Gama de cosuri de fum din inox prezenta in catalogul nostru o comercializam din stocul propriu, fiind caracterizata de produse cu un nivel ridicat de performanta, cu aplicabilitate si eficienta maxima.

 

Sistemele beneficiaza de usurinta si rapiditate maxima la montaj si la manipulare, conform greutatii reduse si a tehnicii de imbinare performanta de care dispun, ceea ce fac din aceste sisteme din inox surse ideale de racordare a dispozitivelor termice.

 

 

Gama noastra cuprinde branduri cu renume european, cele mai consacrate in productia cosurilor de fum din inox profesionale. Astfel, produsele puse la dispozitia clientului sunt dintre cele mai bune, mai calitative si mai sigure din domeniu!

 

In functie de fiecare proiect in parte, kiturile cosurilor de inox din catalogul nostru pot fi configurate in diferite moduri, cu posibilitate chiar de deviere a traseului de fum, iar ca urmare pot fi amplasate in locuri unde cosurile de fum traditionale zidite nu pot fi montate.

 

 

Vasta categorie cuprinde si cosuri de fum vopsite la exterior cu negru pentru un aspect modern, iar la cerere se poate comanda un produs si pe alte culori pentru un aspect mai deosebit si contemporan.

 

 

Varietatea de diametre interioare pentru toate cosurile de fum din inox din catalogul nostru cuprinde dimensiuni de la fi 80 la fi 700 (cu tubulatura aferenta completa).

 

 

Care sunt avantajele cosurilor de fum din inox?

 

- tehnologie avansata de fabricare cu otel inoxidabil special

- imbina armonios tehnica de evacuare sigura cu designul modern

- ca si aplicabilitate, aceste kituri acopera cel mai larg segment, putand fi folosite atat la casa privata, cat si in domeniul industrial, adica pot fi amplasate acolo unde alte sisteme de cosuri de fum nu pot fi montate (de exemplu: pot fi suspendate pe exteriorul caselor, halelor sau altor tipuri de cladiri, avand o greutate foarte redusa si sisteme avansate de prindere).

 

 

- de asemenea, cosurile de fum din inox se preteaza si la cabane sau case de vacanta (pastrandu-se distanta corespunzatoare de prindere a hornului fata de peretele cladirii respective)

- certificate si testate conform reglematarilor europene in vigoare, dar la preturi accesibile

- gandite pentru evacuarea gazelor de ardere provenite din sursele de caldura care functioneaza cu combustibili lemnosi, gazosi sau lichizi.

 

 

- proiectate ingenios pentru a oferi etansietate maxima la imbinari, cu posibilitatea folosirii acestora si in cazul cazanelor sau centralelor cu gazeificare.

- conform materialului folosit, atat la interior, cat si la exteriorul cosurilor de inox, acestea vor prezenta o rezistenta dintre cele mai mari la intemperii.

 

 

- beneficiaza de o izolatie continua, astfel ca temperatura suprafetei exterioare este foarte scazuta, ceea ce aduce un plus de siguranta in exploatare, mai ales iarna, cand temperaturile scad sub -20*C.

- hornurile de inox din gama pefoc pot functiona atat in regim uscat, cat si in regim umed in prezenta condensului.

- montajul usor si rapid este caracterizat de gama larga de diametre disponibile, de greutatea proprie redusă a cosului, de stabilitatea ridicată indiferent de conditii, de posibilitatea de utilizare imediată, fara izolație termică suplimentară sau lucrări de sudură pe șantier.

 

 

De asemenea, in aceasta categorie gasiti si variante care se livreaza vopsite electrostatic pe exterior in negru, avand o rezistenta mare la zgarieturi si oferind un aspect deosebit oriunde sunt montate (perete exterior, la interior, streasina etc.)

 

Cosul de fum reprezinta o valoare nesemnificativa din valoarea totala a unei casei (probabil in jurul valorii de 1 %), asa ca recomandam ca investitia sa fie facuta inteligent, fara ca pretul sa fie singurul criteriu de luat in calcul, deoarece calitatea unui cos de fum din inox vizeaza siguranta intregului camin si a familiei.

 

 

Prin urmare, recomandam ca atunci cand esti in cautarea unui cos de inox pentru locuinta proprie sa contactezi un furnizor si un montator de incredere pentru instalarea unui sistem care sa asigure o evacuare a gazelor in deplina siguranta. Daca ai nevoie de ajutor in alegerea cosului de fum potrivit pentru casa ta nu ezita sa ne contactezi pentru a iti putea oferi sfaturi pretioase, bazate pe experianta noastra sau pentru a-ti recomanda un meserias specializat in montajul cosurilor de inox.

 

In plus, dispunem si de o accesorizare complexa necesara in procesul montajului cosului (kit de accesorii si tubulatura completa), iar in catalogul nostru gasiti atat o gama ieftina cu preturi mici, cat si o gama cu specificatii si propietati superioare.

 

 

Sistemele de cosuri de fum din inox au preluat conducerea in acest moment pe piata de evacuare a termicelor, reprezentand alternativa cea mai des folosita la hornurile traditionale din caramida, construite odata cu inlocuirea sobelor de teracota cu sistemele noi de incalzire a locuintelor. Astfel, fiecare casa, fiecare aprtament sau orice spatiu locuibil are un sistem propriu de climatizare, ceea ce presupune un horn de inox de evacuare propriu a gazelor.

 

Cosurile de fum de inox se impart in doua categorii astfel: cos de fum dublu cu perete izolat si cosuri de fum inox neizolate. De asemenea, dupa sursa de incalzire racordata la acestea, sistemele sunt diferite, la acestea putand fi racordate: centrale pe lemne sau gaz, semineu, sobe moderne sau traditionale din teracota.

 

Cosurile de inox se gasesc in forma circulara, astfel ca imbinarea tubulaturii sa fie cat mai etansa, iar tirajul cat mai optim in timpul functionarii.

 

 

In ce priveste montajul la cosurile de fum din inox, acesta va fi printre cele mai ieftine comparativ cu cosurile de fum zidite, ceramice sau samotate. Pretul unui kit complet pentru un cos de fum difera in functie de criteriu dublu. Astfel, nu doar diametrul si inaltimea joaca un rol in stabilirea pretului (deoarece nu e compus doar din niste tubulaturi), ci poate implica diferite elemente neprevazute cum ar fi: coturi sau prinderi, coliere suplimentare, sistem de ancorare, treceri prin acoperis, ancorare suplimentara, racord la 45 sau 90 etc.

 

De asemenea, fiind mai multe tipuri de sisteme, pretul difera de la unul la altul, in functie de: calitatea inoxului ce se ragaseste in cantitatea de carbon si grosimea acestuia, grosimea izolatiei, forma acestuia, sistemul de prindere sau tehnologia folosita in procesul de fabricare.

 

Cea mai buna varianta pentru a determina configuratia finala si pretul cosului de fum se stabileste in urma unei masuratori exacte, de preferat, facuta de o persoana specializata in acest sens.

 

 

Daca alegi un cos de fum din inox, te vei bucura de 3 mari beneficii:

 

-design modern (atat la cosul din inox standard, cat mai ales la cosul vopsit negru la exterior), pentru locuinte elegante si contemporane.

-termen de executie foarte scurt (in majoritatea cazurilot - 1 zi lucratoare!) pentru montajul si racordarea cosului la sursa.

- costul redus al investitiei si al manoperei, comparativ cu construirea unui cos de fum clasic, dar, in timp, satisfactia este aceeasi!

 

Asadar, daca esti in cautarea unui cos de fum de inox sau daca doresti o solutie serioasa si completa de evacuare a fumului si a gazelor arse din semineu, soba sau centrala pe lemne sau gaz, te putem ajuta atat in ceea ce priveste configurarea, cat si in privinta furnizarii materialelor si a intructiunilor necesare constructiei. In plus, iti putem recomanda persone specialzate prezente pe intreg teritoriul Romaniei, atat pentru masuratori necesare, cat si pentru executie de lucrare si un montaj corespunzator.

 

Noi facem tot - tu doar pui pe foc!

SUS