Pe Foc

Ce rol are cosul de fum atunci cand construiesti un semineu?

Atunci cand planuiti sa construiti semineul, nu trebuie sa uitati care sunt aspectele obligatorii care trebuie luate in calcul. Cosul de fum este una din principalele necesitati in construirea unui semineu.

            In urmatoarele randuri, dorim sa va explicam de ce este important sa alegeti un cos de fum profesional si care sunt avantajele pe care vi le ofera in timp.

            In primul rand, la construirea semineului, trebuie sa stiti ca focarul ales are diametrul evacuarii aproximativ de la Ø 130 in sus. In functie de puterea lui, diametrul evacuarii poate creste pana la Ø 250; asta inseamna ca si diametrul interior al cosului de fum trebuie sa fie de cel putin aceasi dimensiune. Un cos de fum subdimensionat inseamna ineficienta, chiar lipsa unei functionari adecvate a semineului. Un exemplu ineficient este cosul de fum cu diametrul interior Ø 150 care este racordat la focarul semineului cu diametrul Ø 200. Bineinteles ca fumul va iesi in casa, iar toata bucuria utillizarii lui se va transforma in disconfort.

            Pe de alta parte, in situatia contrara, in care cosul de fum este supradimensionat, lemnele vor fi irosite repede si in zadar. Cosul de fum ii asigura semineului o eficienta extrem de buna, in timp ce caldura se pierde pe cosul de fum, pentru ca lemnele ard prea repede.

            Mai mult - pe langa faptul ca un cos de fum profesional va asigura cresterea eficientei semineului, cel mai mare avantaj pe care vi-l da acesta este garantia calitatii si ofera siguranta casei dumneavoastra. Un cos de fum Schiedel, spre exemplu va ofera garantie 30 de ani si rezista la multe autoaprinderi. Plewa si Hart Keramik, de asemenea, producatori de cosuri de calitate, ofera garantia calitatii in timp.

            Asadar, nu uitati! Inainte sa va construiti semineul, asigurati-va ca luati in calcul importanta cosului de fum, care de multe ori este mai importanta decat semineul in sine.

            Pentru orice detaliu sau intrebare, nu ezitati sa ne scrieti la adresa de e-mail contact@pefoc.ro!