Pe Foc

Cosul de fum de caramida in comparatie cu cel profesional

Chiar daca la inceputuri semineele aveau ca scop doar incalzirea locuintei, acum ele inseamna mult mai mult. Pe langa scopul lor initial, semineele definesc si finiseaza aspectul camerei in care sunt amplasate, acestea fiind doua din motivele pentru care tot mai multi clienti aleg aceasta varianta in detrimentul altor surse de incalzire. In majoritatea cazurilor cand o persoana isi construieste un semineu, aceasta cauta cea mai frumoasa, eleganta si performanta constructie posibila, dar bineinteles ca incearca sa gaseasca aceste calitati la cel mai bun raport calitate-pret. In acest fel isi incepe clientul calatoria prin showroom-uri de specialitate, magazine de bricolaj si chiar si online in cautarea celor mai bune oferte.

Daca la alegerea focarului investitia mai mare pare sa se merite de la inceput, pentru ca este partea pe care o vezi zilnic in mijlocul casei, la alegerea cosului de fum situatia sta putin diferit. Multi oameni cred ca semineul poate fi construit si racordat la cosul de fum vechi de peste 20 de ani fara nici o problema si fara a avea consecinte. Acestia considera ca atata timp cat nu se vede, cosul de fum nu este o componenta prea importanta. In urmatoarele randuri vreau sa explic motivele pentru care cosul de fum este atat de important si vreau sa vedem cum se poate evita o tragedie de care auzim de obicei la stirile serii.

Cosul prezentat mai jos pare a fi un cos de fum din caramida obisnuit si perfect functional dar uitandu-ne mai indeaproape putem obseva depunerile de pe interiorul cosului cauzate de arderea incompleta a lemnului.  Situatia a fost atat de critica incat depunerile s-au prelins pe langa cos si au curs pe acoperisul casei astfel incat era de ajuns o scanteie pentru ca acest cos de fum sa ia foc. Daca aceasta situatie nu ar fi fost identificata si rezolvata la timp, exista posibilitatea sa auzim despre acest caz la stirile ProTV de la orele 17:00.

Odata cu trecerea timpului ramasitele rezultate din arderea incompleta a lemnului se depun pe peretii interiori ai cosului si astfel iesirea fumului din semineu este ingreunata, efectul rezultat fiind nefunctionarea semineului la parametri normali, efectul vizibil fiind fum in casa - acesta fiind cazul cel mai favorabil iar cel mai grav efect posibil este aprinderea cosului de fum pe interior, fapt care poate duce la incendierea locuintei.

Cosul de fum ceramic este cea mai sigura optiune impotriva autoaprinderilor cauzate de depunerile din arderea incompleta a lemnului de pe interiorul cosului. Pretul unui cos de fum ceramic este intr-adevar mai ridicat decat cel al unui cos clasic de caramida, insa beneficiile pe termen lung sunt de nepretuit. De retinut este faptul ca investitia intr-un cos de fum se face o data-n viata.

Cosurile de fum comercializate de Pefoc.ro au garantia minima de 30 de ani, acest lucru oferind siguranta ca chiar si in caz de autoaprindere casa proprietarului va fi protejata impotriva incendiului. Suna acum la numarul 0769 070 263 sau scrie-ne un email la contact@pefoc.ro pentru consultanta cu privire la cosul tau de fum si te vom ajuta sa alegi cea mai sigura varianta pentru casa ta.

(pozele urmeaza sa apara pe site in orele urmatoare)