Pe Foc

Curatarea si ingrijirea gratarului ceramic Big Green Egg!

Un dispozitiv de gatit ingenos, cum este gratarul Big Green Egg, te poate tine o viata intreaga! Desigur, cu o intretinere regulata! Curatarea cuptorului ceramic tip kamado Big Green Egg, atat inainte cat si dupa folosire, este esentiala pentru buna functionare a acestuia! Intregul proces nu necesita mult efort si are ca scop o utilizare in conditii optime a gratarului profesional, pe o perioada indelungata de timp si, de asemenea, pentru un gust intens si delicios al preparatelor!

PROCESUL DE CURATARE INAINTE DE FOLOSIRE: SCAPATI DE CENUSA VECHE

 

Este esential sa indepartati orice cantitate de cenusa ramasa de la ultima folosire in baza ceramica, inainte de a utiliza EGG-ul. In acest fel, gratarul profesional va permite circularea corecta a fluxului de aer, adica isi va mentine o temperatura constanta pe parcursul intregului proces de gatire si va va permite sa aveti un mai bun control asupra prepararii mancarurilor favorite.

Folosirea unui accesoriu, cum ar fi spatula pentru cenusa (Tool Ash) cu care veti putea separa cenusa de carbunii ramasi, este o metoda foarte eficienta si ajuta, de asemenea, si la raspandirea in mod uniform a carbunelui. In continuare, aveti nevoie de o tava de indepartare a cenusii (sau alt obiect de colectare), care ajuta la eliminarea cenusii din baza  de gratar kamado ceramic Big Green Egg fara dificultate, prin intermediul usii de admisie a aerului.

 

 

PROCESUL DE CURATARE DUPA FOLOSIRE: SCAPATI DE RESTURILE DE ALIMENTE

 

Este foarte important sa indepartati orice fel de resturi de alimente din interiorul EGG-ului si/sau de pe grilaj dupa procesul de gatire. Acestea pot fi eliminate cu usurinta prin incalzirea gratarului profesional la o temperatura de 300 ºC. Un alt mod de curatare este prin folosirea accesorilor noastre eficiente:

Scrub pentru grilaj: perfect pentru igienizarea grilei in timpul sau dupa procesul de preparare;

Peria dubla de curatare: potrivita pentru a curata rapid si eficient gratarul, grila sau piatra de copt;

Totalitatea bacteriilor ramase pe grill vor fi indepartate prin caldura puternica generata in timpul fiecarei gatiri!
 


PREVENIREA APARITIEI MUCEGAIULUI

Daca esti sigur ca nu vei folosi EGG-ul pentru o perioada mai lunga de timp, este indicat sa pastrezi complet deschisa usa de admisie a aerului din baza ceramica si sa nu folosesti capac pentru a acoperi cosul ceramic. In acest mod, nu vei risca aparitia mucegaiului in interiorul EGG-ului.

In cazul in care mucegaiul isi va face totusi aparitia, poti scapa foarte usor de acesta doar prin aprinderea EGG-ului pana la temperatura de fierbere.

Curatarea unui gratar ceramic tip kamado nu a fost nicicand mai simpla si mai eficienta! In general, procesul de curatare la gratare de gradina nu ar trebui sa fie unul extenuant si indelungat, iar intretinerea EGG-ului nu presupune niciunul dintre aceste aspecte!

Chiar daca Big Green Egg s-a asigurat intotdeauna ca procesul de utilizare sa fie unul sigur si facil pentru clienti, acestia sunt in cele din urma responsabili pentru modul de exploatare: folosirea prudenta si corecta a EGG-ului si a accesoriilor acestuia este foarte importanta!