Pe Foc

5 Stiluri de seminee

 

 

Alegerea unui semineu care sa se potriveasca perfect in locuinta ta nu este o hotarare simpla, dar nici una foarte dificila.

Dupa ce ai stabilit impreuna cu firma specializata aspectele tehnice ce tin de materialul de fabricatie, suprafata de incalzit, distributia caldurii in celelalte camere, mai ramane partea de design.

Cum se potriveste cel mai bine in casa mea? Cum sa fie finisajele? Imbracat in piatra, sau marmura? Cu coloane sau borduri? Placat cu lemn, sau doar tencuit si vopsit?

Bugetul si preferintele personale sunt cateva aspecte importante de luat in calcul cand vine vorba de alegerea designului unui semineu. Dar, poate cel mai important este ca acesta sa se integreze perfect in stilul si atmosfera locuintei.

 

1. Stilul modern

Daca in casa ta predomina liniile clare si mobilierul simplu, atunci un model de semineu modern se potriveste perfect. Focarul este imbracat in acelasi material ca si hota, de sus pana jos, cu putine elemente decorative.

Poate fi prevazut cu un spatiu special de depozitare pentru lemne, un aspect practic, integrat in constructia semineului. Un semineu modern poate avea sticla continua pe colt, oferind o viziune mai buna asupra flacarilor.

 

Semineu modern pe colt Model de semineu modern negru Semineu modern placat

 


2. Stilul Art Deco

Pe langa caldura, semineul emana rafinament si eleganta, de aceea este usor de integrat in stilul Art Deco, cu accente cromate si accesorii stralucitoare.

Focarul poate fi pus in evidenta de o rama din inox sau crom, dar arata bine si imbracat intr-un finisaj elegant. Pe braul semineului pot fi amplasate sculpturi sau tablouri in ton cu nuantele camerei.

 

Semineu elegant Semineu cu rama de inox Model de semineu elegant

 


3. Stilul Clasic

Intr-o locuinta organizata in stil clasic, semineul poate fi asortat prin brauri de lemn si imbracaminte din piatra naturala sau marmura cu insertii fine.

Culorile naturale sau neutre sunt ideale pentru a pune in valoare semineul ce va deveni punctul central si de echilibru al incaperii.

Un semineu clasic poate fi prevazut cu un mic spatiu de depozitat lemne, iar usa acestuia poate fi atat standard, cat si prismatica sau semirotunda.

 

Semineu clasic imbracat in marmura, cu brau de lemn Model de semineu clasic Semineu clasic cu depozitare lemne

 


4. Stilul Shabby Chic

Potrivit cu atmosfera feminina si romantica data de acest stil, semineul poate fi finisat simplu, cu coloane sau cu imbracaminte de culoare alba.

Tablouri, trandafiri sau alte flori pot fi amplasate pe brau, iar pentru o atmosfera si mai calda, nu uita de lumanari. Lemnele pot fi depozitate intr-un cos vechi de nuiele, pentru a fi la indemana.

 

Semineu alb, elegant, cu linii simple Model de semineu shabby chic Semineu modern placat

 


5. Stilul Rustic

Un stil pe care multe persoane il folosesc in special la cabane sau case de vacanta, dar care a inceput sa prinda contur tot mai mult si in locuinte din oras.

Cum poate fi asortat semineul in acest stil? Deoarece in stilul rustic predomina mult lemnul, focarul poate fi imbracat in caramida decorativa, marmura, piatra naturala, sau integrat intr-un perete.

Cu brauri din lemn sau fara, accesorizat cu suporturi de lemne si de intretinere din fier, orice focar este usor de adaptat stilului rustic.

 

Semineu rustic placat cu caramida decorativa Model de semineu rustic Semineu rustic in casa de lemn

 

Daca te-ai hotarat asupra modelului de semineu care se potriveste cel mai bine in locuinta ta, nu ezita sa contactezi echipa Pefoc, pentru consultanta gratuita si multe sfaturi in vederea alegerii focarului ideal.

Transportul este gratuit pana la tine acasa, iar garantia pentru orice model de focar este de 5-10 ani.

Intra in legatura cu noi apeland 0769.070.263. Noi facem tot, tu doar pui pe foc!