Pe Foc

Samota neagra in interiorul semineelor si sobelor - un nou trend!

De astazi, anuntam faptul ca in catalogul nostru de produse, am introdus samota neagra, un produs inovativ, care este in trendul termicelor din ultima perioada! De asemenea, avem si optiunea suplimentara de a adauga samota neagra la modele de focare de semineu si sobe direct la noi pe site. Este vorba de o captuseala neagra de calitate, adica nu este doar o samota clasica vopsita in negru, ci este materialul special din care aceasta este fabricata (termota), e impregnata cu pigment negru, adica intreaga masa este colorata, nu doar suprafata!

 

 

Ce este samota?

Samota este un accesoriu si un consumabil esential pentru dispozitivul termic. Fara ea, focarul nu ar functiona la potentialul de randament maxim si in parametri optimi de functionare.  Samota care inveleste incinta focarului unui semineu sau a unei sobe este sub forma de placi de calitate europeana, iar in cazul in care cea veche s-a fisurat, crapat sau trebuie schimbata pentru ca s-a uzat, aceasta operatiune trebuie facuta cat mai repede cu putinta.

 

Integritatea acestui comnsumabil termic si gradul de uzura al acestuia depinde de: modul cum este exploatat focarul de catre utilizator, umiditatea din lemnul ars, socurile mecanice pe care le primeste, supraincalzirea la care este supus focarul. De aceea, este necesara inlocuirea, in cazul in care defectiunea poate influenta arderea corecta a focarului sau functionalitatea acestuia.

 

Insa, o noutate in domeniul captuselii interioare ale focarelor este samota neagra! Samota clasica are o culoare deschisa - alb-crem, dar acum poti alege samota neagra pentru semineul sau soba ta.

 

 

Samota neagra poate fi aleasa astazi la tot felul de modele si tipuri de focare de semineu, la sobe cu moderne cu captuseala interioara ceramica, pe diferite forme si dimensiuni (prismatica, dintr-o bucata, placi pe colt etc.)

 

De ce o samota NEAGRA?

 

O samota neagra (termota, cum mai este denumita) prezinta numeroase avantaje:

-in primul rand, este foarte estetica si face un contrast puternic cu flacara focului

-calitatea este aceeasi ca a samotei clasice, deci la standarde europene

-termotec este un amestec special de samota-beton, fiind o captuseala inovatoare -pastreaza proprietati excelente de acumulare

 

 

-ofera forme precise, dar si un aspect deosebit

-prezinta duritate si rezistenta la deteriorarea mecanica

-e impregnata cu pigment negru, adica intreaga masa este colorata, nu doar suprafata

 

Focar de semineu cu deschidere foarte larga si captuseala cu placi de termota neagra.

 

In plus, de acum inainte, samota neagra se poate comanda nu doar pentru produsele premium, ci si la focarele standard sau PRO!

Samota neagra a fost marea surpriza si, totodata, noul trend in domeniul semineelor pentru anul 2019. Ce e important de retinut e faptul ca la aceasta captuseala nu este vorba doar de (un strat de) vopsea neagra pentru crearea aparentei, ci este materialul special din care este fabricata aceasta. In caz de zgariere sau ciobire, culoarea ei ramane tot neagra, deoarece esenta materialului este neagra. Culoarea nu este data de vreun strat vopsit la suprafata, ci de materialul din care aceasta este facuta.

 

Modele de focare de semineu din gama PRO, prevazute cu samota neagra (cu 3 placi prismatice sau cu 2 placi la focar pe colt).

 

In plus, ca sistem de fabricare, TERMOTEC este un amestec special de samota-beton, care include materiale ceramice din ardezie si oxizi de aluminiu, beton selectat cu atentie si un amestec de oxizi care imbunatatesc proprietatile specifice ale amestecului.

 

Motivul pentru care samota focar semineu neagra incepe sa fie tot mai mult solicitata de clienti pentru modele de focare de seminee si incinte de sobe este pentru ca produce un contrast foarte mare cu flacara din interiorul focarului (care are nuante deschise), creand o atmosfera de antiteza vizuala spectaculoasa. De asemenea, aceasta culoare dark ofera livingului o eleganta aparte. Astfel, elementul vizual din interiorul focarului a fost ridicat la un alt nivel! Semineul devine principalul element decorativ iesit in evidenta din peisajul incaperii in care e pozitionat!

 

Semineu cu 3 laturi de sticla ultramodern, cu termota neagra.

 

Mai jos se poate observa diferenta vizuala clara dintre o samota clasica (alb-crem) si o samota (termota) neagra:

 

 

In poza sunt expuse 2 modele de seminee Hoxter premium de lux, unul cu samota neagra, celalalt cu samota clasica crem (comparatie).

 

Asadar, daca te gandesti sa achizitionezi un semineu sau o soba cu captuseala interioara din samota, ori pentru inlocuirea samotei vechi din interiorul focarului, te sfatuim sa iei in considerare si samota neagra, pentru un contrast mai puternic si un design mai elegant, exclusivist chiar!

 

 

Iti aratam cat de simplu este sa comanzi focarul dorit cu samota neagra in catalogul de pe site-ul PEFOC. Totul in 2 pasi:

1.Se intra pe focarul la care se poate adauga optiunea suplimentara de samota neagra, se adauga butonul "+" din dreptul optiunii.

 

2.Apoi se selecteaza "Adauga in cos", iar dupa aceea se finalizeaza, in mod obisnuit, comanda.