Pe Foc

Sistemul profesional de cos de fum samotat HOCH

 

Daca ai facut o investitie isteata intr-un semineu sau o soba pe lemne, acelasi lucru trebuie sa il faci si cu privire la cosul de fum care va evacua gazele arse si fumul din focarul tau! Adica, trebuie sa alegi un cos de fum profesional. Si pentru a avea totul la superlativ, noi iti recomandam cel mai bun mod de racordare al sursei termice: iti prezentam sistemul de cos fum ceramic nemtesc HOCH UNIVERSAL!

 

 

Sistemul de fum triplu strat universal de la Hoch cu tuburi ceramice - este un sistem modern de evacuare a gazelor, conceput si pus la punct de renumitul producator HART Keramik din Germania, care are o traditie de peste 300 de ani si experienta vasta in domeniu. De asemenea, acesta este supus unor controale stricte a calitatii in constructie, indeplinind standardele si ridicandu-se la cerintele in materie cerute in domeniul termic pentru hornuri.

 

 

Asadar, elementele cele mai importante ale acestui sistem de cos fum samotat sunt tuburile ceramice refractare. Acestea formeaza canalul de evacuare si de aceea este necesar ca ele sa fie fabricate din material de calitate superioara si care sa reziste la temperaturile foarte mari care se formeaza in hornuri pe timpul arderii si evacuarii gazelor arse.

 

 

De ce e important sa mergi pe un cos de fum profesional?

 

Cosul de fum samotat e cel mai important element dintr-o instalatie termica. El e supus la temperaturi foarte ridicate, iar rolul sau de evacuator al gazelor toxice este unul vital! De aceea, e foarte importanta alegerea unui cos de fum profesional cu tubucri ceramice, adica unul care sa isi faca treaba cat mai bine si cat mai mult timp!

 

 

Recomandarea noastra este sa iei in calcul un setul de constructie profesional HOCH, care este format din manta de beton usoara, fiind un cos izolat, dar este totusi solid si stabil in acelasi timp. Cosul prefabricat universal Hoch este potrivit pentru toate tipurile de combustibili: solizi, lichizi si gazosi, incluzand lemn, carbuni, gaz, peleti si bricheti.

 

 

Este sistemul de evacuare testat si certificat TUV la cele mai inalte standarde nemtesti si cerinte europene in domeniu, de catre Institutul German pentru Tehnologia Constructiilor de la Berlin. Hoch UNIVERSAL este prezent pe pietele europene a peste 15 tari, iar acum este prezent si in Romania!

 

 

De ce se numeste UNIVERSAL?

 

Pentru ca are o aplicabilitate universala: la acesta se pot racorda seminee, sobe pe lemne, termoseminee, centrale pe peleti, seminee pe gaz, chiar si surse cu gazeificare.

 

 

Ce reprezinta acest sistem de evacuare?

 

Este un kit complet, cu samota la interior si manta de beton la exterior, izolat, compus din elemente modulare prefabricate (tuburi izolate cu vata bazaltica). Asta inseamna ca tot ce ai nevoie pentru constructia cosului de fum este inclus in pretul setului!

 

 

Cosul de fum samotat Hoch reprezinta cea mai buna alternativa la clasicul horn din caramida. Este o solutie fiabila, o constructie sigura si trainica, pentru care se ofera o garantie de 30 de ani de la producator!

 

 

Kitul contine:

-Placa de acoperire din beton semi-usor

-Vata izolatoare

-Tuburi ceramice de calitate

-Palaria cosului

-Mantale de beton

 

 

-In plus componentele secundare si accesoriile cosului sunt si ele incluse in kitul de baza:

-usita de vizitare

-grilajul de aerisire

-colectorul de condens de la baza cosului.

 

 

Asadar, toate acestea, impreuna cu instructiunile de montaj fac din constructia cosului o operatiune profesionista si sigura. Pentru rezultatul perfect, folositi doar materiale de montaj originale pentru hornuri ceramice Hoch (adezivul ceramic, coliere, mortar pentru beton, etc.)

 

 

Ce avantaje prezinta un cos de fum ceramic Hoch?

 

Structura exterioara din beton confirma rezistenta acestui sistem de evacuare, iar ceramica interioara de calitate superioara il ridica la standarde europene.

 

Cosurile din ceramica nu ruginesc, sunt absolut rezistente la coroziune si, prin urmare, au o viata extrem de lunga. Au o rezistenta mecanica ridicata si o rezistenta ridicata la abraziune, ceea ce contribuie, de asemenea, la longevitate.

 

 

Cosul de fum se monteaza foarte simplu, de jos in sus, chiar de catre cei cu experienta minima in domeniul constructii si/sau termic. Trebuie doar sa urmaresti instructiunile de montaj care insotesc kitul Hoch si sa ai sculele necesare construirii acestuia. Racordul lui la sursa de caldura, insa, trebuie facut de catre o persoana calificata in domeniu, autorizata si cu experienta!

 

Exista 2 tipuri de kituri de evacuare Hoch. Unul este cel standard, complet din beton la exterior, cu placa de acoperire tot din beton semi-usor, celalalt este setul Hoch EVO cu palarie usoara – mai confortabil, mai usor de transportat, de manipulat si de montat.

 

 

Pe scurt, ce este sistemul de fum triplu strat universal de la Hoch?

Reprezinta o solutie fiabila de racordare a surselor de caldura in mod profesional, precum si o solutie moderna de evacuare in siguranta a gazelor arse si a fumului rezultat in urma arderii combustibilului din focarul sursei. Triplulstrat ofera siguranta: tuburi ceramice de calitate ce asigura un traseu optim de evacuare, izolatia din vata bazaltica asigura protectie, iar mantaua de beton de la exterior garanteaza durabilitatea in timp a sistemului de fum Hoch!

 

 

Racordarea unui cos de fum ceramic

Dupa cumpararea si montarea unui cos de fum profesional, urmeaza un pas foarte important pentru functionarea sistemului termic – racordarea! Aceasta, daca este facuta corect legatura, va duce la o evacuare cos fum in siguranta si fara riscuri. Este important ca racordul sa fie etans si sa se potriveasca capacitatii calorice a sursei de caldura. Gama cuprinde: tevi, tubulaturi de diferite dimensiuni si diametre, coturile de otel reglabile cu usita de curatare, clapete, flanse de mascare, burlane cu garnitura, racorduri cu etansare, dar si piese din otel si inox. Avem solutii de racord atat pentru hornurile de fum ceramice, cat si pentru cosuri din inox, izolate sau alte tipuri de hornuri.

 

 

Solutii de intretinere a unui cos de fum profesional

Noi iti oferim si variante si accesorii pentru intretinerea de cosuri de fum si surse termice, reprezentate de diferite solutii, prafuri si concentrate chimice, pliculete, spray-uri, buturuga de intretinere sau pastile concentrate. Nu-ti lasa cosul de fum sa functioneze din inertie – el trebuie intretinut sezonier si anual pentru randament in evacuare!

 

 

Unelte de curatare cos fum

De asemenea, pentru o functionalitate perfecta si in parametri optimi, curata cosul de fum la intrarea si la iesirea din sezonul rece. Foloseste unelte si ustensile de curatare cos fum samotat (perie curatare cos fum), pentru siguranta ta, a familiei tale, a caminului si a mediului inconjurator, evitand astfel pericolul autoaprinderii pe canalul de fum, incendii sau alte riscuri majore.

 

 

Accesorii si palarii pentru cosul tau de fum

Nu in ultimul rand, detaliile mici conteaza! Alege si o palarie estetica si cu diferite functii (rotativa, anti-vant, antipluvial) pentru hornul tau, in asa fel incat sa poata functiona perfect, „din cap pana-n picioare”! Toate tipurile de palarii, terminale si cosuri din inox le gasesti in catalogul nostru dedicat accesoriilor cosului de fum!

 

 

Asadar, daca iti doresti calitate superioara si un cos de fum ceramic profesionist, alege HOCH! Precum si celalate accesorii, elemente secundare si solutii de racordare, de intretinere si curatare in timp, pentru o evacuare sigura si trainica! Daca ai nevoie de mai multe informatii, completeaza formularul de contact de mai jos, apeleaza-ne telefonic la numerele afisate pe site sau scrie-ne la adresa: contact@pefoc.ro! Echipa iti va sta la dispozitie cu sfaturi pretioase, date tehnice si consultanta - toate gratuit!

-> Sistemul de cos ceramic HOCH = un plus de calitate si rezistenta!