Pe Foc

PEFOC sustine educatia si formarea armonioasa a tinerilor!

 

Anul acesta, alaturi de Asociatia Bearing Fruit in care si noi activam, am luat parte la un proiect de mare anvergura prin care am sprijinit educatia si viitorul tinerei generatii din Sibiu. Mai precis, am participat la renovarea totala si modernizarea unui liceu din Sibiu (Liceul Teologic Betania), actiune ce s-a intins pe cateva luni bune, incepand cu proiectarea si pana la finalizarea practica.

 

 

 

Scoala mea ca in Finlanda! Sau ca in Estonia! Așa mi-am regăsit azi liceul in care îmi desfășor săptămânal norma de predare de 2 ore. Liceul Teologic Betania, structura a Liceului Teoretic “C. Noica” Sibiu. Renovat integral in vacanța de vara, arata ca in cele mai frumoase vise ale oricărui dascăl sau elev. De unde banii? O asociație in care o parte din finanțatori sunt foștii elevi ai școlii. Asociatia Bearing Fruit este formata din tineri antreprenori cu dorinta de implicare in proiecte ce vin in sprijinul comunitatii locale. Bearing Fruit este o asociatie nonprofit, apolitica si autonoma ce considera ca binele comunitatii depinde de masura in care aplicam principiul „Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”. Iubesc acești oameni care au investit in educație, așa cum investești in propria familie! marturiseste prof. inspec. Diana Adina.

 

 

 

A fost derulat un amplu proces tehnologic si logistic, dar rezultatele sunt uimitoare: 4 sali de clasa renovate complet, 3 grupuri sanitare modernizate la standarde europene, precum si alte spatii (cancelarie, sala de lectura, laborator, birou directorial etc.) ridicate la un alt nivel estetico-functional. De asemnea, fatada a fost restaurata complet, impreuna cu curtea interioara care a fost pavata.

 

    

 

Constientizam importanta educatiei pentru prezentul si viitorul actualei generatii tinere si credem ca buna dezvoltare a acesteia va aduce un plus de valoare morala, sociala, economica si educationala in comunitatea locala, precum si la nivel national.

 

    

 

De aceea, echipa PEFOC se implica in proiecte de dezvoltare durabila a educatiei si a platformei de invatamant, dorind ca nivelul educatiei sa creasca simtitor in anii care urmeaza, iar generatiile sa fie tot mai activ implicate in viitorul comunitatiilor locale si al tarii.

 

    

 

Ne dorim elevi si profesori care sa paseasca cu drag pe pragurile scolii si ale salilor de clasa.

 

A investi in oameni, a gandi in perspectiva si a te preocupa de soarta generatiilor care vin dupa noi – asta ne face oameni!