Pe Foc
02.05.2019

Proiectarea si montajul unei sobe moderne de tip semineu si ale unui cos de fum din inox premium

Contacteaza-ne pentru o oferta personalizata

 

 

Clientul a optat pentru aceasta soba avand in vedere, in primul rand, aspectul elegant al acesteia, care se potriveste “ca o manusa” stilului locuintei sale moderne. De asemenea, a optat pentru o soba pe lemne pentru a avea varianta cat mai autentica a unui semineu clasic, precum si aspectul de flacara naturala.

 

Pe exterior, a fost ales un cos de fum din inox, din gama premium, nefiind posibila construirea unui cos de fum zidit la locatie.

 

Montajul ambelor produse s-a efectuat in urma unei proiectari atente si meticuloase de catre un home designer. Aceasta proiectare a vizat intreg procesul, cuprinzand atat alegerea tipului de soba potrivit, cat si a locului de amplasament, astfel incat sa se potriveasca cu locuinta clientului.

 

Soba moderna cu picior

 

 

Lucrarea s-a realizat in localitatea Fagaras din judetul Brasov. Termenul de executie a fost unul foarte scurt, respectiv de doar 1 zi lucratoare, in comparatie cu un termen care se aloca montarii/construirii unui semineu clasic racordat la un cos de fum traditional, care poate fi de pana la 4-5 zile. Acest fapt a fost inca un motiv pentru care clientul a ales aceasta combinatie: soba + cos de fum din inox!

 

Al treilea motiv care a stat la baza alegerii clientului (ce este in acealasi timp si un avantaj) este costul redus al investitiei, comparativ cu construirea unui semineu clasic, in timp ce satisfactia este aceeasi. Adica, sunetul lemnului troznind, caldura emanata si aspectul modern - toate acestea la un cost mult mai redus. De asemenea, pentru ca executia si montajul au durat doar o zi, si costul manoperei a fost semnificativ mai mic.

 

Se poate afirma fara a gresi ca o soba de tip semineu (cum este cea din povestea noastra) nu este cu nimic mai prejos fata de un semineu clasic. Astfel, ea beneficiaza de un consum mai redus de lemne, ofera un randament crescut, iar designul ei este exclusivist.

 

Materialele care s-au ales pentru aceasta lucrare au fost toate de calitate superioara, incepand cu elementele principale (soba, cos de fum), pana la elementele de racordare si accesorii.

 

Soba AB Supra, cu o putere nominala de 10kw, este una speciala datorita designului exclusivist si a functionalitatii sale. Soba are un aspect deosebit, geam curbat si forma cilindrica cu picior de sustinere, fiind usor de instalat in orice tip de locuinta. Este dotata cu sistem de tripla combustie, ce favorizeaza o ardere mai completa a lemnelor, lasand mai putine reziduuri de cenusa. Este prevazuta cu un sistem special de inchidere rapida a usii cu click elegant si confortabil. Este usor de utilizat, oferind posibilitatea unui reglaj termic precis.

 

Soba moderna AB cu picior   Circulare aer soba AB moderna

 

Cosul de fum ICS face parte din gama premium de cosuri pentru sobe si seminee. Disponibil intr-o gama larga de diametre interioare, cosul este foarte performant, avand un design modern si o  tehnica profesionala de evacuare. Ofera avantajul unei functionari in siguranta si este pretabil pentru orice tip de combustibil. In plus, are o greutate redusa, se monteaza rapid si are o garantie 10 ani. La imbinarile componentelor sunt prevazute garnituri de etansare pentru o impermeabilitate la gazele de ardere si umiditatea din cosul de fum. Se folosesc coliere de imbinare pentru legaturi stabile, iar pentru a impiedica formarea puntilor termice, imbinarile sunt termoizolate.

 

Evacuare cos de fum din inox     Evacuare cos de fum inox

 

Cos de fum inox ICS     Cos de fum ICS   

 

Clientii au fost deosebit de multumiti de proiectarea si montajul acestei sobe moderne de tip semineu si de racordarea cosului ICS din inox, fiind incantati de calitatea si rapiditatea de care au beneficiat in ziua lucrarilor. Rezultatul final a fost pe masura asteptarilor.