra in localitatea Selimbar.

 

 

Montare cosuri de fum din inox (argintiu sau negru) pe exteriorul locuintei in localitatea Selimbar (jud. Sibiu).

 

Construire cos de fum din inox vopsit negru electrostatic, la cabana / casa de vacanta.

 

 

-participare la traininguri si cursuri de specialitate continua in Romania, Cehia, Polonia, Germania, etc.

 

Sesiune de instruire si training a meseriasilor la producatorul si furnizorul de seminee premium HOXTER.

 

 

Alegerea, proiectarea, amplasarea si construirea unui semineu pe lemne de calitate nu mai este astazi o sarcina foarte dificila, daca ai profesionisti langa tine! Tot ceea ce ai nevoie este ajutorul din partea unui specialist calificat si experimentat in domeniul termicelor!

 

 

Asadar, daca te-ai hotarat si doresti o constructie termica si locuiesti in Sibiu sau in orasele din imprejurimi (Selimbar, Sadu, Cisnadie, Medias, Avrig, Talmaciu, Saliste etc.), meseriasul nostru poate fi contactat personal, pentru consultatii, programari si sfaturi de specialitate, la nr de telefon: 0740.702.109 - Aurel Tarnea!