Pe Foc

Cat costa constructia unui semineu

Spatiul in care locuim este cel caruia ii imprumutam din personalitatea noastra, care ne defineste si in care cream amintiri si experiente. De-a lungul vietii realizam relatii stranse in familie si petrecem momente de calitate, in tihna, in locuri special concepute pentru asta din locuinta noastra. De aceea, in jurul unui semineu este un refugiu ideal pentru toti membrii familiei, locul in care se spun povesti si se petrec momente de neuitat din viata unei familii. Un alt scop de baza al acestuia este crearea unei locuinte mai calde, incalzind fiecare camera prin distributie sau alimentand un circuit de apa calda pentru sistemul de incalzire. Mentionam si faptul ca un semineu poate creste valoarea de piata a unei case cu 6-12%, conform unui studiu din 2016 realizat de National Center for Real Estate.

 

Acestea fiind avantaje importante, potentialii nostri clienti sunt interesati care ar fi costurile montarii unui semineu pe lemne si in cat timp l-ar avea in casa lor.

Semineul pe lemne are trei dimensiuni: cosul de fum, sistemul de semineu, designul, iar in continuare vom detalia costurile necesare pentru fiecare dintre ele. 

 

 

Cosul de fum

Este una din componentele cele mai importante ale semineului si inalta calitate a acestuia este necesara pentru functionarea in siguranta. De aceea, nu se face rabat de calitate cand vine vorba de cosul de fum. Cosurile de fum improvizate sau incorect montate duc la peste 2200 case arse anual in tara noastra.

Costurile unui cos de fum sunt influentate de inaltimea acestuia, diametrul cat si de calitatea materialului. Astfel pretul pentru un sistem profesional de cos de fum complet este cuprins intre 700 - 1500 Euro, iar pretul manoperei (influentat de inaltimea cosului, amplasare, elementele de siguranta) se situeaza intre 150 – 600 Euro. Costurile exacte trebuie evaluate pe baza unuei evaluari efectuate la fata locului.

 

Sfaturile noastre in montarea cosului de fum:

- Costurile trebuie evaluate pe baza unuei evaluari efectuate la fata locului, pentru a exclude aparitia elementelor neprevazute ce poate ridica pretul.

- Un singur focar se racordeaza la un cos de fum standard. Pentru a racorda mai multe focare de seminee, se folosesc cosuri de fum speciale pentru acest lucru.

- Pretul cosului de fum trebuie sa includa toate elementele esentiale, inclusiv colectorul de condens, elementele de siguranta sau alte accesorii

- Cosul de fum se monteaza doar cu personal autorizat si specializat, cu experienta in domeniu pentru a respecta standardele calitatii in cel mai mic detaliu

- Cosurile de fum recomandate de noi sunt cele din gama Schiedel. Au garantie timp de 30 de ani, sunt profesionale, cu tubulatura ceramica, izolatie si mantale prefabricate. Acestea asigura o evacuare eficienta si in siguranta a fumului si gazelor arse.

 

 

Semineul

Costul pentru constructia semineului, fara finisare, este influentat de forma si dimensiunile acestuia, precum si alte particularitati. Pretul pentru un focar se incadreaza intre 400 si 3000 Euro, in timp ce celelalte materiale pot costa de la 600 la 1300 Euro. Costul manoperei incepe de la 600 si poate urca pana la 2000 Euro. In stabilirea costului exact trebuie sa aveti in vedere folosirea materialelor de buna calitate, care sa nu dauneze sanatatii pe termen lung si sa asigure o buna functionalitate. Pefoc construieste doar cu materiale sigure si sanatoase, precum folosirea placilor ecologice de calsil in locul vatei minerale daunatoare, in izolarea focarelor de seminee. Intregul sistem al semineului este supus la temperaturi inalte, de aceea este extrem de important ca acestea sa reziste pe termen lung, fara sa emane substante nocive.

- Asigurati-va ca focarul este racordat la aerul proaspat din exterior, un aspect important pentru a nu consuma oxigenul din incapere. In plus, hota de convectie trebuie construita din materiale profesionale termoizolante, iar in racordarea la cosul de fum trebuie folosite burlane rezistente, de calitate si elemente special concepute in acest sens pentru siguranta si durabilitate mare in timp.

- Viitorul semineu trebuie sa corespunda dorintelor si gusturilor beneficiarilor dar si sa se integreze in designul camerei si a locuintei.

 

 

Designul semineului

Dupa cum am spus, este important ca constructia semineului sa se integreze in designul camerei in care este amplasat dar si a intregii locuinte. Pentru acest lucru se realizeaza din timp un proiect cu toate detaliile necesare, respectand dorintele beneficiarilor. Avand o experienta indelungata in domeniu, echipele de meseriasi Pefoc prezente in toate colturile tarii au realizat o multitudine de modele de seminee aspectuoase, deosebite, moderne sau rustice. Lasand ideile tale pe mana expertilor poti fii linistit si sigur ca acestea se vor concretiza, rezultand un semineu care-ti va incalzi nu doar locuinta, ci si inima.

Costurile finisarii semineului variaza in functie de materiale, marime si alte detalii. Un semineu placat cu marmura va avea costuri mai ridicate decat unul imbracat in caramida aparenta, de exemplu. Recomandam folosirea materialelor de inalta calitate si in cazul finisajului, preturile pentru acestea fiind de la cateva sute la cateva mii de Euro, in timp ce costul manoperei ar fi de la 200 la 1000 Euro in functie de complexitatea modelului de semineu.

 

Pentru o functionare corespunzatoare a semineului tau pe termen lung, fara reparatii si interventii ulterioare, recomandam:

1. Folosirea lemnelor de esenta tare cu umiditate maxima de 20%

2. Curatarea cu produse profesionale si ustensile uzuale

3. Curatarea periodica a cenusarului, verificarea si curatarea grilei de aer proaspat si grilelor de aer rece si cald, verificarea cosului de fum de doua ori pe an si curatarea acestuia o data pe an.

 

Speram ca am reusit sa evidentiem in articol faptul ca costul final al unei constructii de semineu variaza, fiind influentat de multi factori, iar pentru o estimare cat mai exacta este absolut necesar ca echipa de mesteri sa se deplaseze la fata locului.

Pentru a va pune la dispozitie cea mai apropiata echipa de meseriasi din tara in vederea unui calcul cat mai exact nu ezitati sa ne contactati! Va punem la dispozitie toate informatiile noastre si experienta indelungata in constructia semineelor pe lemne. 

 

Clientii care beneficiaza de semineele noastre ne recomanda cu caldura. Fii si tu unul dintre ei!