Cum pregatesti cea mai buna carne de burger?

Cand vine vorba de modurile in care poti prepara o carne de burger, optiunile sunt nenumarate si pot influenta savoarea carnii, oferindu-i un gust inconfundabil! Printre cele mai intalnite feluri se numara burgerii umpluti, burgerii cu oua si bacon, pana la cei care in loc de clasicele chifle, includ sandvisuri cu branza la gratar! Asadar, beneficiezi de o diversitate  larga privind optiunile de preparare si combinatiile nenumarate in care poti savura un burger desavarsit, intrebarea este: cum alegi optiunea care se potriveste gusturilor tale si cum obtii preparatul ideal?

 

 

Elementul secret in pregatirea unui burger inconfundabil se rezuma defapt la un lucru destul de simplu, si anume la a stii totul despre o prepararea carne de burger corespunzatoare! Detinand abilitatile potrivite pentru a gati un burger in cea mai simpla forma a lui, vei putea mai apoi sa dezvolti reteta carne burger si sa adaugi alte elemente care sa surprinda simturile si sa bucure gusturile tuturor celor invitati la masa!

 

Asadar, sa incepem cu inceputul:

 

Carnea: Pentru pregatire carne burger, iti recomandam sa folosesti o bucata de carne care contine 20% grasime, aceasta conferindu-i burgerului o savoare delicioasa si o textura foarte suculenta! Daca te intrebi ce carne se foloseste la burger, afla ca cea mai potrivita este carnea tocata, de la greaban sau fleica.  

 

Condimentele: Plaseaza bucata de carne intr-un bol mare si condimenteaz-o din abundenta cu sare si piper. De asemenea, poti adauga si alte condimente pe care le preferi, insa daca alegi sa folosesti orice tip de lichide, cantitatea trebuie sa fie una moderata astfel incat bucata de carne pentru burger sa ramana compacta.

 

Marimea: Asigura-te ca modelezi o chiftea de carne rotunda si mai groasa pentru a evita ca burgerul sa se usuce pe grill, insa nu exagera cu grosimea deoarece in acest caz risti ca bucata de carne sa se rumeneasca doar la exterior, interiorul ramanand crud. Utilizeaza presa pentru burger profesionala Weber care te va ajuta sa obtii forma si marimea ideala a chftelelor pentru burgeri!

 

 

Scobitura: Preseaza cu degetul in centru chiftelei de burger pentru a crea o mica scobitura. Acest lucru va impiedica burgerul din a se umfla tare si din a capata o forma ovala pe grill.

 

Intoarcerea carnii pe gratar: Limitandu-te la doar o intoarcere a carnii pe parcursul gatirii, vei obtine acele urme de frigere specifice grill-ului si, de asemenea, datorita faptului ca nu deschizi capacul de prea multe ori, savoarea carnii va fi cu mult superioara!

 

 

Acum urmeaza partea de gatire propriu-zisa a carnii de burger pe gratar. Incepe prin a preincalzi gratarul timp de 15 minute. Cu gratarul incins, curata grila de gatit folosind o perie si aseaza chiftelele deasupra caldurii directe, la o temperatura medie de 230-260℃, lasandu-le la preparat pentru un interval de 8-10 minute, cu o singura intoarcere a carnii pe grill. Pe parcursul ultimului minut de gatire, adauga branza deasupra chiftelelor si perpeleste chiflele de burger deasupra caldurii directe. Ti-a mai ramas doar sa umpli cu compozitie carne burger cele doua chifle si sa te bucuri de aroma si combinatia de gusturi intense!

 

Asadar, acum ca stapanesti etapele in realizarea unui burger din carne tocata perfect, e timpul sa devii putin mai creativ! Indrazneste sa adaugi diferite condimente, tipuri de chifle, sosurile favorite si cele mai interesante combinatii de branzeturi. Bucura-te de fiecare moment din experienta culinara, utilizand un dispozitiv profesional de gatit din gama de grill-uri profesionale Weber, prezente in catalogul PEFOC, precum si diferitele accesorii care vor face momentul prepararii burgerului perfect unul cu adevarat simplu si special!

 

 

 

widget