Reteta dorada la gratar

Peste dorada la gratar

 

Exista multe alimente care merg gatite pe gratar, insa nimic nu se compara cu carnea de peste gustoasa si sanatoasa! Dorada la gratar nu este un preparat complicat, insa nu multa lume reuseste sa o prepare asa cum trebuie. Poate pentru ca nu pregatesc gratarul cum trebuie sau poate preparatul nu urmeaza pasii corespunazatori sau temperatura de gatit nu este cea potrivita. 

Dar, ca sa nu fie nevoie sa-ti bati tu capul cu aceste probabilitati, in articolul ce urmeaza iti prezentam o reteta dorada la gratar usoara, atfel incat sa gatesti un peste la gratar aproape de perfect! 

Ingredientele de care vei avea nevoie 

  • unt 
  • 2-3 catei de usturoi 
  • o lamaie taiata felii
  • dorada 

Pregatirea gratarului 

In cazul in care folositi un gratar pe carbune, pregatirea unui peste dorada la gratar nu ar trebui sa dureze foarte mult deoarece nu veti avea nevoie de mult combustibil. Pestele este un preparat care se gateste rapid, nu trebuie lasat mult pe gratar altfel se va usca.  

Ca sa obtii un jar potrivit, lasa carbunii sa se aprinda in totalitate si, din cand in cand, poti interveni ca sa “invii” focul. In momentul in care s-a format un strat de cenusa pe deasupra, intinde jarul uniform. 

 

Termometru in dorada peste la gratar

 

Modul de preparare al doradei la gratar 

Incepe prin a unge pestele pe ambele parti, punand, apoi, o bucata generoasa de unt in interioul lui. Tine minte ca untul trebuie sa fie moale, adica trebuie tinut la temperatura camerei. Pe langa unt, adauga 2 catei de usturoi la interior, pentru o aroma mai buna. 

La momentul acesta gratarul ar trebui sa fie pregatit, dar cu carbunii dati intr-o parte. Aseaza dorada pe partea gratarului fara carbuni, ca acestia sa nu interfereze cu procesul de gatire. Orice carbune aprins sub peste poate impiedica gatirea uniforma a doradei tale. Lasam pestele la 200 de grade timp de 15 minute, dupa care il intoarcem cu atentie, cu ajutorul unei spatule, si il lasam si pe partea cealalta timp de 10-15 minute. In cazul in care nu ai un gratar pe carbuni, poti gati dorada la gratar electric, doar ai grija sa iei in calcul temperatura la care ajunge gratarul si temperatura la care trebuie gatita dorada, astfel incat sa nu obtii un peste uscat sau, mai rau, ars!

 

Plating dorada in farfurie

 

Odata ce dorada atins fragezimea ideala, fara a deveni uscata, putem sa o luam de pe gratar si sa o asezonam cu o salta verde fresh, portie de cartofi natur sau poti servi o dorada la gratar cu legume. Pofta buna! 


 

widget