Pe Foc

Cum sa construiesti un semineu strasnic - sfaturi practice

 

                Te-ai intrebat vreodata ce presupune construirea unui semineu de calitate? Acel semineu care da randament, arata  bine si pe langa aceasta este strasnic, iti da garantia ca il poti folosi pentru urmatorii 10-20 de ani cel putin!

            Nu de putine ori a fost ridicata aceasta intrebare, motiv pentru care am decis sa venim cu raspunsul. Se poate! Exista posibilitatea obtinerii acelui semineu ideal, care imbina toate calitatile.  Insa pentru rezultatul final, exista mai multi factori care trebuie luati in considerare.

            Dupa ce eliminam criteriul ,,ieftin si bun" din discutie, trebuie sa luam in calcul cel mai important aspect dinaintea construirii unui semineu: utilitatea. Eficienta sau/si design? Daca pornim de la aceasta intrebare, exista doua variante de raspuns pentru constructia semineului:

            1. semineul care incalzeste toata casa

            2. semineul cu rol de piesa de design, care incalzeste local (camera in care este amplasat)

            Un alt aspect esential in planificarea construirii este cosul de fum, necesar in ambele situatii. De ce? Pentru ca un semineu cu un cos de fum neprofesional nu functioneaza chiar daca focarul este de ultima tehnologie.

            Semineul construit pentru randament trebuie gandit inainte de achizitionarea materialelor. Focarul - reprezinta piesa importanta pentru inceput - trebuie ales in functie de suprafata de incalzit. Acesta se aseaza pe un suport reglat la 30-40 de cm de la sol, se racordeaza la cosul de fum cu tuburi de otel refractar de 2 mm grosime si se imbraca in placi de silicat de calciu. In acest fel se formeaza hota semineului. Placile denumite si placi de calsil, au o rezistenta peste medie la caldura si rezista pana la temperaturi de 1000 de grade. Din hota semineului se trag tuburi izolate pentru distribuirea caldurii in camerele pe care dorim sa le incalzim. Daca distanta este mai mare de 3 m atunci este utilizat un ventilator care trage aerul cald din semineu si il impinge pe tuburi, in capatul carora avem  grilele de aerisire pe care le putem inchide cand nu dorim sa incalzim o camera.

            La finalizarea deciziilor luate pentru partea tehnica, se va stabili si designul semineului. Acesta va fi ales in functie de preferinta clientului si va avea orice aspect doreste. Poate fi placat cu marmura sau piatra lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent temperaturilor ridicate. Tot ce inseamna design si estetica tine de gusturile fiecaruia in parte si de alegerea stilului cel mai potrivit pentru locuinta sa.

                Ai vazut un semineu cu design special, unic sau iti doresti tipul semineului clasic in locuinta ta? PeFoc.ro iti sta la dipozitie pentru orice idee si preferinta! Scrie-ne un e-mail la contact@pefoc.ro si vom stabili impreuna fiecare detaliu in alegerea semineului perfect pentru tine.

Noi facem tot, tu doar pui pe foc!