Pe Foc

Diferenta dintre focarul de fonta si focarul de otel cu samota

Dupa ce ai luat decizia de a-ti construi un semineu, urmatoarea decizie importanta pe care e necesar sa o iei este alegerea focarului. Exista doua posibilitati: focarul de fonta si focarul de otel capusit cu samota.

Semineul cu focar de fonta nu necesita investitii suplimentare dupa achizitionarea lui, iar caldura este degajata la scurt timp dupa aprinderea focului. Totusi, atunci cand cumparam un focar de fonta trebuie sa tinem cont de cateva aspecte.

Grosimea si calitatea materialului din care este alcatuit focarul reprezinta principalul factor de calitate. Clapeta de tiraj reduce consumul de lemne si impiedica solicitarea la maxim a focarului, de asemenea, deflectorul intoarce fumul in conul focarului si protejeaza partea superioara a semineului.

Focarul de fonta poate fi dotat suplimentar cu sticla de autocuratare (pirolizata), deschidere verticala si automatizare.

Semineul cu focar de otel captusit cu samota are un design mai modern si elegant datorita focarului care este de culoare alba in interior. Caldura este mentinuta mai mult timp in focar datorita samotei care este un material izolator.

Depunerile de funingine pe sticla sunt reduse datorita samotei care ridica temperatura in camera de ardere.

La o ventilatie de nivel mediu, durata de ardere a lemnului este de 4-5 ore la o singura umplere cu lemne a focarului.

Focarele din otel captusite cu samota sunt prevazute cu admisie a aerului din exterior pentru eficientizarea arderii si evitarea consumului de oxigen din incaperea unde este amplasat semineul. Spre deosebire de focarele din fonta, care nu necesita intretinere suplimentara, focarul din otel capusit cu samota necesita schimbarea samotei o data la 4-5 ani.

Ambele tipuri de focare au garantie 5 ani si transportul gratuit.

Noi iti oferim toate aceste informatii pentru a ne asigura ca faci alegerea care sa-ti asigure confortul si caldura pe timpul iernii. Orice intrebare ai in legatura cu semineul tau, apeleaza cu incredere la expertii de la Pefoc.ro pentru consultanta gratuita.