Pe Foc

Cat de important e cosul de fum pentru semineu

La un semineu pe cat de importanta e camera de ardere (focarul), la fel de important sau poate mai important e cosul de fum. Putem afirma aceste lucruri luand in considerare ca cele mai multe incendii provin nu de la seminee ci de la cosurile de fum improvizate.

 

Semineele si sistemele de incalzire au evoluat foarte mult de-a lungul timpului avand un randament tot mai ridicat, ceea ce a dus la aparitia problemelor legate de evacuarea gazelor de ardere. De aceea, atunci cand alegi un cos de fum trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta este supus unor conditii extreme, precum:

- In timpul iernii, cand acesta trece de la temperaturi de -20 C la temperaturi de +300 C intr-un interval de timp foarte scurt

- Autoaprinderea funinginii depuse pe peretii interiori

- Umiditatea produsa in interior

- Atacul chimic din cauza substantelor chimice corozive din compozitia combustibililor. Acestea prin ardere se transforma in stare gazoasa şi în combinaţie cu vaporii de apă se depun pe pereţii coşului şi încep să îi corodeze.

 

Pentru un sistem de evacuare eficient si sigur, ai nevoie de un cos de fum profesional, cu tubulatura ceramica din samota, izolatie de vata minerala bazaltica si mantale de beton pe exterior.

 

                     

Exemple de cosuri de fum profesionale, montate corect

 

De ce cos de fum profesional?

 

Pe masura ce se ridica in cos, gazele de ardere se racesc iar condensul astfel creat devine acid si corodeaza interiorul cosurilor de fum neprofesionale. Daca un cos de fum nu este izolat termic, vaporii condensati pe pereti duc la distrugerea acestuia.

Un cos de fum profesional determina functionarea sursei de caldura la randament maxim, in timp ce unul neprofesional duce la arderea incompleta a combustibilului, patrunderea fumului in locuinta si depunerea funinginii pe peretii cosului de fum. Acest caz este deosebit de periculos, deoarece de la o simpla scanteie cosul de fum poate sa ia foc.

 

Avantajele unui cos de fum profesional:

 

- Potrivit pentru a fi cuplat la surse de caldura ce folosesc combustibil lichid, solid sau gazos, precum seminee, sobe pe lemne, cazane de mare putere, instalatii termice industriale

- Rezista la temperaturi ridicate si socuri termice, fiind extrem de sigur in utilizare pentru ca tu si familia ta sa puteti dormi linistiti

- Asigura o evacuare eficienta a gazelor arse si a fumului, determinand functionarea la randament maxim a surselor de caldura

- Rezista foarte bine la condens acid si umiditate excesiva

- Se monteaza rapid deoarece este format din elemente prefabricate, in interiorul sau exteriorul locuintelor

- Datorita functionarii la tiraj optim, determina un consum redus de combustibil si mai multa economie

Cosul de fum profesional cu tubulatura ceramica reprezinta o investitie pe viata, avand garantie timp de 30 de ani

 

Modele de cosuri de fum ceramice din gama Schiedel

 

Recomandarile noastre:

 

1. Pentru a se evita racirea fumului si patrunderea acestuia in incapere, este foarte important ca lungimea cosului de fum sa fie mai mare decat coama casei.

 

2. Diametrul interior al cosului de fum trebuie sa fie de cel putin aceeasi dimensiune ca si diametrul evacurarii semineului sau sobei. Un cos de fum subdimensiunat duce la ineficienta si o functionare defectuoasa a semineului, iar un cos de fum supradimensionat duce la irosirea lemnelor, caldura pierzandu-se pe evacuare.

 

3. Recomandam montarea cosului de fum numai de personal calificat si autorizat. Achizitionarea produsului optim si montajul acestuia sunt foarte importante, de aceea te asiguram ca poti apela cu incredere la specialistii Pefoc cu multa experienta in domeniu.

 

In plus, Pefoc ofera transport gratuit pentru orice model de cos de fum, oriunde in tara, direct la domiciliu!

 

Pentru mai multe detalii si informatii referitoare la alegerea celui mai bun cos de fum, potrivit nevoilor tale, contacteaza-ne si vei intra in legatura cu consultantii nostri care iti vor da sfaturi.

 

In continuare dorim sa prezentam cateva exemple de cosuri de fum construite impropriu, din materiale necorespunzatoare sau improvizatii.

                         

 

                                        

 

                   

 

                                   

                              

             

      

 

Efectele construirii unui cos de fum neprofesional pot fi dezastruoase...