Pe Foc

Cel mai bun mod de folosire al unui mortar refractar

Cauti cea mai simpla metoda de folosire a unui mortar refractar de exterior si interior, cu proprietati si aplicatii variate si calitative in acelasi timp? Iti prezentam adezivul Fondulit!

 

 

Mortarul refractar termorezistent este gata de utilizat, avand rezistenta la temperaturi de pana la 1300 ºC si socuri termice si mecanice. De asemenea, prezinta o rezistenta la abraziune si actiune chimica foarte buna. Poate fi utilizat si aplicat la temperaturi scazute in exterior, chiar si la valori de pana la 0 ºC.

 

Cea ce face din acest produs un adeziv extrem de simplu de folosit, indiferent de calitate de specialist sau amator al celui ce il utilizeaza, este faptul ca acesta este gata preparat. Asadar, nu mai este necesara compunerea unei retete de elemente si, astfel, riscul de a iesi un material nereusit este eliminat. Prin urmare, cel care il utilizeaza trebuie doar sa adauge apa (4 – 4,25 litri de apă potabilă la 25 de kg de mortar) – si gata! Adezivul este gata de aplicare la necesitatile de constructie!

 

Chiar daca modul de preparare si de aplicare este unul simplu si accesibil, totusi calitatea produsului este ridicata, prezentand proprietati refractare si termice deosebite.

 

Material cu proprietati speciale:

 

- foarte usor de preparat

- se intareste rapid

- rezista la temperaturi inalte

- stabilitate mare la agenti agresivi acizi

- poate fi utilizat la temperaturi scazute sau in conditii de umiditate

 

 

De asemenea, un alt avantaj al acestui adeziv de exterior special il reprezinta modul de ambalare. Produsul este furnizat în cantitati de 5kg sau 25 kg, astfel incat daca e nevoie doar de repararea unei samote se alege prima varianta, iar daca lucrarea e mai complexa se alege a doua varianta, de exemplu.

 

Produsul este ambalat in saci de hârtie, acoperiti cu folie de polietilenă încorporată, ceea ce face facila depozitarea acestora oriunde pentru a fi folositi mai tarziu, neajungand umezeala la continutul sacilor, pastrandu-se in conditii ideale de lucru.

 

    

 

Emisiile de substante toxice sunt inexistente, fiind cotat A+ pe grila de valori europeana în legătură cu emisiile de poluanți volatili in mediul interior.

 

 

 

 

 

Aplicatiile adezivului:

 

- Gratare, seminee, cuptoare de paine, cuptoare de pizza, reparare samota

- Montaj si imbinare a caramizilor refractare

- Lucrari peri-refractare

- Etansare la foc, cazane

- Cosuri de fum

- Asamblarea caramizilor pentru seminee

 

 

 

Cele mai mari atuuri ale acestui adeziv il reprezinta, astfel, caracteristica do it yourself!, fiind un adeziv pe care oricine il poate prepara rapid si usor. De aceea, aceasta varianta reprezinta cel mai bun mod de folosire a unui mortar refractar! Doar se adauga apa si se poate aplica si la exterior, la temperaturi foarte scazute, fiind eficient, mai apoi, si rezistent la temperaturi foarte ridicate.