Pe Foc

Cum arata o cabana arsa intr-un incendiu provocat de un semineu?

 

Cele mai importante doua aspecte cand vine vorba de domeniul termic si a te bucura de caldura si atmosfera pe care o creeaza un semineu sunt: folosirea materialelor de calitate profilate pe segmentul de dispozitive termice si prestarea de servicii de montaj de catre personal calificat si cu exeperienta in acest domeniu.

 

In reportajul de mai sus sunt prezentate pericolele la care se expun proprietarii de cabane, case de vacanta sau locuinte obisnuite atunci cand aleg sa foloseasca materiale de izolat si construit seminee neprofesionale, ori cand apeleaza la servicii de montat sobe sau cos de fum de la persoane necalificate, nespecializate in domeniul termic si fara experienta. Aceste actiuni de inconstienta pot pune in pericol sanatatea si integritatea fizica a familiei sau pot declansa chiar un incendiu de proportii, distrugand si lucrarea de constructie de semineu, dar si incaperea sau cladirea in care e amplasat, partial sau total.

 

Cauzele principale care determina dezastre si impiedica satisfacerea si bucuria clientului sunt: improvizatii la cosul de fum, utilizarea de materiale inflamabile sau care nu sunt termorezistente, folosirea de adezivi si mortare din alte domenii decat cel termic etc.

 

 

Multi clienti fac aceste alegeri rudimentare si neinspirate (ca sa nu spunem cat sunt de periculoase) doar pentru “a iesi mai ieftin”, a face economie – spun ei. Si atunci aleg doar materialele de izolat si materiale constructie cele mai ieftine de pe piata sau utilizeaza materiale neomologate si care nu sunt recomandate pentru domeniul termic sau chiar interzise! Rezultatul? Incendii pe cosul de fum, incaperi afumate complet, cabane arse partial sau total s.a.m.d.

 

Cu toate acestea, cazul prezentat mai sus este unul fericit, in sensul ca paguba nu a fost la dimensiuni maxime. Dar, de cele mai multe ori, astfel de incendii provocate din cauza incompetentei mesterilor conduc la incendii de proportii, in care semineul nu mai poate fi reabilitate, reconditionat, ci trebuie daramat si construit unul nou, sau la o reconstructie din temelii a casei, cabanei sau cladirii arse in proportii mari.

 

 

De aceea, este vital ca sa apelam doar la meseriasi calificati si cu experienta vasta in domeniul termic, care sa stie cum se construieste un semineu, o soba pe lemne, o centrala pe peleti sau cum se racordeaza o sursa termica la cosul de fum in siguranta. Astfel, nu vom fi in pericol – nici noi, nici familia, nici locuinta si nici mediul inconjurator!

 

Daca ai nevoie de consultanta, sfaturi, materiale de constructie profesioniste sau servicii de montaj seminee, apeleaza cu incredere la noi. Vom gasi o solutie impreuna pentru nevoile si dorintele tale.

 

Fii intelept – construieste calitativ, durabil si profesionist!