Pe Foc

Familia MATES a ales un cos de fum dublu ceramic HOCH pentru casa lor din Codlea!

Stim cu totii ca focul este sursa de caldura principala in orice camin insa atunci cand acestuia nu ii se ofera cele mai sigure conditii de functionare, poate rezulta in catastrofe si poate reprezenta un risc major pentru siguranta caminului si a familiei tale. Motivul principal in izbucnirea incendiilor este dat de fabricarea cosului de fum din materiale nepotrivite sau de instalarea necorespunzatoare a acestuia. Din aceste motive, este esential sa alegi sa lucrezi cu profesionisti in domeniul termicelor si cu produse testate la nivel european.
In acest episod, misiunea echipei PEFOC este de a instala un cos de fum dublu ceramic, marca HOCH, in Codlea, judetul Brasov.

De data aceasta, clientii nostri sunt Paul Mates si Sarah Mates iar acestia au optat pentru un cos profesional datorita rezistentei lui la temperaturi foarte ridicate, prezentei ceramicei, prezentei izolatiei in cosul de fum dar si faptului ca temperatura nu poate sub nicio forma iesi in exterior. Motivul esential pentru care Familia Mates din judetul Brasov a trecut la un astfel de cos profesional este dat de faptul ca in trecut, acestia s-au confruntat cu situatia unui incendiu, izbucnit in urma folosirii unui horn vechi, necorespunzator si care a pus in pericol atat integritatea casei cat si siguranta intregii familii a lui Paul din Codlea (jud Brasov).

 

 

Datorita faptului ca isi doresc sa determine cat mai multi oameni sa aleaga constient si sa nu se supuna riscului de a-si pierde casa, sau chiar mai grav oamenii dragi, Familia Mates ne-a primit in caminul lor unde am filmat vlogul despre montajul cosului fum dublu ceramic profesional, marca HOCH care este testat si certificat TUV la standarde inalte si cerinte europene de pe piata termicelor, fiind un produs ce prezinta durabilitate, atat pentru casa ta cat si pentru siguranta intregii familii. Acest cos fum ceramic dublu profesional se utilizeaza pentru evacuarea gazelor arse si a fumului emis de dispozitivele termice precum sobe, seminee, termoseminee sau surse cu gazificare ce functioneaza pe baza de combustibil lemnos, peleti, carbuni, ulei, gaz sau bricheti.
Pe langa asta, garantia de 30 de ani oferita de producator va conferi caminului si familei tale siguranta si incredere pe o perioada indelungata de timp! Sistemul HOCH reprezinta astfel un plus de calitate si rezistenta!

 

 

 

Dupa cum afirma si Paul Mates in vlogul realizat in cadrul caminului familei Mates din Codlea, judetul Brasov, alegand sa lucrezi cu profesionisti si meseriasi cu experienta in domeniul termicelor, poti avea un somn linistit fara a te ingrijora ca dispozitivul termic nu functioneaza corespunzator si ca iti poate pune in pericol casa si familia. Mai mult, cosul de fum ceramic marca HOCH nu permite fumului sa iasa in casa, evitand astfel mirosul neplacut sau eliberarea unei cantitati de fum ce iti poate afecta sanatatea ta si a celor dragi!

 

 

Poate ca te intrebi ce reprezinta cosurile de fum ceramice HOCH si de cele sunt ele atat de cautate. In urmatoarele cateva randuri, iti prezentam pe scurt de ce familia Mates a ales un horn ceramic profesional Hoch pentru casa lor din Codlea, judetul Brasov.

 

In primul rand, hornurile ceramice de fum HOCH reprezinta sisteme moderne de evacuare, sigure si durabile, testate si certificate TUV, la cele mai inalte standarde nemtesti si cerinte europene in domeniu, de catre Institutul German pentru Tehnologia Constructiilor de la Berlin. Hoch UNIVERSAL este prezent pe piata europeana in peste 15 tari, iar acum este prezent si in Romania! Reprezinta un produs care respecta cele mai inalte standarde si cerinte in domeniul termic. Disponibilitatea sa larga in functie de diametre (de la fi160 pana la fi300), fac din acesta o solutie fiabila de racordare a dispozitivelor termice.

 

 

Sistemul de cos de fum HOCH Universal  este practic un kit complet, cu samota la interior si manta beton la exterior, compus din elemente modulare prefabricate. Asta inseamna ca tot ce ai nevoie pentru constructia cosului de fum este inclus in pretul setului! Cosul de fum Hoch reprezinta cea mai buna alternativa la clasicul horn zidit din caramida. Este o solutie fiabila, o constructie sigura si trainica, pentru care se ofera o garantie de 30 de ani de la producator!

 

Cosurile HOCH disponibile in jud Brasov, dar si in imprejurimi, asa cum le spune si numele, cuprind ca elemente importante ale sistemului de horn samotat tuburile ceramice refractare. Acestea formeaza canalul de evacuare si de aceea este necesar ca ele sa fie fabricate din material de calitate superioara si care sa reziste la temperaturile foarte mari care se formeaza in hornuri pe timpul arderii si evacuarii gazelor arse. Aceste elemente profesionale, gandite pentru a functiona ani de zile la nivel optim, concepute si puse la punct de renumitul producator HART Keramik din Germania, care are o traditie de peste 300 de ani si experienta vasta in domeniu.

 

 

Dar de ce e important sa ai la casa ta montat un horn ceramic profesional? De ce nu un simplu cos traditional din caramida? Raspunsul il gasim in functia pe care o are un cos de fum in cadrul unui sistem termic: acela de evacuare in siguranta a fumului si a gazelor arse provenite de la sursa. Cosul de fum samotat e cel mai important element dintr-o instalatie termica. El e supus la temperaturi foarte ridicate, iar rolul sau de evacuator al gazelor toxice este unul vital! De aceea, e foarte importanta alegerea unui cos de fum profesional cu tubucri ceramice, adica unul care sa isi faca treaba cat mai bine si cat mai mult timp! In plus, cosul de fum ceramic triplustrat marca HOCH este potrivit pentru toate tipurile de combustibili: solizi, lichizi si gazosi, incluzand lemn, carbuni, gaz, peleti si bricheti.

 

 

Care sunt avantajele care recomanda folosirea sistemului de fum triplu strat universal de la Hoch pentru evacuare?

 

-Este un sistem modern de evacuare a gazelor, pentru producerea caruia sunt utilizate tuburi ceramice testate TÜV de la renumitul producator german HART Keramik, care are o traditie de peste 300 de ani si experienta vasta in domeniu.

-Structura de exterior din beton confirma rezistenta acestui sistem de evacuare, iar ceramica la interior de calitate superioara il ridica la standarde europene.

-Hornurile ceramice nu ruginesc, sunt absolut rezistente la coroziune si, prin urmare, au o viata extrem de lunga.

-Ofera maxima siguranta si durabilitate in timp, inlocuind hornul de caramida traditional.

-Cosul prefabricat universal Hoch este potrivit pentru combustibili solizi, lichizi si gazosi, incluzand lemn, carbune, gaz, petrol si bricheta.

-Este un sistem de evacuare fiabil, de calitate si pentru care producatorul ofera o garantie de 30 ani!

 

 

In concluzie, hornul ceramic marca HOCH reprezinta o solutie fiabila de racordare a surselor de caldura in mod profesional, precum si o solutie moderna de evacuare in siguranta a gazelor arse si a fumului rezultat in urma arderii combustibilului din focarul sursei. Triplulstrat ofera siguranta: tuburi ceramice de calitate ce asigura un traseu optim de evacuare, izolatia din vata bazaltica asigura protectie, iar mantaua de beton de la exterior garanteaza durabilitatea in timp a sistemului de fum Hoch!

 

Insa, exista situatii cand nu este posibila construirea unui cos de fum ceramic din beton zidit! Ce facem atunci? Ei bine, vestea buna este ca exista solutii la fel de profesioniste, mai accesibile ca pret, dar la fel de durabile - cosurile de inox! Reprezinta alternativa la cosul de fum ceramic, o solutie moderna si mai usor de montat, folosita mai ales atunci cand nu exista posibilitatea unui cos ceramic zidit. Un horn din inox reprezinta o solutie contemporana de evacuare a fumului din seminee, sobe sau centrale, fiind de asemenea izolat cu vata izolatoare, oferind siguranta maxima, iar acum, designul este si el deosebit si personalizat - poti avea cosul de fum vopsit in orice culoare doresti tu, pentru ca sa se potriveasca cu aspectul exterior al casei tale! Gama noastra cuprinde branduri si producatori cu renume european, unele dintre cele mai consacrate in productia cosurilor de fum din inox profesionale. Astfel, produsele puse la dispozitia clientului sunt dintre cele mai bune, mai calitative si mai sigure din domeniu! In functie de fiecare proiect in parte, kiturile cosurilor de inox din catalogul nostru pot fi configurate in diferite moduri, cu posibilitate chiar de deviere a traseului de fum, iar ca urmare pot fi amplasate in locuri unde cosurile de fum traditionale zidite nu pot fi montate.

 

 

Asadar, daca esti un proprietar de casa din Brasov, Codlea sau imprejurimi, iti doresti calitate superioara si un cos de fum profesionist, contacteaza-ne! Indiferent ca optezi pentru un cos de fum din inox sau alegi un horn ceramic zidit, precum si pentru celalate accesorii, elemente secundare si solutii de racordare, de intretinere si curatare, pentru o evacuare sigura si trainica! Daca ai nevoie de mai multe informatii, completeaza formularul de contact de mai jos, apeleaza-ne telefonic la numerele afisate pe site sau scrie-ne la adresa: contact@pefoc.ro! Echipa iti va sta la dispozitie cu sfaturi pretioase, date tehnice si consultanta: