Pe Foc

Sobe eficiente termic, una din cele mai bune solutii pe lemne!

Atunci cand iti doresti magia si caldura focului pe lemne la tine in locuinta, o soba pe lemne eficienta din punct de vedere termic poate sa fie alegerea ideala! Tot mai multe persone opteaza pentru o soba tip semineu in locul unui semineu contruit, datorita mai multor motive bine intemeiate si foarte importante!

 

Unul din motivele principale pentru care clientii prefera soba este cel legat de montajul acesteia, care se realizeaza mult mai usor, intr-un timp foarte scurt si cu costuri foarte reduse. Astfel, cu un buget mult mai mic, se poate optine aceeasi ambianta placuta in camin ca cea oferita de un semineu traditional. Pe scurt: acelasi confort termic, dar cu mai putini bani!

 

Avansarea rapida a tehnologiei din ultimii ani a facut posibil ca o soba eficienta sa ajunga la aceleasi specificati de functionare cu cele ale unui semineu clasic si la un design la fel de deosebit, de aceea tot mai multe persoane opteaza pentru o astfel de soba.

 

 

Pentru multi este de preferat aspectul placut al sobelor pe lemne in detrimentul unui semineu pe lemne, acestea fiind proiectate de designeri in diferite forme si modele pentru diferite tipuri si stiluri de locuinte: rustice, moderne sau clasice, fiind fabricate la laser, cu cote si dimensiuni exacte si cu forme cat mai aproape de perfectiune, ceea ce este foarte greu de atins de catre un meserias care construieste o soba la fata locului. Astfel, in ultimii ani, cand vine vorba de infrumusetarea livingului sau a casei, sobele eficiente si aspectuoase sunt unele dintre cele mai bune variante ca solutie pentru incalzirea cu bun gust a caminului!

 

In randurile ce urmeaza dorim sa va prezentam gama de sobe eficiente din catalogul nostru, in ordinea preferintelor clientilor:

 

 

1. Soba K9

 

Este cel mai cautat model din catalogul nostru, in special datorita constructiei sale: este fabricata din fonta de minim 8 mm, cu pereti dubli: un perete la interior care formeaza camera de ardere si un perete la exterior, cel care se vede cu ochiul liber (practic e ca si cum ar fi incastrata o soba in alta soba). De aceea, investitia intr-o astfel de soba este una pe viata, modelul fiind unul foarte eficient si foarte trainic.

 

 

Din punct de vedere al aspectului, aceasta soba se mandreste cu estetica si vizibilitatea buna asupra focului pe care o ofera. Astfel, focul se vede de pe 2 laturi aditionale, in lateralele celei din fata.

 

De asemenea, aceasta soba dezvolta si o putere calorica destul de mare (13 kW), un randament ridicat si vine in mai multe variante, cu posibilitatea de a fi echipata cu diferite optiuni suplimentare.

 

 

 

Printre versiunile modelului de soba K9 amintim:

-varianta cu ventilator, ce ajuta la o mai buna distributie a aerului cald, acolo unde se doreste incalzirea unor suprafete mai mari;

-varianta cu bazin de apa, ce functioneaza asemeni unei centrale termice si se poate racorda la sistemul de calorifere pe circuit deschis, incalzind cu ajutorul ei toata locuinta

Varianta de soba K9 tip centrala (pe apa)

-varianta cu ASDP (reglaj de admisie de aer), care regleaza admisia aerului pentru un consum de combustibil mult mai scazut (de pana la 30%), realizand o ardere cat mai perfecta, in functie de confortul termic ambiental;

-si varianta cu decor, soba putand fi echipata cu forme decorative rustice pe sticla.

 

 

Alte avantaje ale acestui model de soba:

 

-datorita faptului ca este o soba robusta, iar grosimea materialului (fontei) este mare si durata de viata este lunga, garantia acesteia va fi de 5 ani de zile;

-prevazuta cu sistem de curatare a sticlei, pentru depuneri mai mici de funingine; ofera claritate asupra vederii flacarilor in timpul arderii;

-se pot introduce in incinta sobei busteni de dimensiuni mai mari pentru ardere, datorita faptului ca este o varianta incapatoare;

-posibilitatea racordarii la cosul de fum fie prin partea superioara, fie prin spatele sobei, in functie de necesitatea de la locul montajului sau preferinte;

-in cazul racordarii sobei prin partea posterioara, pe partea superioara a sobei se poate aseza o plita, care este un accesoriu practic si util!

 

  Soba K9 cu optiuni suplimentare: decor, plite sau sticla protectie sub picioare.

 

-este dotata cu dublu reglaj de aer, atat in partea inferioara a usii, cat si deasupra ei;

-sticla ceramica, rezistenta la 800*C;

-in partea de sus, soba este prevazuta cu deflector pentru a lungi traseul de evacuare,  obtinand un schimb termic mult mai eficient;

-are un opritor de lemne, care ajuta la mentinerea curateniei in focar si opreste caderea lemnului si a cenusei;

-dotata cu maner detasabil de deschidere a usii, ce reduce riscul de arsuri la utilizarea sobei.

 

 

 

 

2. Soba K6

 

Aceasta soba este practic sora mai mica a modelului K9, anterior prezentat.

 

Beneficiaza in mare parte de aceleasi specificatii de calitate, avand, la fel, o greutate considerabila, pereti dubli, dar eficienta este ceva mai crescuta! Chiar daca dezvolta o putere ceva mai mica decat modelul precedent, randamentul ridicat si eficienta sunt suficente pentru multe locuinte.  

 

 

 

Soba K6 este mult mai compacta (asemanatoare ca forma sobei K9, doar ca sticlele laterale adiacente lipsesc), ceea ce poate fi un avantaj pentru multe camine unde spatiul este redus, iar o astfel de soba minimalista este perfecta!

De asemenea, un alt avantaj care vine alaturi de dimensiunile mai mici il reprezinta costul mult mai scazut, fiind mai ieftina decat modelul mai mare, cu toate ca pastreaza acelasi design deosebit, potrivindu-se atat in stiluri clasice, rustice, dar si moderne sau chiar contemporane.

 

Si acest model vine sub forma de mai multe versiuni: varianta cu ventilator, pentru a uniformiza aerul cald din incapare sau a intregii locuinte; varianta cu reglaj de aer (ASDP);  varianta tip centrala (pe apa), care poate fi racordata la sistemul de incalzire al casei (prin calorifere sau pardosea). Optional, ea poate fi echipata cu plite sau cu forme decorative pe sticla.

 

 

Oricum, unul dintre principalele motive pentru care acest produs este in topul sobelor eficiente, ramane existenta peretilor dubli din fonta, care o transforma intr-o soba pe lemne durabila, adica o sursa termica pe viata!

Sectiune soba K6: Prezentarea multitudinii de optiuni de pe poza, precum si peretii dubli.

 

Sistem de control al admisiei de aer (ASDP)

3. Soba K7

 

Este cea mai compacta soba din topul nostru de sobe eficiente si, implicit, achizitia sa implica un cost mai scazut. Fonta de calitate, pretul mic al sobei si variantele de echipare plaseaza aceasta soba in top 3.

Chiar daca nu se ridica la performantele sobelor prezentate mai sus, acest model de soba este preferat de multi clienti pentru dimensiunile sale reduse, putand fi amplasata in orice locuinta, cabana sau casa de vacanta si pentru pretul accesibil, oferind un plus de eleganta, iar instalarea ei fiind facuta intr-un timp foarte scurt si cu mare usurinta!

 

 

 

 

De asemenea, inca un avantaj notabil al acestei sobe il reprezinta consumul foarte scazut de lemne (proportional cu dimensiunile sale). In plus, beneficiaza de un aspect de tip rustic, avand picioare de sustinere din fonta si posibilitatea de racordare chiar si pe partea din spate, in cazul in care se doreste mascarea evacuarii. Pentru ca diametrul de evacuare este 130 mm, aceasta poate fi racordata la cosuri de fum dimensionate mic, pe care au functionat alte sobe vechi sau alte surse termice clasice.

 

 

La fel ca precedentele, si aceasta soba poate fi echipata cu ventilator turbo pentru o rapida incalzire a incaperii casei sau cabanei unde este amplasata, precum si cu reglaj automat de admisie, pentru o optimizare functionala pe partea de utilizare redusa a combustibilului (lemnului).

 

 

 

 

 

De asemenea, pastreaza specificatiile importante ale celorlalte sobe: manerul poate fi detasat, aerul poate fi reglat manual, formeaza perdea de aer pentru depuneri reziduale mici pe sticla, deflector in conul de evacuare, sistem de curatare a sticlei, dispunand de 5 ani de garantie.

 

 

4. Soba AB S2

 

Ocupa pozitia 4 in clasamentul sobelor eficiente din catalog. Este o soba ultra-moderna, care a revolutionat designul clasic al sobelor obisnuite, fiind proiectata cu un aspect cilindric deosebit, caruia i s-a oferit o ridicata atentie la detalii. In plus, acest aspect deosebit este completat si de geamul panoramic al sobei, cu sticla pe rotund.

 

 

De asemenea, vizibilitatea mare asupra focului este un motiv principal pentru care aceasta soba se afla in topul sobelor eficiente, fiind mai mare decat sobele obisnuite, cu proportii asemanatoare semineelor generoase! In plus, datorita dimensiunilor,  poate fi folosit lemn sub forma de bustean de lungime mult mai mare decat cele obisnuite.

 

 

Soba AB S2 prezinta un randament crescut (80%), fiind fabricata din materiale de calitate: incinta sobei si usa sunt din otel refractar de inalta calitate folosit in productie cu o compozitie ridicata de carbon pentru o rezistenta ridicata la temperaturi inalte, iar interiorul sobei este captusit cu samota ce contrasteaza cu exteriorul sobei, dandu-i, din nou, un aspect contemporan.

 

 

Acest model este prevazut cu sistem de tripla combustie: arderea primara este directionata pe partea frontala a vatrei; arderea secundara se face tot cu aer proaspat adus prin ajutorul orificilor amplasate pe peretele din spate a camerei de ardere, iar arderea tertiara consta in sistemul de curatare a sticlei (perdea de aer).

 

 

Mai mult, soba este dotata cu loc special de depozitare sub camera de ardere ce ascunde sistemul de admisie, prevazut cu usita. Acest spatiu inferior poate fi folosit pentru depozitarea lemnelor sau a dispozitivelor de aprins focul, de exemplu.

 

 

Alte avantaje pe care le prezinta soba:

 

-admisia aerului proaspat din exterior (pentru a nu consuma oxigenul din incaperea unde este amplasata);

-are o inchidere mai speciala (de tip “click”), mult mai confortabila si eleganta, disponibila pe foarte putine modele de sobe;

-posibilitate de racordare la evacuare atat in partea superioara, cat si prin spatele sobei;

-sticla mai curata si un proces de ardere mai completa, datorat captuselii interioare “Accumote” (samota speciala);

 

 

-gratar si cenusar detasabile, pentru o curatare mai facila a incintei sobei;

-un singur regulator de aer, care impiedica utilizarea necorespunzatoare a sobei.

Poti gasi aceasta soba, pe langa varianta standard de otel (care are un pret foarte competitiv), si in variante cu cahle pe laterale (albe, negre, crem).

 

 

5. Soba Wektor cu cahle

 

Modelul Wektor este o soba aspectuoasa, fabricata din otel de inalta calitate, imbracata la exterior cu placi de ceramica (stil teracota) de culoare crem sau negru si captusita cu samota pe interior. Practic, este un focar de semineu incastrat in imbracamintea de teracota, fapt ce ofera o vizibilitate buna asupra focului. Datorita samotei, arderea este foarte eficienta, determinand un randament ridicat.

 

Aceasta soba tip semineu si aspect deosebit, de dimensiuni relativ reduse, imbina perfect stilul traditional cu parametrii tehnici moderni. Vine in 2 culori: crem si negru, dar cei mai multi clienti prefera cremul, fiind o culoare usor de asortat cu orice decor, oferind eleganta si contrast special!

 

 

Soba Wektor cu cahle este foarte eficienta, cu ajutorul controlului manual amplasat in partea inferioara, astfel avand un control cat mai precis asupra procesului de ardere. E echipata cu sticla ceramica rezistenta la temperaturi ridicate de pana la 800° C.

 

Soba este prevazuta cu gratar de fonta si cenusar generos (de tip sertar) amplasat in vatra pentru colectarea cenusei. In plus, depuneri de funingine sunt foarte reduse, datorita sistemului de autocuratare a sticlei, prin asa numitul fenomen “perdea de aer”.

 

 

Pe langa faptul ca este o soba cu o estetica speciala, acest model este si foarte rezistent in timp, pentru care se ofera o garantie de 5 ani, ceea ce il transforma intr-un produs de incredere!

 

Un astfel de model de soba cu cahle poate sa inlocuiasca cu succes un semineu clasic, atat in ce priveste eficienta acesteia, aspectul, functionalitatea, cat si in ceea ce priveste vizibilitatea asupra focului!

 

 

6. Soba K10

 

K10 este soba care imbina perfect designul modern dat de decoratiuni subtile sub formă de benzi transversale, cu utilizarea traditionala a fontei pentru o acumulare mai buna a caldurii.

Este un model deosebit, aflat la limita dintre rustic si contemporan. Are o adancime generoasa (de 50 cm), o forma rectangulara moderna si un design minimalist. Asadar, poate fi inclusa in orice decor si in orice spatiu, avand dimensiuni reduse, atat in locuinta, cat si la o cabana de munte sau o casa de vacanta ori o cladire din lemn.

 

Specificul ei il reprezinta posibilitatea de a plasa una sau 2 plite din fonta in partea superioara a ei, ceea ce ofera un aer vintage, dar ii da sobei si un plus practic si util!

 

 

Soba beneficiazaa de un dublu reglaj de aer, atat in partea de jos, cat si in partea superioara. La fel ca celalalte modele din fonta, aceasta poate fi regasita in 3 variante: cea standard, cea cu reglaj automat al admisiei de aer (ASDP) si cea cu ventilator.

 

 

De asemenea, racordarea la cos de fum se poate realiza dupa preferinta sau nevoie, atat in partea de sus cat si in partea din spate a sobei. Soba are un aspect placut, potrivindu-se perfect in locuinte elegante, iar instalarea acesteia se face foarte rapid.

 

 

Dezvolta o putere calorica mare, beneficiind de o garantie de 5 ani de zile!

 

 

7. Soba AB

 

Modelul de soba clasat pe pozitia a 7-a este fabricat din otel de inalta calitate, captusita cu samota la interior, avand un design extraordinar, cu forme rotunjite si elegante, atingand o greutate de 126 kg, neocupand mult spatiu din incaperea in care este plasata, dar, datorita sticlei semirotunde ofera vizibilitate maxima asupra focului din orice unghi!

 

Datorita arderii cu dubla combustie cu care este dotata aceasta soba, consumul de lemne va fi mult mai mic. Soba poate fi racordata la admisia de aer din exterior, pentru cei care doresc ca aerul de ardere sa fie adus de afara. Astfel nu va consuma oxigenul din incaperea unde este amplasata, rezultand mai putine reziduuri si un tiraj mai bun.

 

 

 

 

Multi opteaza pentru acest model de soba, chiar in detrimentul unui semineu clasic pe lemne, datorita aspectului ei special si a faptului ca se aseamana extrem de mult cu un semineu.

 

 

 

 

Eleganta sobei este redata de urmatoarele caracteristici:

 

-sistemul de inchidere de tip “click”, care are o functie practica si estetica

-arderea completa a lemnelor ce determina mai putine reziduuri si cenusa.

-captuseala din samota speciala (Accumote) ce eficientizeaza procesul de ardere, sticla fiind mai curata si temperatura mentinuta mult timp!

-atentia la detalii si sudurile solide realizate la corpul sobei cu gaze nobile, ce determina o etansare perfecta.

-spatiu de depozitare cu usa sub incinta de ardere.

 

 

De asemenea, si la acest model regasesti mai multe variante: cea standard, dar si variante cu cahle decorative pe laterale: rosii, albe, negre.

 

8. Soba Thor

 

Una dintre sobele speciale si cu design exclusivist din catalogul sobelor eficiente este modelul Thor. Acesta are o forma rectangulara, aspect ultramodern, fiind prevazut cu sticla pe 2 laturi, ceea ce il transforma dintr-un simplu dispozitiv termic in atractia principala a caminului!

 

 

Datorita stilului si a formei in care este conceputa, aceasta soba poate fi pozitionata oriunde: intr-un living de dimensiuni mari, intr-un parter open-space sau chiar pe colt, in orice tip de incapere. Flacara focului se vede astfel din orice unghi, creand o atmosfera placuta si relaxanta! Soba este confectionata din otel, iar la interior este captusita cu samota de calitate.

 

 

Caracteristicile principale ale sobei THOR:

 

-face parte din clasa energetica A+

-are una dintre cele mai ridicate valori de eficienta pe care le poti gasi la o soba (83%), deci este una dintre cele mai bune sobe din punct de vedere al eficientei!

- posibilitate de racordare la aerul de admisie din exterior

- spatiu de depozitare cu usa sub camera de ardere, deosebit de practic si de util, fiind mascat si nederanjat la aspect.

-sticla termorezistenta cu contur negru, care ii sporeste designul modern.

-etansare perfecta a usii, gratie sistemului complex de inchidere cu maner solid si elegant totodata.

-sistem de tripla combustie a sobei pentru o ardere mai completa a lemnelor si mai putine reziduuri de cenusa.

-invelisul interior “Accumote” determina o ardere si o sticla mai curate!

-soba se poate racorda atat prin partea superioara, cat si prin spatele sobei.

-deflectorul cu care este dotata extinde traseul fumului pe canalul de evacuare.

 

 

 

Conform caracteristicilor de inalta calitate soba beneficiaza de o garantie de 5 ani!

 

Aceasta soba poate veni si in varianta cu 3 laturi, atunci cand vrei sa o amplasezi in centrul casei, fiind vazuta din absolut orice unghi, sau in varianta cu samota neagra, care creeaza un contrast spectaculos cu flacarile focului!.

 

Model soba moderna THOR cu 3 laturi de sticla sau cu samota neagra.

 

9. Soba K8

 

Este un model de soba din fonta eficienta foarte deosebita, atat prin forma, cat si prin designul pe care il ofera. Are un aspect cilindric, modern si elegant, care este potrivit pentru orice tip de locuinta contemporana. Mai rar se gaseste un astfel de model de soba cilindrica, am spune chiar in variante unicat! Asta face ca multi clienti sa se orienteze spre un produs ca si acesta.

 

 

Avantajele acestui model sunt:

- durata mare de viata datorita peretilor dubli din fonta de inalta calitate, precum si a grosimii acestora de minim 8mm

-obtinerea maxima a caldurii

-functionalitate exceptionala

-se poate racorda atat sus, cat si prin partea din spate

-sticla ceramica pe forma semi-rotund

-maner detasabil

 

Datorita acestor specificatii, soba prezinta o greutate notabila de 127 kg. Atentia la detalii este, de asemenea, un atu vizibil!

 

La acest model de soba o gasesti intr-o varianta si mai speciala - versiunea tip tunel - exclusivista chiar. Astfel, aceasta iti ofera posibilitatea vederii focului din doua parti (atat din fata, cat si din spate), iar amplasand-o in centru locuintei de tip open-space aceasta devine atractia caminului.

 

 

Este foarte eficienta: traseul fumului spre evacuare este extins cu ajutorul deflectorului amplasat in conul focarului, ceea ce faciliteaza un schimb termic mai bun. Focarul este echipat cu sticla ceramica rezistenta la temperaturi ridicate de pana la 800° C.

 

Optional, aceasta soba poate fi echipata cu ventilator turbo, sau poate veni in varianta cu reglaj de aer (ASDP).

 

Fiind o soba din fonta robusta si trainica, vine cu o garantie de 5 ani de zile, ceea ce demonstreaza ca este un produs bun si de incredere!

 

 

 

10. Soba AB Supra

 

Una dintre cele mai elegante si mai fine sobe din catalogul nostru este Soba AB Supra. Reprezinta un model pe lemne cu un design ultramodern exclusivist, dotat cu picior, ceea ce favorizeaza o vedere buna a focului de la acea inaltime. Este fabricat din otel de inalta calitate, captusit cu samota la interior, cu forme rotunjite si elegante, neocupand mult spatiu din incaperea in care este plasata, dar, datorita sticlei semirotunde ofera vizibilitate maxima asupra focului din orice unghi!

 

 

Datorita arderii cu dubla combustie cu care este dotata aceasta soba, consumul de lemne va fi mult mai mic. Soba poate fi racordata la admisia de aer din exterior, pentru cei care doresc ca aerul de ardere sa fie adus de afara. Astfel nu va consuma oxigenul din incaperea unde este amplasata, rezultand mai putine reziduuri si un tiraj mai bun.

 

Caracteristicile sobei pe lemne AB Supra:

 

-dezvolta o ardere completa a lemnelor ce determina mai putine reziduuri si cenusa

-dotata cu captuseala din samota speciala (Accumote) ce eficientizeaza procesul de ardere, sticla fiind mai curata si temperatura mentinuta mult timp!

-atentia la detalii si sudurile solide realizate la corpul sobei cu gaze nobile, ce determina o etansare perfecta.

 

 

De asemenea, si la acest model regasesti mai multe variante: cea standard,  variante cu cahle decorative pe laterale: rosii, albe, negre, dar si varianta speciala – cu rotire a corpului sobei la 360*, una dintre cele mai inovative functii atasate unei sobe pe lemne.

 

 

 

11. Soba Blanka cu cahle

 

Acest model de soba este unul deosebit, apropiindu-se cel mai mult ca design de vechile sobe de teracota inalte, doar ca aspectul si functiile sale sunt imbunatatite, procesul tehnologic fiind mult mai evoluat si adaptat noilor tendinte, soba fiind placata cu cahle decorative ceramice lucioase, ce ii confera un finish desavarsit! Este potrivita pentru orice tip de locuinta: moderna, contemporana sau rustica!

 

Este practic un semineu preasamblat in toata regula, gata de a fi amplasat oriunde, compus dintr-un focar de semineu cu performante ridicate, fiind fabricat din otel refractar de 4mm, captusit la interior cu placi de samota si imbracat in cahle de teracota la exterior, asa cum am mentionat.

 

Este foarte eficienta, pentru ca retine caldura pe care o produce vreme indelungata! Astfel, ca tehnica speciala de incalzire, foloseste acumularea de caldura, iar cu ajutorul captuselii interioare Accumote eficientizeaza procesul de ardere si mentine temperatura si confortul termic dorit pentru mai mult timp! Modelul de soba este masiv, datorita asemanarii cu un semineu clasic, iar montajul ei se realizeaza rapid si facil, prin asezarea pe pozitie, fara alte etape de montaj, manopere sau constructie!

 

 

Este prevazuta cu 2 reglaje de aer, una dispusa in partea inferioara a usii, una deasupra acesteia, cu rol de eficientizare a arderii controlandu-l manual cat mai precis! Soba este echipata cu un gratar de fonta si un cenusar foarte incapator, amplasate in vatra. Acestea au rolul de a usura colectarea reziduurilor si a cenusei.

 

La o umplere a focarului cu lemne, timpul de ardere va fi de aprox. 5 ore (cu usa inchisa si ventilatia focarului la un nivel mediu). Ca optiuni de racordare, soba permite a fi legata la evacuare atat prin partea superioara, cat si prin spatele acesteia.

 

Soba este foarte robusta, cu o greutate considerabila de 300 kg, ceea ce este un mare avantaj in directia eficientei, pentru ca inmagazineaza astfel multa caldura in timpul arderii, pe care mai apoi o elibereaza treptat, pentru mult timp.

 

 

Alte avantaje pe care le mai mentionam: deflectorul, sticla ceramica termorezistenta, dubla combustie, etansari perfecte, garantie 5 ani.

Acest model vine in 2 variante de culori, respectiv modelul cu cahle ceramice din teracota alba si modelul cu cahle decorative ceramice negre, in functie de designul interior al casei.

 

 

12. Soba K5

 

Ultimul model care se incadreaza in topul sobelor eficiente preferate de catre clienti este Soba K5. Este o soba cu dimensiuni reduse, fiind o soba pe lemne foarte compacta, dar cu o functionalitate foarte buna!

 

Este dotata cu sistem de tripla combustie, care isi face foarte bine treaba, atat in ce priveste arderea dublata a gazelor spre evacuare, cat si in privinta mentinerii unei sticle mereu curate!

 

 

Procesul de ardere este foarte eficient fata de un model de soba clasica din comert, datorita captuselii de Accumote din interiorul focarului. Si acest fapt ajuta la depunerea minima a funinginei pe sticla! De asemenea, samota ridicata temperatura foarte mult in incinta, ceea ce duce nivelul depunerilor aproape de zero!

 

Chiar daca dimensiunile ei sunt compacte, vederea asupra flacarilor este maximizata, datorita faptului ca chenarul usii este proiectat sa nu ia din vizibilitatea frontala din timpul arderii focului!

 

In acelasi pret, la acest model, clientul poate sa aleaga soba standard, fabricata din otel, sau poate opta pentru varianta ca usa sa fie din fonta, ceea ce va face soba si mai robusta. Mare parte din clienti opteaza pentru aceasta a doua varianta imbunatatita!

 

 

Datorita incintei mici unde se introduc lemnele, aceasta soba nu consuma mult combustibil si, totodata, este gandita pentru cei care nu isi doresc sa care multe lemne in casa, ci isi doresc maximum de confort, folosind sobita ca pe un surplus termic!

 

Alte avantaje care merita a fi mentionate: deflector incorporat, gratar din fonta, cenusar inclus, un singur regulator de aer, care impiedica utilizarea necorespunzatoare a sobei si garantie de 5 ani.

 

Toate aceste caracteristici fac aceasta soba sa se incadreze in topul modelelor eficiente si poate fi comandata in mai multe variante, in functie de stilul locuintei: varianta simpla, varianta cu picior, varianta cu loc de lemne si varianta cu usita inferioara!

 

Variante de soba K5: cu picior, cu loc depozitare lemne si cu usita!

 

In acest articol, am incercat sa va prezentam succint, fara povesti sau detalii neimportante, cele mai eficiente sobe din catalogul nostru, care se diferentiaza prin caracteristici, functionalitate si aspect fata de restul modelelor. Achizitionand o astfel de soba, ea poate ajunge la tine chiar a doua zi, montajul fiind facil, cu costuri minime, iar confortul maxim! In plus, oricare din aceste modele poate cu succes sa inlocuiasca un semineu clasic construit, datorita formelor geometrice diferite pe care le acopera, devenind principala atractiei a caminului.