Pe Foc

Incendiu la o casa din Sibiu! Cauza? Lipsa unui horn profesional!

 

“Ganditi-va la siguranta dvs, la siguranta famililor, la siguranta imobilelor, caselor dvs...De ce sa arda o casa? Pentru ca nu ai avut horn necorspunzator, neprofesional…”

 

In data de 19 decembrie 2020 in Sibiu a avut loc un incendiu la o casa, iar cauza de izbucnire a incediului a fost determinata de cosul de fum. "A luat foc hornul!" strigau vecinii in seara cu pricina. Casa, la cumpararea ei, era dotata cu o centrala termica pe lemne si un horn neprofesional... Proprietarul nu a mai verificat hornul la cumpararea imobilului, pentru a se asigura daca este un cos de fum profesional, certificat si montant corespunzator.

Din pacate, casa a ars in proportie foarte mare, insa, din fericire, nu au fost victime.

 

 

Proprietarul locuintei a acordat azi un interviu echipei PEFOC.RO, prin care doreste sa traga un semnal de alarma, sa-i informeze pe toti aceia care detin case si au incalzire pe lemne, sa opteze pentru un horn profesional, realizat de catre oameni cu pregatire si experienta in domeniu. Adica sa se puna la punct cu cele mai bune metode de prevenire a unui incendiu.

 

“Sa invatam din greselile altora, asa este mai bine, asa am fost invatati, decat pe propria noastra piele...”

 

Alegeti sa faceti un lucru de calitate, optati pentru un horn profesional, pentru a evita un incendiu sau orice alta neplacere care poate fi provocata azi din cauza unui cos de fum neprofesional, neconform sau nemontat corespunzator, alegere care o sa va salveze de un incendiu. Alegeti sa nu va puneti viata dvs si a familiei in pericol!

 

 

“Probabil daca eu l-as fi facut de dinainte, ma salva de incendiul pe care l-am suferit...” spune proprietarul

 

Inainte sa iei orice decizie cu privire la alegerea cosului de fum, informeaza-te corect! Afla care sunt cauzele care pot provoca astfel de pagube, ele pot fi: materiale,emotionale, cat si pierderi de vieti omenesti, care reprezinta cea mai mare pierdere.

Desi a trecut prin acest incendiu, proprietarul sfatuieste pe oricine sa se gandeasca bine, sa prevada aceasta informatie, sa poata opta pentru un cos profesional, care sa te fereasca sa treci print-un incendiu si alte pagube. De ce sa nu invatam din greselile altora? De ce sa invatam pe pielea noastra? De aceea e important sa putem pune in balanta ce e mai important, merita sa optati pentru un cos de fum neprofesional? Sau merita sa optati pentru un cos profesional care va ofera siguranta, ca una dintre metodele de prevenire cele mai bune?!

 

 

In prezent, familia din Sibiu a reusit sa refaca acoperisul casei, optand pentru un cos de fum profesional, alaturi de oameni pregatiti in domeniu, care stiu ce sa faca in astfel de situatii azi si pot preveni orice cauza a izbucnirii unui incendiu. Echipa Pefoc.ro a fost alaturi de familie si a lucrat la construirea si montarea unui cos de fum profesional, oferindu-le siguranta, mai intai de toate!

 

In sezonul rece are loc, din pacate, o crestere semnificativa de incendii produse la locuinte si gospodariile cetatenilor, iar una din top 3 cauze care provoaca astfel de tragedii este: montarea de cosuri neconforme, defecte, improzivatii sau de catre nespecialisti.

 

Astfel de incendii apar din cauza lipsei de verificari si a curatarii cosului de fum in mod regulat si de catre un profesionist. Pe langa alegerea un horn profesionist, acesta necesita si mentenanta anula in medie 2 curatari, la inceputul sezonului rece si la sfarsitul sezonului rece.

 

Pentru o buna functionare a surselor de caldura curatarea canalului de evacuare este una esentiala! Totodata trebuie stiut, ca atat randamentul cat si eficienta sunt conditionate de curatarea si intretinerea hornului. Curatarea mecanica a hornului este realizat doar cu scule si echipamente speciale pentru indepartarea depunerilor de funingine si gurdon din interiorul cosului, deoarece prezenta acestora pe canalul de evacuare provoaca  autoaprinderea, blocarea hornului si incendii.

 

 

Conform legislatiei in vigoare azi, curatarea sistemelor de evacuare, de incalzire, este oblogatorie sa fie realizata in mod mecanic. De altfel curatarea cosului de fum cu: coji de cartofi, naftalina, sare sau alte pliculete chimice nu exclud vizita unui cosar profesionist!

 

Va sfatuim sa alegeti siguranta, sa va informati doar din surse sigure, sa achizitionati sisteme de cosuri de fum profesionale si certificate, iar pentru punerea in functiune apelati doar la specialistii in domeniu!

Prin acordarea atentiei acestor sfaturi, va protejati pe dvs, familia si locuinta dvs, fie ca sunteti din Sibiu, fie ca locuiti oriunde in tara!