Chef Dumitrescu gateste coaste de porc afumate la cuptor ceramic Big Green Egg

O reteta de barbecue poate sa difere in functie de gustul fiecaruia, insa nu este una foarte complicata, ne spune Chef Florin Dumitrescu, care ne prezinta in cativa pasi simpli cum putem gati cele mai gustoase coaste de porc afumate la Big Green Egg! 

Asadar, fie ca preferi un preparat mai exotic sau varianta clasica a coastelor de porc la gratar, reteta pe care Chef Dumitrescu ne-o prezinta in cele ce urmează este una la indemana oricui! Citeste mai departe pentru a te inspira. 

 

 

Ingredientele pe care Chef Florin le folosește in reteta lui 

  • Boia de ardei dulce si ardei iute 
  • Piper negru macinat 
  • Ketchup 
  • 3 bucati (taieturi) de coaste 
  • 4 catei de usturoi 
  • 1 ardei iute 

 

 

Marinarea si afumarea coastelor pe Big Green Egg

Adauga peste coastele proaspete 2 linguri de boia dulce, o lingura mare de piper negru măcinat, un plic de boia iute(dacă vrei un preparat mai picant). 

Taie ardeiul iute in 2, si adauga-l peste coaste in vasul in care le “marinezi”. Tot acum poti pune si cateii de usturoi, după care amesteca bine toata compozitia, ca sa prinda gustul fiecarui ingredient adaugat. 

Poti lasa coastele la marinat peste noapte

Taie 3 folii de aluminiu, una pentru fiecare dintre cele 3 coaste, adauga usturoiul si bucatile de ardei iute din compozitie peste coaste. Apoi, adauga ketchup peste fiecare coasta si infoliaza-le pe rand. Aseaza coastele infoliate intr-un suport special (cum ar fi un rack de coaste, pe care il poti gasi pe site-ul nostru)

 

 

Pentru acest preparat Chef Florin foloseste gratarul Big Green Egg pe care il pregateste cu peleti de fum. 

Deschide gratarul Big Green Egg care ar trebui sa aiba in acest moment o temperatura de aproximativ 180 de grade, aseaza rack-ul impreuna cu coastele marinate, inchide capacul kamado-ului si lasa-le acolo timp de 2 ore.

Dupa cele 2 ore in care coastele s-au gatit, scoate folia de aluminiu, si adauga pe foc o cantitate mica de smoking chips

Recomandarea din partea lui Chef Florin este ca atunci cand gatim astfel de preparate, sa punem pe deflector o tavita de aluminiu (o poti gasi tot pe site-ul nostru). 

Dupa ce ai indepartat foliile si ai pus coastele pe gratar, ar trebui sa le mai lasi aproximativ 15 minute, cat sa devina usor rumenite. Dupa cele 15 minute in care coastele au stat “inchise” in kamado, ridica capacul si scoate-le pe o farfurie pentru a se “odihni”.

Preparatul tau e gata si tot ce trebuie sa faci acum este sa te bucuri de un gust absolut delicios, afumat, spicy si putin dulce. Pofta buna!

 

widget