Pe Foc
01.02.2019

PeFoc in pas cu trendul european

Ne aflam saptamana aceasta la Expo K.O.K. Austria, in Wels. Marele si asteptatul eveniment din anul acesta in materie de seminee si accesorii, a fost intampinat de reprezentanti din mai multe companii si tari. Scopul acestei expozitii este unul inovativ si progresist, atat in privinta materialelor folosite, cat si a serviciilor oferite, fiind prezenti multi experti de la Conventia Tehnica Europeana. Marea surpriza la finalul acestui articol!

Pefoc Romania participa la Expo KOK Austria

 

Am decis sa reprezentam si noi Romania la aceasta intalnire a “greilor” Europei pe piata de nisa. Scopul participarii noastre este de a cauta sa ne aliniem standardelor de calitate si de pret aflate in continuu progres. Am reusit prin prezenta noastra sa luam contact cu noile tehnologii (unele chiar avangardiste), pe care dorim sa le implementam si la nivelul tarii noastre. Echipa PeFoc este mereu preocupata de calitate si eficienta ca prioritati constante in serviciul clientului.

 

Pefoc Romania participa la Expo KOK Austria   Pefoc Romania participa la Expo KOK Austria

 

Am descoperit noi metode de lucru si noi materiale, care se imbunatatesc de la un an la altul, aducand solutii inovative si de durata. Cei prezenti in showroom au putut sa fie aproape de situatiile ivite pe santierele de construire de seminee, gratie standurilor amplasate pretutindeni. Expozitia a avut caracter informativ, dar mai ales aplicativ! 


   

 

Am fost intampinati cu noi metode de construire a semineelor. Ne-au fost aratate solutii practice si facile, dar si inovative, in acest domeniu:

 

   


Ni s-a prezentat live si am putut lua contact direct (prin machetele amplasate la eveniment) cu inovatia inelelor de acumulare. Ce fac aceste inele? Simplu – stocheaza caldura! Un plus de acumulare termica duce la o crestere considerabila a capacitatii de incalzire a semineului. Astfel, energia inmagazinata in inele de acumulare Hoxter, de exemplu (care au o greutate de 150 kg), reprezinta o mare sursa de caldura radianta care este emananta multe ore dupa stingerea focului din incinta. Fiind construite din material dublu stratificat si avand o forma de spirala interioara, aceste inele conduc caldura rezultata in urma arderii in spatiul special de stocare superior. Astfel, aceasta inovatie este o solutie de economisire termica simpla, care nu are nevoie de vreo sursa autohtona de caldura.


inele de acumulare   inele de acumulare pe focar

 

Am avut ocazia sa ne intalnim cu reprezentantul companiei DARCO - partenerul si furnizorul nostru principal de accesorii de semineu. Intalnirea ne-a prilejuit aflarea de noutati recente in domeniu si strategii noi de dezvoltare a produselor, discutand in termeni de inovare si planuri pe 2019 pentru piata de seminee din Romania.Ne-am intalnit si cu reprezentantul firmei HOXTER, lider european pe gama de seminee premium (am putea spune chiar deluxe), ramanand in topul calitatii pe piata si in cautarile si atentia clientilor din multe tari. Am consolidat si imbunatatit colaborarea noastra, dorind, pe viitor, sa oferim o gama cat mai larga de produse premium clientilor nostri din intreaga tara. 


   


Marea surpriza – si totodata noul trend in domeniul semineelor pentru 2019 – o reprezinta samota neagra din interiorul focarului. Nu, nu este doar vopsea neagra pentru crearea aparentei, ci este materialul special din care este fabricata aceasta. In caz de zgariere sau ciobire, culoarea ei ramane tot neagra, deoarece esenta materialului este neagra. Culoarea nu este data de vreun strat vopsit la suprafata, ci de materialul din care aceasta este facuta.

 

   

 

In plus, samota neagra produce un contrast foarte mare cu flacara din interiorul focarului (care are nuante deschise), creand o atmosfera de antiteza vizuala spectaculoasa. De asemenea, aceasta culoare dark ofera livingului o eleganta aparte. Astfel, elementul vizual din interiorul focarului a fost ridicat la un alt nivel!
Mai jos se poate observa diferenta dintre o samota clasica si o samota neagra:

 

 

Acestea fiind spuse, ne intoarcem acasa cu forte proaspete si dornici de a investi, in continuare, in calitate produselor si a serviciilor pe care le oferim!
Sa ne vedem cu bine la anul!