Pe Foc

Importanta verificarii si a curatarii cosului de fum de cosar autorizat

 

Curatarea canalului de evacuare al cosului de fum este esentiala pentru buna functionare a semineului sau a sobei tale! De asemenea, randamentul si eficienta sunt conditionate de intretinerea si curatarea canalului de evacuare!

 

Asa ca acorda importanta cuvenita curatarii cosului tau de fum! Nu uita ca acest lucru trebuie facut anual, inainte de inceperea sezonului rece. Pentru siguranta ta, apeleaza la o persoana calificata si autorizata pentru curatarea cosurilor de fum.

 

Curatarea mecanica se realizeaza cu scule si echipamente speciale pentru indepartarea depunerilor de funingine si gudron din interiorul cosului, asa cum se poate observa in clipul de mai sus. Traseele de evacuare ale semineelor, sobelor si ale centralelor pe lemne trebuie curatate obligatoriu mecanic, dupa cum prevede si legislatia in vigoare. Curatarea cosului de fum cu naftalina, coji de cartofi sau sare ori cu diferite pliculete sau substante chimice nu exclude vizita unui cosar profesionist si efectuarea unui serviciu de calitate.

 

 

De asemenea, se recomanda si curatarea canalului de racordare de la sursa de caldura la cosul de fum. Urmeaza verificarea partii exterioare si interioare a hornului, pentru a observa eventualele probleme aparute in timp datorita exploatarii.

 

Nu te baza niciodata pe faptul ca hornul pare sa functioneze bine si nu folosi solutii sau prafuri chimice. Cu focul nu e de joaca! Nici cu cosul de fum - de aceea, asigura-te ca semineul si canalul sau de evacuare sunt in stare optima de functionare. Curata si verifica cosul de fum periodic si in mod profesionist. Pentru un serviciu complet si sigur contacteaza-ne iar noi iti vom recomanda un cosar specializat! El va trebui sa vine cu trusa completa si sa faca o curatare de la A la Z, rapid si profesionist!

 

 

In video-ul de mai sus, la operatiune s-a folosit un kit de curatare cos fum complet TORNADO. Este un set util si foarte usor de folosit, modular, ce se formeaza din tije flexibile care se leaga la o bormasina ce actioneaza intreg sistemul de curatare. Pentru o curatare generala se foloseste capul cu perie rotativa, dar, la depunerile masive de gudron, acesta se inlocuieste cu peria cu lant de metal pentru eficienta in curatare.

 

 

Trusa este perfecta pentru curatarea traseelor de fum, a cosurilor de fum si a tubulaturilor de ventilatie ale semineelor, sobelor pe lemne, sobelor de teracota sau centralelor pe peleti, indiferent de combustibilul folosit: solid, lichid sau gazos, ce cuprinde: lemne, peleti, bricheti, gaz etc. Acest kit mecanic este practic si util oricui, in special meseriasilor si cosarilor autorizati de pe teren.

 

Asadar, cosurile de fum de orice inaltime pot fi curatate cu usurinta de jos in sus, fara a fi nevoie de lucru la inaltime, de pe acoperis (curatarea se realizeaza de la sol, prin usita de vizitare a cosului de fum).

 

 

Pentru a evita autoaprinderea cosului de fum este recomandat sa curatati cosul de fum cel putin de doua ori pe an (la inceputul si la sfarsitul sezonului rece). Daca incalzirea principala este cu combustibil solid este necesat sa curatiti cosul de fum la fiecare trei luni in timpul sezonului rece.

 

 

Un cos de fum ceramic, din inox, de caramida sau din orice material, curat si verificat inseamna siguranta ta, a familiei si a caminului tau!

Fii fara griji si bucura-te de caldura fara riscuri!

Daca iti doresti un serviciu de curatare profesionist sau sa iti recomandam un cosar autorizat care sa se ocupe de hornul tau, nu ezita sa ne contactezi: