Cum se realizeaza pas cu pas constructia unui semineu pe lemne pe colt cu focar Hoxter din gama premium si cos de fum din inox:
1. Se descarca si se verifica materialele achizitionate de client conform devizului facut anterior. In acest caz, s-au folosit urmatoarele produse:
- focar de semineu pe lemne din gama Hoxter
- cos de fum din inox din gama Schiedel, vopsit negru in camp electrostatic - deoarece casa nu a fost proiectata pentru constructia unui semineu, nu a permis montarea unui cos de fum ceramic; acest aspect nu ne-a oprit insa sa gasim o alta solutie profesionala
- vata ceramica speciala rezistenta pana la 1800 grade - se pune in jurul burlanului ce strapunge peretele; acesta e deja izolat in interior iar pentru un plus de siguranta, se izoleaza si pe exterior
- banda ceramica de dilatare - se lipeste pe rama focarului pentru pastrarea spatiului de dilatare astfel incat nimic sa nu se atinga de focar
- burlane din tabla de otel de 2 mm - pentru racordarea la cosul de fum
- placi de silicat de calciu pentru constructia hotei - fabricate in Germania, acestea rezista pana la 1000 grade; placile se uda bine inainte de a fi montate pentru a face priza
- adeziv refractar special pentru liprea placilor, rezistent la temperaturi inalte
- plasa termorezistenta folosita in finisarea semineului - aceasta rezista pana la 500 grade si se prinde cu adeziv alb, usor de indepartat, ce nu pateaza si este folosit in special pentru lucrari cu piatra naturala sau granit de culoare deschisa
- grile pentru evacuarea aerului cald montate la finalizarea lucrarii - dimensiunea acestora este stabilita in urma unui calcul raportat la puterea focarului
- impregnant - cu acesta se stropeste in interiorul hotei pentru a nu se ridica praf
2. Se traseaza perimetrul focarului.
3. Se face o gaura in perete pentru trecerea burlanului la cosul de fum.
4. Peretii se dau cu amorsa pentru a face priza cu adezivul.
5. Se monteaza cosul de fum pe exteriorul casei, prins bine cu coliere de fixare si strans.
6. In interiorul casei, urmatorul pas este decuparea parchetului pe suprafata pe care se va monta focarul.
7. Se izoleaza peretii din spatele semineului cu placi din silicat de calciu, prinse de perete cu adeziv refractar.
8. Focarul de semineu pe lemne se pune pe pozitie si se aseaza pe caramizi, fiind ridicat de la sol cu 30 - 40 cm pentru a permite circularea aerului. Se respecta o distanta de 10 cm de focar fata de alte materiale de constructie.
9. Se racordeaza focarul la cosul de fum cu ajutorul burlanelor de 2 mm grosime, pentru o solutie durabila.
10. Se izoleaza burlanul ce trece prin perete cu vata ceramica pentru un plus de siguranta, chiar daca tronsonul ce traverseaza peretele e deja izolat.
11. Se finalizeaza zidirea focarului din placi de silicat lipite cu adeziv refractar. Placile se uda inainte de lipire pentru indepartarea prafului si a face priza cu adezivul. Placile de silicat se folosesc inclusiv pentru constructia soclului de la baza focarului, pentru a recupera spatiul.
12. Dupa placare toate rosturile trebuie umplute cu adeziv.
13. Se prinde plasa termorezistenta cu un adeziv pe constructia hotei.
14. Se taie gaura pentru grilele de aerisire iar prin aceasta e aspira in interiorul hotei si se stropeste cu impregnant pentru a ne asigura ca nu mai ramane praf in constructie.
15. Grilele sunt montate cu maxima atentie deoarece acestea constituie si un detaliu decorativ, pe langa importanta lor in constructia semineului.
16. La final, se finiseaza semineul pe lemne cu vopsea decorativa conform cererii clientului.
17. Dupa terminarea montajului pe colt se curata locul, se face proba si se ofera o instruire clientului pentru a explica in detaliu cum se foloseste semineul.
Pefoc colaboreaza cu mesteri instruiti in constructia de seminee si cosuri de fum in toata tara. Daca doresti in locuinta ta un semineu care pe langa aspectul placut pe care il ofera, sa fie rezistent si sigur, asteptam sa ne contactezi folosind formularul atasat: