Care sunt cei mai buni peleti de pe piata pentru centrale sau termoseminee?

Daca ai ales sa iti incalzesti locuinta cu un echipament pe peleti sau te gandesti la aceasta varianta, in acest articol iti prezentam care sunt cei mai buni peleti de vanzare de pe piata termica pentru termosemineu sau centrala pe peleti, combustibil de calitatea A1, cu pret fie la tona, fie la sac! In clipul de mai jos, vei afla, pe scurt, toate informatiile esentiale cu privirea la alegerea celui mai bun pelet pentru asigurarea bunei functionari la soba, semineul sau centrala pe peleti:

Daca detii pentru incalzirea locuintei tale un dispozitiv (soba, termosemineu, centrala, etc) pe peleti, este foarte important ca combustibilul sursei de incalzire, si anume peletii, sa fie cei mai buni! Acest lucru este vital pentru a beneficia in primul rand de randament maxim, dar si pentru a evita diferitele probleme tehnice sau de utilizare ce pot aparea, deoarece peletii de calitate slaba pot bloca dispozitivul termic, facand totodata ca eficienta sa fie foarte scăzută! Asadar, pretul nu e singurul indicator care sa iti spuna ca ai ales cei mai buni peleti de vanzare de pe piata!

 

Inainte de a alege tipul si calitatea peletului trebuie sa stim ce este un pelet, si ce anume sa cautam de vanzare pentru a face alegerea cea mai buna si eficienta pentru dispozitivul termic. Peleti se obtin prin comprimea rumegusului de lemn, printr-un proces mecanic - deci peletul se obtine din materiale provenite din natura, fiind astfel un combustibil ecologic si prietenos cu mediul inconjurator, iar cei mai buni sunt prelucrati indelung pana sa ajunga pe piata, fie ca sunt la sac, fie la tona.

 

 

Prima imagine vizuala pe care trebuie sa ti-o creeze peletul de calitate trebuie sa fie a unui produs care sa nu aiba praf, ci o culoare consistenta, lungime uniforma, bucati intregi si sa nu fie existe aglomerari sau contaminare. Atunci cand deschizi un sac de peleti, acesta trebuie sa aiba un miros de lemn proaspat - astfel ii semnalezi pe cei mai buni peleti de vanzare la sac sau la tona!

 

 

Peletii de cea mai buna calitate sunt peletii din clasa A1EN+, indiferent de esenta lor lemnoasa (brad, fag sau stejar), chiar daca pretul este mai ridicat decat cel al peletului de joasa calitate. Aici ne referim la standarde productive foarte inalte, iar pentru a avea aceasta certificare, producatorul trebuie sa respecte anumite normative ale calitatii productiei, pentru ca soba ta sau termosemineu peleti sa functioneze in parametri optimi!

 

Optand pentru acest pelet, vom obtine intodeauna un randament foarte mare al dispozitivelor noastre pe peleti, iar cenusa ramasa in urma combustiei este foarte foarte mica, folosind acest tip de pelet. Alegand un pelet de calitate inalta, rezulta foarte putina cenusa, si in acelasi timp elibereaza cat mai putine noxe!

 

 

Un pelet din clasa A1 va fi etichetat corespunzator, dar un pelet dintr-o clasa energetica necunoscuta, un pelet de o calitate slaba, vine amblat intr-un sac anonim, fara a specifica cate calorii are sau cata cenusa poate ramane in urma combustiei. La un pelet din clasa A1, producatorul are obligatia de a declara o fisa tehnica pe sac, adica sa declare care este puterea peletului in kW raporatata pe kilogram! Astfel ai siguranta calitatii

 

Ce rezulta in urma folosirii unui pelet de slaba calitate? In general, in marea majoritate a cazurilor, din nefericire, arzatorul echipamentelor noastre ramane deseori infundat cu siliciu, pentru ca nu exista un control de calitate in productia acestui material, si de multe ori gasim creuzet in arzatoare, iar in bunker-ul echipamentelor noastre gasim foarte multe rumegus - un material care scurteaza viata anumitor componente, precum: sneck (motorasul acestuia care nu face altceva decat sa trimita jos in camerea de combustie peletii.

 

 

Va recomandam sa urmariti intodeauna, nu numai pretul si calitatea, ci si ce declara producatorul pe sacul peletilor si sa achizitionati un pelet de calitate, ce face parte din clasa A1EN+, indiferent de esenta lemnoasa din care este fabricat materialul.

 

In plus, folosirea unui pelet de calitate slaba, poate conduce la un consum foarte mare in ciclul de 24h. De multe ori intalnim clienti care ne spun ca echipamentul lor consuma si 3 saci de peleti pe zi, fara a avea un randament bun. De aceea intodeauna retineti ca ceea ce achzitionati, aia obtineti! Si intodeauna trebuie sa avem in vedere achizitia pe termen lung si beneficiiile acesteia! Din acest punct de vedere, va recomandam si va sfatuim sa achizitionati un pelet de calitate, ce face parte din clasa A1EN+.

 

 

Daca doriti sa faceti “testul” calitatii peletului, tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti peleti intr-un vas cu apa, si daca acestia ajung pe fundul vasului sau in functie de cate reziduuri lasa pe fundul paharului iti poti da seama cat de curat este produsul achizitionat. O metoda foarte simpla si eficienta pentru testarea calitatii peletului.

widget