Pe Foc

Descopera cel mai bun termosemineu pe lemne CLAM: Calorvision Idro 16kw cu pachet kit hidraulic!

Stim cu totii ca atunci cand vine vorba de domeniul termic, siguranta primeaza, iar din acest motiv ne dorim sa iti punem la dispozitie cele mai sigure echipamente termice, construite dupa ultimele standarde europene in domeniu si care vor asigura integritatea caminului si a familiei tale! Asadar, in acest articol dorim sa iti facem cunostinta cu termosemineul CalorVision Idro, care apartine brandului Italian recunoscut pe piata termicelor CLAM ENERGY SYSTEM!
 


In urmatoarele randuri vorbim despre acest echipament italian cu putere termodinamica de 16kw si care prezinta un randament termic de 82%, fapt ce il include in clasa energetica A+. CalorVision Idro este un dispozitiv cu o siguranta fara egal pe piata europeana a carei presiuni de exercitiu este 0, fapt ce rezulta intr-o siguranta totala garantata!
 

Proiectarea unui astfel de termosemineu pe lemne s-a bazat inca de la inceput pe toata componentistica hidraulica astfel ca aceasta sa fie de serie la bordul echipamentului. Termosemineul CalorVision Idro, marca CLAM, este instalat cu vas de expansiune deschis, realizat din otel inoxidabil in interiorul caruia se regaseste un plutitor din alama. Kit-ul hidraulic deja existent la acest termosemineu gestioneaza indeaproape intregul sistem de incalzire. De asemenea, in componenta semineului se regaseste si un controler de serie, adica o placa electronica la care este conectat un senzor de temperatura!

 

Cel mai bun termosemineu pe lemne este cel care se potriveste nevoilor tale si ale locuintei!

 

 

DE CE ESTE CALORVISION IDRO CEL MAI SIGUR TERMOSEMINEU

EXISTENT PE PIATA EUROPEANA?

 

 

In primul rand, acesta prezinta o manta speciala, camera exterioara fiind captusita cu fibra ceramica de inalta calitate, fapt ce contribuie la conservarea temperaturii din interiorului focarului! Acest lucru determina un randament crescut si o eficienta calorica ridicata, confortul termic al clientului fiind una dintre principalele preocupari ale producatorului italian.

 

Echipamentul contine de asemenea doua pompe, una de circulatie primara cu rol de scoatere a apei din semineu si de trecere a acesteia prin schimbatorul placii, apa intorcandu-se in final, in termosemineu, iar cea de-a doua fiind pompa de circulatie secundara ce este dedicata instalatiei casei si care poate functiona fara dificultati pe sistemul circuitului vasului inchis, schimbul termic avand loc in schimbatorul in placi. In acest fel, apa din termosemineu nu va intra niciodata in contact direct cu apa din calorifere!

 

Pachet complet functionare hidraulica premontat pe focarul de termosemineu CLAM CalorVision Idro!

 

Un alt avantaj al acestui echipament termic este dat de faptul ca focarul ramane mereu la presiune 0, chiar daca acesta este supraalimentat. Acest fapt contribuie foarte mult la certificarea sigurantei la cel mai inalt nivel a dospozitivului in timpul functionarii.

 

Conexiunile hidraulice ale termosemineului sunt prezente atat pe partea stanga, cat si pe partea dreapta, fapt ce determina o flexibilitate foarte mare la montaj! Adica CalorVision Idro se potriveste in orice spatiu, fiind foarte versatil si adaptabil la orice configuratie.

 

 

Dispozitivul vine cu o noutate exclusiva pe piata europeana si anume prezenta unui anod de magneziu cu rol de absorbtie a curentilor prezenti pe instalatie, a ruginii, fenomenelor de coroziune, etc. Astfel, instalatia si componentistica vor fi mai curate, mai rezistente si mai performante multa vreme.

 

 

CONTROL INTELIGENT

 

Controller-ul prezent in structura termosemineului CalorVision Idro permite setarea temperaturii de pornire a pompelor de circulatie, a pompei primare si secundare in functie de dorintele si nevoile utilizatorului final!

 

Cel mai bun mod de control al unui termosemineu pe lemne: controller electronic de comanda intuitiv!

 

Prezenta placii electronice are ca rol gestionarea celor doua pompe de circulatie si, mai mult, aceasta poate gestiona si o eventuala centrala pe gaz perezenta pe instalatie. Prin urmare, termosemineul va avea prioritate pe instalatie in cazul in care lemnele din camera de combustie sunt consumate, placa electronica semnaland centrala pe gaz sa intervina in cazul in care termostatul din camera necesita o cantitate suplimentara de caldura!

 

Camera de combustie a termosemineului este captusita in totalitate cu material refractar Ecocare ce garanteaza o combustie optima si curata, emisiile si reziduurile fiind drastic reduse, iar astfel garantand o siguranta mai mare si pentru mediu! Pe langa acest lucru, estetica semineului este si ea imbunatatita, permitand o imagine spectaculoasa asupra focului din termosemineu!

 

 

Caracteristici de functionare si performanta termosemineu pe lemne CLAM CalorVision Idro de 16 kW!

 

Performanta acestui termosemineu rezida in faptul ca poate sa joace rolul unui semineu clasic pe lemne, dar in acelasi timp este si o centrala care se poate racorda la incalzirea intregii locuinte prin calorifere sau pardosea (cu sau fara aportul unui boiler sau al unui puffer), in paralel cu o centrala clasica pe gaz sau cu panouri fotovoltaice, incalzind totodata si apa menajera a locuintei.

 

 

 

CE CONTINE KIT-UL HIDRAULIC?

 

Kitul hidraulic al termosemineului CLAM CalorVision Idro este format din urmatoarele componente de serie:

 

 

-2 pompe de recirculare;

-1 schimbator de caldura in placi;

-1 vas de expansiune cu plutitor metalic;

-furtune flexibile de legatura;

-un panou de comanda electronic,

 

 

componente la care se mai pot adauga alte elemente optionale/ suplimentare pentru instalarea unui sistem de incalzire complet, performant, modern si sigur!

 

 

Prin urmare, termosemineul CalorVision Idro, 16 kw, marca CLAM, ramane unul dintre cele mai bune si cele mai sigure termoseminee de pe piata termicelor, dovedite la nivel european, fiind proiectat in cel mai mic detaliu si testat astfel incat sa garanteze siguranta maxima a utilizatorului si locuintei in care este montat! Intr-adevar, costul unui astfel de echipament complet poate fi mai mare decat in cazul altor echipamente termice insa, in acest fel, poti evita diferitele improvizatii ale instalatorilor fara experienta in domeniu ce pot duce la pagube majore si uneori chiar ireversibile!

 

 

ALTE ECHIPAMENTE PE PELETI CU KIT HIDRAULIC PREMONTAT

 

Mai mult, daca vrei sa optezi pentru un termosemineu pe lemne de putere mai mare, dar care sa fie complet echipat din fabrica, cu kit hidraulic premontat, acelasi producator italian CLAM ne ofera si modelele CLAM Energy 75 si Energy 85: mai performante, mai dotate, cu un raport calitate-pret excelent. Diferite fata de modelul CalorVision prezentat mai sus, modelele ENERGY sunt termoseminee tip centrala cu circuit inchis, cu serpentina si vas de expansiune inchis, ideale pentru realizarea unui sistem de incalzire cu calorifere, ventiloconvectoare, instalatii de incalzire in pardoseala, boilere, puffere de acumulare, echipate cu kit hidraulic incorporat pentru racordarea in instalatie, adica pachetul complet pentru functionarea ideala a unui termosemineu performant. 

 

 

Realizat din otel si tabla cu o grosime generoasa, modelul ENERGY este dotat cu un grilaj din fonta pe partea de jos a focarului, pentru a garanta durabilitatea odata cu trecerea timpului. Peretii camerei de ardere din otel refractar asigura un randament ridicat si creeaza un chenar estetic excelent focarului. Dispune de un controller electronic, cu ajutorul caruia este posibila vizualizarea valorilor de presiune si de temperatura a apei / a agentului termic al termosemineului si a unui eventual puffer de acumulare, setarea si gestionarea automata a pachetelor optionale.

 

 

Datorita servo-motorului ce regleaza intrarea aerului necesar combustiei in urmatoarele 2 moduri:
- manual in functie de cerintele utilizatorului
- automat in functie de temperatura apei / agentului termic din centrala pentru optimizarea consumului de lemne si a emisiilor de fum in atmosfera.

 

CHIAR SI TERMOSEMINEELE STANDARD POT AVEA ACUM UN PACHET HIDRAULIC MONTAT!

 

Atunci cand vrei sa cumperi un termosemineu de pe piata, de cele mai multe ori vei gasi doar cazanul (focarul) de vanzare, fara alte accesorii, care trebuie cumparate separat in functie de necesarul termic al locuintei! Solutii complete ca cele prezentate mai sus sunt foarte rare. Asa ca instalatia completa, cu elementele necesare pentru o functionare optima a semineului trebuie sa o faca un instalator cu experienta. Insa, in cazul in care ai deja cumparat un termosemineu clasic pe lemne, noi punem la dispozitia ta si kituri complete de piese instalare termosemineu necesare. Un astfel de pachet se ataseaza dispozitivului pentru o buna si optima functionare, precum si pentru obtinerea randamentului maxim, oferindu-ti siguranta si garantia lucrului bine facut! 

 

Nu uita: cel mai bun termosemineu este acela care iti ofera deplina siguranta in functionare!

 

Kitul de pompare cu schimbator reprezinta un set de de pompe, adica un nod de caldura complex, asamblat profesional, ce cuprinde dispozitivele necesare schimbului de apa calda produsa de un semineu, set ce functioneaza intr-un sistem deschis impreuna cu instalatia de incalzire centrala in sistem inchis. Fiecare kit contine toate componentele de care ai nevoie pentru instalarea perfecta a unui termosemineu: schimbator de caldura in placi, aerisitoare, clapeta de sens, filtru si robineti gata asamblati!

 

Daca doresti sa ai cel mai bun termosemineu pe lemne pentru casa ta, ai nevoie de pachet complet pentru functionare!

 

 

In concluzie, daca, citind randurile de mai sus, te-ai convins ca cel mai bun si mai sigur dispozitiv tip centrala pe lemne de pe piata este cel complet echipat si automatizat, adica pachetele de termosemineu sunt cele mai bune variante de incalzire pentru intreaga locuinta, si doresti sa aflii mai multe detalii tehnice sau daca vrei sa discuti cu un consultant pe dispozitive si sisteme termice complete, te rugam sa ne contactezi telefonic sau prin intermediul formularului de contact de mai jos.