Cum aleg cel mai bun tip de semineu pe lemne? Reguli si sfaturi!

Pentru ca de peste 2 decenii ne ocupam de domeniul seminee, intrebarea cu care ne confruntam cel mai des este “care este cel mai bun semineu? Ce ar trebui sa aleg? Iar raspunsul intotdeauna difera de la caz la caz, in functie de nevoile, dorintele si gusturile fiecarui client. “Cel mai bun” poate insemna produsul cu cele mai ridicate performante, aflat in topul semineelor, dar, in acelasi timp, poate reprezenta cea mai buna alegere conform raportului calitate-pret.

Pe baza acestor intrebari si a experientei acumulata vrem sa raspundem in principal la intrebarea cum poti sa alegi cel mai bun raport calitate-pret la un semineu, prezentand avantajele si dezavantajele fiecarui sistem (pe care nu le gasesti pe orice forum), pentru a-ti usura decizia si a restrange multitudinea de posibilitati atunci cand vine vorba despre alegerea unui semineu pe lemne.

In secolul XXI poate fi mult mai greu decat in trecut sa gasesti cel mai bun semineu pe lemne. Asta deoarece atat nevoile, dorintele, preferintele oamenilor, cat si oferta de pe piata, s-au diversificat foarte mult. In aceste conditii, s-ar putea sa iti fie destul de greu sa alegi intre un model sau altul, iar daca faci o alegere impulsiva, exista foarte multe sanse sa te trezesti cu un produs total nepotrivit pentru nevoile tale reale, nu cu unul de top!
 
Asadar, pentru a face cea mai buna achizitie, este nevoie sa te documentezi foarte bine inainte.

 

Tipul de semineu

 

Exista doua tipuri mari de seminee: cele personalizate, care sunt executate dupa un proiect de constructie conform dorintelor clientului si cele de serie care vin presamblate.

Semineul personalizat – este tipul care presupune costuri mai mari de manopera. De asemenea, pentru o lucrare foarte buna si durabila, trebuie sa gasesti un meserias dedicat domeniului termic, care sa faca o treaba impecabila, adica un meserias care doar asta face, nu e si zugrav, si sapist, si finisor sau instalator. Acesta trebuie sa fie o persoana responsabila, care se ocupa doar cu montajul si constructia semineelor, oferind garantia lucrului bine facut!

Semineul de serie – reprezinta o inovatie pe piata de termice din Romania. Acest tip de semineu iti ofera posibilitatea de a cumpera un produs complet sau “la gata” cum spune romanul. Aici vorbim despre acele sobe tip semineu sau despre semineele modulare prefabricate, care trebuie doar amplasate pe pozitie, fara alte finisaje sau lucrari de constructie. Acest tip de semineu genereaza costuri mult mai mici, deoarece exclude manopera unui meserias profesionist, putand fi asamblat de oricine, cu putina indemanare si rabdare. Insa, daca optezi pe un astfel de dispozitiv, trebuie sa gasesti ceva care sa se potriveasca cu designul locuintei, acesta neputand fi personalizat.

 

Semineu personalizat (construit) VS. semineu de serie (modular prefabricat).

 

 

Functia principala

 

La acest punct trebuie mentionat ca cel mai bun semineu este acela care isi indeplineste rolul pentru care a fost proiectat de catre producator si care, totodata, acopera nevoile celui care il foloseste. Astfel, dupa functia lui principala, cand alegi un semineu, trebuie sa te hotarasti asupra uneia din cele doua variante pe care le ai la dispozitie:

-incalzirea doar a camerei unde e amplasat semineul. Aceasta inseamna ca functia de incalzire a dispozitivului se limiteaza doar la suprafata camerei de zi, a livingului, a sufrageriei sau a parterului/etajului de tip open-space.

-incalzirea mai multor incaperi sau chiar intregii case. Acest lucru se poate realiza prin calorifere sau pardosea ori prin tubulatura care distribuie aerul cald in alte incaperi. Pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect des dezbatut pe forumuri, te invitam sa citesti un articol tematic complex, in care dezbate acest lucru in detaliu: Cum se face incalzire in toata casa?

 

 

 

Suprafata care se doreste incalzita

 

Indiferent ca doresti sa alegi un semineu de top care sa incalzeasca un living sau mai multe incaperi/ toata locuinta, e important sa faci alegerea in functie de suprafata vizata. Un semineu supradimensionat va consuma mult mai multe pentru o suprafata mai mica decat puterea calorica a sa, iar, in schimb, un semineu subdimensionat nu va face fata sa incalzeasca suprafata dorita, care va fi superioara puterii sale. Asadar, cel mai bine este ca semineul sa corespunda suprafetei pentru care este gandit.

 

 

Cat de des se va folosi semineul?

 

-daca semineul se va folosi zilnic si pentru toata perioada de sezon rece, e foarte important sa ne orientam catre modele de focar mai robuste (de exemplu, cele fabricate din fonta), adica cu durabilitate mai mare in timp, gandite chiar din fabrica pentru o exploatare mai serioasa.

-daca semineul se va folosi mai rar, atunci intelept si practic ar fi sa ne orientam catre un semineu samotat, care nu lasa multe reziduri si ale carui depuneri de funingine pe sticla sunt mai mici. Intalnim aceast aspect destul de des la cei care achizitioneaza tipuri de semineu pe lemne cu intentia principala de design: “daca tot fac focul rar in semineu, macar atunci cand fac, sa fie curat semineul si sa vad flacara cat mai clar, pentru o estetica deosebita“ - cam asta este ce gandesc cei care opteaza pentru seminee unde aspectul si designul primeaza.

Exemplu de semineu samotat la interior, placat cu piatra naturala, montat la o casa de vacanta!

 

 

Brandul semineului si fiabilitatea

 

Un aspect foarte important si chiar vital cand vine vorba de alegerea unui semineu bun il reprezinta brandul. Astfel, este esential ca semineul sa fie un brand de incredere si cu traditie, adica sa fie produs de un producator de incredere, verificabil, cu istoric curat, recunoscut la nivel european si, de ce nu, chiar international. DE CE? Raspunsul este simplu: in cazul in care apare o problema tehnica/functionala la produs, sa poti sa il gasesti acolo, pe piata termicelor, si peste 5 sau 10 ani.

Un semineu este un obiect deosebit, ceva care nu se achizitioneaza sau se schimba des, iar in cele mai multe cazuri reprezinta o investitie pentru toata viata, pentru ca se incorporeaza in locuinta in care este construit, facand parte din ea. De asemenea, daca e necesara schimbarea unei piese a semineului sau diferite consumabile, este esential ca si peste ani de zile sa ai aceasta posibilitate la indemana, direct de la producator.

Asa ca verifica notorietatea brandului si a producatorului cand achizitionezi un semineu, cauta un produs fiabil si un furnizor de incredere, care sa isi asume remedierea oricarei probleme care poate surveni in timp, chiar peste multi ani de la achizitie. Acest aspect are o implicatie atat de mare, incat putem afirma ca e mai important ca produsul sa apartina unui brand consacrat in domeniu termic, decat ca el sa aiba un pret mic la achizitie, deoarece acest fapt garanteaza siguranta functionarii pentru o perioada mare de timp!

Totusi, exista o diferenta notabila intre un brand de top (cu renume european sau chiar international) si un brand fara notorietate pe piata: una este sa vinzi 100.000 unitati pe an si alta e sa vinzi doar cateva mii sau un pret poate sa ofera un brand cunoscut (alaturi de alte beneficii si servicii pe tipuri de seminee) si un alt pret unul care nu ruleaza decat o cantitate mica de dispozitive anual.

 

 

Calitatea semineului

 

Datorita faptului ca pe piata termicelor exista seminee de calitate diferita, pretul acestora poate varia intre 150 euro - pentru gama entry-level de produse standard si pana in jurul valorii de 5000 euro sau chiar peste aceasta valoare, pentru gama de produse premium sau de lux.

Mai mult, aceleasi branduri de seminee pot avea 2 sau 3 calitati diferite, in functie de esantionul de produs, iar in functie de nivelul de calitate ales este logic ca si pretul va fi diferit. Astfel, este foarte usor sa te pacalesti singur alegand un brand puternic de seminee pentru locuinta ta, dar, defapt, sa optezi pentru cel mai slab calitativ produs de la acel brand. O asemenea decizie s-ar putea sa nu fie cea mai inteleapta, ci chiar paguboasa! Iar lucrul acesta nu il gasesti pe forumuri sau bloguri...

Mergand pe acelasi rationament, este foarte posibil ca, cu aceeasi “banuti”, sa poti lua de la un brand de calitate medie cel mai bun produs, iar alegerea ta sa fie una mult mai buna in comparatie cu optarea pentru un produs entry-level de la un brand puternic! Asadar, atunci cand urmaresti calitatea unui semineu de top, trebuie sa urmaresti materialele din care acesta realizat, cum ar fi: grosimea fontei sau a tablei din care e confectionat, duritatea samotei, greutatea totala a dispozitivului, vopseaua folosita, extrasele sau optiunile incluse/oferite etc.

E important a nu se incurca calitatea cu functionalitatea: calitatea este cea care va defini daca te vei bucura pentru mai mult sau mai putin timp de semineul tau! Nu te lasa sedus de povesti “pescaresti” si strategi de marketing tendentioase, ci verifica, intreaba - daca e cazul - si compara materialele folosite in procesul de fabricare la un model sau altul, pentru a stabili care e cel mai bun semineu pe lemne pentru tine!

 

 

 

Materialele aditionale pot face diferenta!

 

De foarte multe ori, se alege un focar de semineu exceptional sau un semineu tip soba de sine statator cu specificatii foarte bune, dar racordarea acestora la cosul de fum, precum si materialele aditionale pentru constructia acestora sunt de slaba calitate. In aceste situatii, astfel de tipuri de materiale nepotrivite sau slab calitative vor da batai de cap ulteriore si vor transforma intregul sistem termic intr-un semineu nefunctional sau cu probleme!

Trebuie mentionat faptul ca anumite materiale care se foloseau odinioara la constructia de seminee, cum ar fi: vata, azbestul, nu se mai folosesc de ani buni de zile datorita specificatiilor necorespunzatoare si a problemelor de sanatate pe care le pot cauza ulterior.

Asa ca, asigura-te ca nu doar piesa principala (focarul) e calitativa, ci si restul materialelor: incepand de la cosul de fum, constructia efectiva (unde e cazul), burlanele de evacuare, elementele de racord, accesoriile etc.

 

 

 

Intretinerea si curatarea ulterioare

 

Anumite tipuri sau modele de focare de semineu trebuie curatate mai des pentru ca depunerile de funingine sunt mai mari, iar alte modele necesita o intretinere mai redusa pentru ca si depunerile sunt mai mici. In general, semineele de fonta necesita o curatare mai regulata, insa piesele consumabile sunt mai putine. Astfel, daca acestea se exploateaza corespunzator, nu vor necesita alte investitii in timp. Pe de alta parte, un semineu cu samota (care va trebui schimbata la o anumita perioada de timp, fiind o consumabila), va avea o sticla mai curata si reziduri de cenusa mai mici!

In cazul semineelor cu mai multe laturi de sticla trebuie luat in calcul ca vor fi si mai multe suprafete de curatat dupa ce se va stinge focul in semineu. De asemenea, cele mai bune seminee pe lemne la capitolul intretinere si curatare vor avea si un pret mai mare la achizitie.

Acest aspect poate fi definitoriu pentru multe persoane atunci cand vine vorba de alegerea semineului, mai ales pentru acele persoane care au un program incarcat sau care nu au suficient timp pentru o intretinere minutioasa a semineului.

 

 

 

Randamentul semineului

 

Randamentul unui semineu reprezinta procentajul din combustibil (lemn) ce va fi folosit pentru obtinerea de caldura. Un randament mai crescut se traduce intr-un consum mai redus de lemne, mai putine reziduri de cenusa si mai putine depuneri, iar un randament scazut exact opusul: consum ridicat de lemne si mai multe riziduri. Atunci cand vrei sa achizitionezi cel mai bun semineu sau cea mai buna soba pe lemne, sfatul nostru este sa iei in calcul, prin comparatie, si acest aspect!

 

 

 

Raportul calitate-pret

 

Toate aspectele prezentate anterior se reduc, de multe ori, la un singur aspect: raportul calitate-pret, care este un factor esential in alegerea semineului potrivit! Este un aspect foarte important, deoarece, ca in orice domeniu, exista firme care pot profita de pe urma lipsei sau slabei informari a clientului. In paralel cu pretul de achizitie, trebuie urmarite materialele din care semineul e fabricat, grosimea acestora (acest fapt reiese de multe ori si din greutatea totala), garantia pe care producatorul o ofera, de cat timp se produce acel produs pe piata si in ce cantitati e cumparat etc.

Cel mai bun raporta calitate-pret se gaseste, de obicei, la acele seminee de tip “tractor“, care sunt modelele pe care producatorii si distribuitorii le pun in piata nu pentru a face un profit, ci mai degraba pentru reclama, pentru a atrage atentia asupra ofertei lor de produse cu ajutorul acestui semineu ”tractor”. Un asemenea produs se vinde in cantitati uriase, se gaseste mereu disponibil in stoc si este cunoscut de magazinele de specialitate, meseriasi. De asemenea, poate sa apara ca recomandare chiar in motoarele de cautare de pe internet care recunosc un trafic intens de persoane pe acele produse.

 

 

 

Strange bani si fa o treaba buna sau nu o mai fa deloc!

 

Alegerea, punerea in opera si apoi in functiune a unui semineu nu este o treaba usoara sau neglijabila, pentru ca cu focul nu e de joaca! Nu e aceeasi treaba cu montul unei gresii sau a unei faiante, ci este o lucrare mult mai complexa si mai serioasa! Trebuie avute in vedere cele mai mici detalii sau, pur si simplu, cautarea unui specialist experimentat care sa faca asta pentru tine. Asa ca, strange bani si fa o treaba buna, sigura pentru tine, familie si camin! Altfel, mai bine nu te apuca de ea!

In cazul semineelor care necesita construcite acest aspect e cu atat mai important. O eroare in procesul de constructie sau alegerea unui material de slaba calitate ori destinat pentru alta aplicatie, folosit si adaptat in acest domeniu pentru constructia si racordarea semineului, poate trage dupa sine diferite neplaceri sau probleme, cum ar fi: mirosuri urate, lipsa functionalitatii corecte, deteriorare in timp sau costuri ulterioare mari. Mai multe detalii despre constructia unui semineu ca la carte si intregul proces in detaliu gasesti in acest articol: Etape reguli constructie semineu!

 

 

 

Meseriasul tau stie ce face sau acum invata?

 

In cazul in care se alege un semineu construit, rolul principal in toata ecuatia il joaca mesriasul. De aceea, cauta un meserias care se ocupa doar cu acest domeniu, nu unul care face de toate: si zugraveli, si sape, si instalatii, nu unul care le stie pe toate, ci cauta pe cineva profesionist, un meserias ce se ocupa de seminee si sobe! Un profesionist specializat si cu experienta valoreaza mai mult decat niste materiale bune sau chiar cele mai bune! Asta pentru ca cu materiale foarte bune poti sa faci praf o lucrare, daca iti lipseste calificarea si experienta! E asemanator cu ridicarea unei constructii cu materiale la superlativ, dar cu o manopera proasta!

Trebuie sa tii cont de cateva sfaturi practice: daca cu greu ai gasit un meserias ca sa vina la fata locului pentru constatare sau programare, imagineaza-ti modul cum va lucra, cheful pe care il va avea si dedicarea implicarii... Asigura-te ca meseriasul nu face doar profit de pe urma lucrarii pe care i-o incredintezi si atat, ci ca e un om responsabil, care sa poata garanta calitatea si integritatea constructiei!

De asemenea, nu fi cobai! Nu permite unui meserias sa faca experimente pe tine! Acesta ar trebui sa iti prezinte lucrari de referinta si sa fie in stare sa raspunda la intrebarile tale, chiar daca aceastea par stupide sau puerile. In plus, un meserias bun, nu iti baga pe gat materiale pe care le vrea el, doar ca sa castige de pe urma investitiei tale, ci lucreaza cu materiale cunoscute, de calitate si branduri cu renume. Daca e in bransa profesionistilor, cu siguranta cunoaste aceste aspecte!

Nu in ultimul rand, nu te lasa ademenit de meseriasi care folosesc fraze de genul: “am facut asta in Spania si in Italia”, “merge si asa” sau alte expresii care tradeaza lipsa profesionalismului – orice meserias bun trebuie sa aiba un portofoliu de prezentare, in care sa iti arate detalii tehnice, lucrari finalizate, alternative etc. Nu o diploma face dintr-un om un meserias bun sau mai experimentat ori mai talentat, ci practica si experienta. In practica, lucrurile se complica mult uneori, de aceea e bine ca acesta sa nu cunoasca doar teorie!

 

 

 

Exista cos de fum sau e posibila amplasarea unuia?

 

Este foarte important de stiut ca nu orice semineu merge la orice cos de fum! Multe persoane se lovesc de urmatorul aspect: vor sa amplaseze un semineu la ei acasa, insa cosul de fum sau locuinta nu permite acest lucru. Astfel, exista o serie de situatii in care, pur si simplu, nu se poate amplsa un cos de fum care sa deserveasca semineul dorit.

 

 

Existenta cosului de fum ma poate limita!

 

Daca acolo unde vrei sa amplasezi un semineu pe lemne exista deja un cos de fum construit pe care doresti sa racordezi semineul, acesta te poate limita. Cum este posibil? Daca diamentrul cosului si/sau inaltimea nu sunt unele potrivite, exista posibilitatea limitarii pentru racordarea unui focar de semineu de dimensiuni mici. In cazuri ca acestea, trebuie facut un calcul precis de catre un specialist si mai trebuie inteles faptul ca nu orice semineu poate fi racordat la orice cos de fum!

 

 

 

Locul amplasarii

 

Este important a alege cu grija locul unde se doreste amplasarea semineului. Aceasta trebuie sa fie posibila din punct de vedere al spatiului, dar mai ales din din punct de vedere tehnic, pentru a nu necesita improvizitatii sau compromisuri. In cazul in care locul semineului nu a fost gandit inca din faza de proiect sau de constructie a casei, acest aspect este foarte probabil sa dea batai de cap, consecinta fiind ca trebuie sa te conformezi ulterior dupa ceea ce exista deja la fata locului.

Indiferent ca semineul va fi amplasat pe drept sau pe coltul incaperi asigurate ca vizibilitatea asupra focului e maxima si poate fi urmarita din orice unghi al incaperi, la urma urmei asta e farmecul pe care un semineu il creaza si trebuie urmarit atat cat se poate dar fara compromisuri.

 

 

 

Design

 

Deoarece semineul pe lemne va fi un element important al locuintei, care va atrage in mod cert atat atentia ta, cat si a altora, nu poti ignora sau lasa la voia intamplarii felul in care acesta se va potrivi in designul general al locuintei, al stilului de viata al familiei, precum si gusturilor si preferintelor propri.

Din fericire, in ziua de azi exista o varietate foarte mare de seminee proiectate in diferite stiluri, asa ca ai de unde sa alegi. In linii mari, exista 3 stiluri predominante: clasic, rustic si modern, care, la randul lor, se pot imparti in mai multe subcategorii. Trebuie urmarit ca semineul sa se incadreze in acelasi stil cu restul locuintei, adica sa fie din peisajul respectiv! Un semineul, indiferent de stilul ales, se va remarca, in principal, prin frumusetea data de jocul flacarilor si a  ambiantei de vis pe care o creeaza... Asa ca, gandeste-te bine daca e necesar o anumita imbracaminte sau placare exterioara a semineului sau daca un anume finisaj nu incarca prea mult semineul. Un stil simplist, fara prea multe “brizbrizuri“, in cele mai multe cazuri, e mai elegant si mai frumos!

 

 

 

Compara!

 

Compara – caracteristici, specificatii, preturi! Online poti gasi astazi o gama foarte variata de modele si poti avea parte de promotii si reduceri pe care nu le gasesti intr-un magazin conventional! Asadar, foloseste aceasta oportunitate virtuala pentru a stabili care e cel mai bun semineu pentru tine.

Si cum altfel ai putea sti ca semineul ales este cel mai bun pentru tine, daca nu prin comparatie? Nu uita sa verifici si parerea altor utilizatori despre produs atunci cand ai ocazia. Recenzia unui client care detine produsul respectiv face mai mult decat 1000 de cuvinte de la cel care doreste sa iti vanda produsul sau pareri aruncate in necunostinta de cauza. Compara si atunci cand vine vorba de achizitia materialelor, dar si cand vine vorba de instalarea si punerea in functiune a dispozitivului tau. Astfel, comparatia atenta si obiectiva este un mod sigur de a stabili care e cel mai bun semineu pentru tine!

 

 

 

Cand e timpul cel mai potrivit pentru a construi un semineu?

 

Pe scurt, o vorba inteleapta a romanului spune: “fa-ti vara sanie si iarna car!”. Daca este sa ne referim la perioada optima din an, cel mai bun moment pentru constructia unui semineu este primavara sau vara. De ce? Pentru ca in domeniul termic atunci este extrasezonul, iar atunci se pot obtine cele mai bune preturi, atat pentru produse, cat si pentru montaj.

Daca este posibil, nu lasa executia semineului toamna tarziu, atunci cand toata lumea isi doreste semineul finalizat pana de Craciun. Nu doar ca exista posibilitatea ca lucrarea sa fie facut superficial de catre meserias, dar, datorita cererilor foarte mari, stocurile pentru produsele bune sunt epuizate de cele mai multe. In plus, in aceasta perioada din an pur si simplu e mult mai greu sa obtii preturi preferentiale. Preturile sunt stabilite de producatori, iar atunci cand acestia sunt suprasolicitati, nu te poti astepta sa ai cele mai bune facilitati si conditii comerciale din partea lor...

 

 

 

Cand trebuie proiectat semineul?

 

Cel mai bun semineu pe lemne pentru o locuinta este acela care e gandit inca din faza de proiect a casei. In acest caz, amplasarea lui va fi cea mai buna cu putinta. Practic, semineul nu isi face loc in decor, ci isi are locul lui stabilit inca de la inceput. In cazul in care locul semineul nu e stabilit in faza de proiect, exista posibilitatea de a nu-l putea amplasa exact acolo unde doresti, de a fi limitat ca si dimensini, tip sau model, de a genera costuri suplimentare sau chiar posibilitatea de a nu putea amplasa un semineu pe lemne in camin ci, in cel mai fericit caz, doar unul decorativ.

 

 

 

Ce marime/ dimensiuni sa aiba semineul?

 

In primul rand, este important sa tii cont de partea tehnica si de functionalitate pentru a stabili marimea semineului si posibilele limitari. Destul de des, se intampla ca doritorii de seminee cu deschidere mare sau foarte mare sa fie limitati de diversi factori obiectivi, cum ar fi: inaltimea cosului, inaltimea camerei, respectarea distantelor tehnice etc.

In al doilea, alege un semineu cu proportii potrivite pentru livingul tau sau camera in care vrei sa il amplasezi. Daca incaperea e de dimeniuni mari, se va potrivi un semineu pe masura, dar daca acesta are dimensiuni nu foarte mari, nu iti recomandam un semineu de gabarit mare si asta, atat pentru aspect, cat si pentru puterea si consumul de lemne ulterior.

Daca e sa privim din alta perspectiva, un semineu mai mare, in cele mai multe cazuri, consuma si mai mult combustibil, dar, in acelasi timp, ofera o vizibilitate mai buna asupra focului si posibilitatea alimentarii cu busteni de dimensiuni mari, care sa permita o alimentare la un interval mai mare de timp.

Prin urmare, un semineu de dimensiuni mari poate crea si avantaje si dezavantaje, in functie de camera de amplasare si de conditiile prezente acolo! Deci, atunci cand achizitionezi o soba sau un semineu, urmareste si acest aspect, nu doar dimensiunea sticlei sau dimensiunea exteriorara a incintei, ci si cea interioara!

 

 

 

 

CONCLUZIE: De ce sa alegi un semineu pe lemne?

 

Poate ti-ai pus aceasta intrebare inca de la inceputul articolului. Raspunsul este: pentru ca nici o alta forma de incalzire nu iti va oferi acelasi farmec si pentru ca cele mai pretioase momente sunt cele petrecute in jurul semineului, acompaniat fiind de caldura focului si de troznetul lemnului arzand!

Asadar, pentru a te putea bucura de cele mai bune rezultate si pentru o perioada cat mai lunga, este important sa acorzi timp (nu doar pe forum sau bloguri), resurse si sa te informezi corect si comparativ, pentru a stabili care e cel mai bun semineu pe lemne pentru tine, adica pentru a stabili clar care sunt criteriile care primeaza, ce nevoi si dorinte trebuie indeplinite si, asfel, sa poti lua decizia cea mai potrivita din larga plaja de optiuni!