In zilele noastre in care accesul la informatie este mai la indemana ca oricand, e suprinzator sa afli ca mai sunt procese sau modalitati de lucru total nerecomandate, dar care inca sunt practicate. Iata o modalitate de constructie a semineului interzisa pe continentul European, care totusi se mai intalneste in tara noastra.
Dupa zidirea partii inferioare a semineului, montarea focarului si a cosului de fum, se construieste partea superioara prin fixarea structurii pentru rigips din profile de aluminiu. Cu ajutorul clemelor se prinde vata minerala bazaltica de profile, la imbinari se lipeste cu banda de aluminiu iar apoi se placheaza cu rigips. Ce poate fi gresit in aceasta modalitate?
Constructie semineu cu vata minerala bazaltica si profile de aluminiu, metoda nerecomandata si interzisa in Europa.
Problemele apar in timp. Datorita temperaturii ridicate, in cativa ani banda de aluminiu folosita la imbinari se dezlipeste, lasand particulele din vata de sticla sa se desprinda si sa ajunga in aerul pe care-l respiram. De aici pana la probleme respiratorii, infectii si iritatii nu mai e decat un pas. Aceasta problema poate afecta in primul rand persoanele varstnice si copiii.
Recomandarea noastra este folosirea placilor de silicat de calciu in loc de vata minerala traditionala. Ce reprezinta acest produs? Fabricate din dioxid de siliciu si oxid de calciu, reprezinta un produs inovator fiind 100 % ecologice, neinflamabile si impermeabile. Profesionistii care le folosesc le prefera datorita usurintei de prelucrare: taierea se poate face cu orice cutter, fierestrau de mana sau alte instrumente de taiat. Au o capacitate termoizolanta remarcabila la o grosime de doar 2.5 - 3 cm si pot fi folosite in constructia hotei semineului, izolarea termica a peretilor in zone critice, constructia canalelor de distributie pentru aer cald prin pereti sau amplasate sub sobe si seminee.
Placarea facila a semineului cu placi de silicat de calciu
Principalul avantaj al utilizarii acestor placi de calsil este faptul ca nu dauneaza deloc sanatatii pe termen scurt sau lung. Fabricarea acestora se realizeaza prin turnare si presare a fiecarei placi in mod individual, rezultand suprafete netede si fara praf care sa impurifice aerul. In plus, placile de silicat de calciu au fost testate prin expunere indelungata la temperaturi ridicate timp de 200 de ore. Rezultatul? Nici o depunere de carbon!
Prin manopera usoara si consumul redus de material refractar se reduce semnificativ consumul de energie si combustibil, deoarece se diminueaza pierderile de caldura.
Testarea rezistentei placilor de calsil la temperaturi inalte
Cu o experienta de 16 ani in domeniu, specialistii Pefoc recomanda construirea semineului cu ajutorul placilor de silicat de calciu, in detrimentul montajului cu profile, banda de aluminiu si vata minerala bazaltica.
Recomandarile noastre sunt facute pe baza respectului fata de clienti si sanatatea lor, precum si din dorinta de a avea beneficiari multumiti, incalziti si sanatosi intreaga viata!