Pe Foc

Omul gospodar isi face vara un semineu!

Un om organizat si preocupat de bunastarea casei si familiei sale isi planifica din timp modalitatea de incalzire a locuintei, iar noi credem ca una dintre solutiile cunoscute de incalzire este semineul pe lemne. Daca inca nu te-ai convins de numeroasele facilitati aduse de focul cu lemne, speram sa reusim sa aducem informatii noi in randurile urmatoare.

 

De ce ai nevoie de semineu in casa ta?

In primul rand, pentru ambianta placuta si atmosfera pe care o creeaza, adunand toti membrii familiei in jurul sau. Apoi, pentru un aport semnificativ de caldura adus in zilele reci de toamna, iarna si primavara. Semineul pe lemne emana caldura in primul rand in camera in care este pozitionat, transferand-o apoi si in celelalte incaperi cu ajutorul sistemului de distributie, daca s-a optat pentru aceasta. Practic, faci focul in semineu si incalzesti toata casa! Conform unor studii de piata recente, un semineu poate creste valoarea de piata a unei locuinte cu 6 pana la 12%, deci vei fi in avantaj daca te hotarasti sa vinzi locuinta si nu stii daca se merita investitia intr-un semineu.

Focarul poate fi racordat la instalatia de calorifere sau incalzire in pardoseala existenta in casa, in circuit inchis. Astfel ai semineu si centrala termica in acelasi timp: aspectul atragator si spectaculos al unui semineu, cu functionalitatile tehnice ale unei centrale.

 

 

Ce presupune de fapt construirea unui semineu?

Montarea unui semineu pe lemne este recomandat sa se realizeze cu personal autorizat si specializat. In etapele construirii intra montarea cosului de fum, racordarea acestuia de focar, realizarea canalelor de distributie a aerului cald si finisarea semineului.

Recomandam achizitionarea unui cos de fum profesional, cu tubulatura interioara de samota, deoarece rezistenta in timp la temperaturi inalte si coroziunea din cauza condensului acid este foarte importanta. Cosurile de fum profesionale sunt singurele care asigura functionarea semineului la parametrii optimi, fara scapari de caldura sau fum emanat in incapere. In plus, au garantie 30 de ani.

 

 

Focarul este fabricat din fonta sau otel cu grosime mare, dotat cu usa termorezistenta iar unele modele beneficiaza de samota pe interior, material consumabil ce determina un randament mai bun si reduce la minim depunerile de cenusa de pe suprafata sticlei sau peretilor interiori. Producatorii cu care colaboram se perfectioneaza constant in domeniul functionalitatii si designului focarelor, pe baza experientelor beneficiarilor.

Intreaga locuinta se incalzeste repede, lucrarea rezista pe viata iar semineul functioneaza ireprosabil daca sunt folosite materialele corespunzatoare si recomandate in constructia acestuia. De la placile pentru termoizolat, racordul la cosul de fum, si pana la grilele de aerisire, materialele si accesoriile folosite la montajul semineului  trebuie sa reziste la temperaturi inalte si sa ofere siguranta, punandu-si amprenta asupra functionarii ulterioare. Un montaj cu metode primitive si materiale slabe poate altera inclusiv sanatatea beneficiarilor din cauza inhalarii particularitatilor de vata de sticla folosita la izolat – metoda contraindicata de noi.

 

 

In privinta finisajului, acesta se realizeaza conform cerintelor clientului, care poate opta intre materiale mai mult sau mai putin costisitoare, model simplu sau decorat. Exista si posibilitatea amenajarii unui loc special de sezut langa semineu, sau spatiu pentru depozitarea lemnelor cu rol practic si decorativ. Meseriasii  Pefoc au realizat la comanda o multitudine de modele, in intreaga tara si suntem onorati de miile de clienti multumiti dobanditi de-a lungul celor 17 ani de experienta.

Pentru a fi sigur ca vei avea un semineu care sa functioneze corect, sa reziste in timp, sa fie eficient si sa nu dauneze sanatatii, apeleaza cu incredere la noi. Vom crea pentru familia ta cadrul perfect de povesti si relaxare intr-o ambianta calda.