Pe Foc

Topul focarelor de seminee pe lemne

In procesul de constructie a unui semineu, atunci cand se aleg materialele potrivite pentru realizarea acestuia clientii doresc sa stie care sunt cele mai cautate focare pentru a-i ajuta in procesul decizional. Pur si simplu, isi doresc varianta cea mai potrivita! Sau pe scurt, intrebarea cel mai des intalnita este aceasta: "Care focare sunt best-seller”?

 

Observand acest trend am intocmit un top al focarelor de semineu din gama PEFOC. Am realizat acest clasament pe diferite categorii comparand ''mere cu mere'', adica focare din aceeasi categorie, deoarece gama este mult prea variata iar materialele din care acestea sunt fabricate sunt total diferite. Asadar, focarele trebuie privite in functie de categoria in care se incadreaza.

 

alegerea unui focar de semineu

 

Una dintre cele mai cautate game de focare de semineu din Romania este cea de focare din fonta. Din aceasta gama, un top 5 al celor mai cautate focare:

 

1.  Z160 – este in topul preferintelor clientilor datorita raportului bun calitate/pret/putere pe care acest focar il are. Meseriasii il recomanda ca fiind robust, dezvoltand o putere de 16KW si pentru pretul accesibil al produslui. In plus, are avantajul de a obtine caldura maxima datorita lamelelor radiante din fonta amplasate in cantitate foarte mare pe toti peretii exteriori ai focarului.

Vezi produsul  Z160 recomandat aici.

 

Focar de semineu Z160   Semineu construit cu focarul Z160

 

2. OH180 – orientarea clientilor catre acest focar o reprezinta in primul rand puterea nominala mare pe care acesta o dezvolta (18 Kw, cu posibilitate de a ajunge la 23 kw), a randamentului crescut (79%), cat si deschiderea generoasa pe care acesta o are – circa 74 cm (o deschidere mare pentru un focar de fonta). Atat calitatea cat si cantitatea fontei (166 kg) asigura o durata mare de viata. Acest focar are un aspect placut si poate fi utilizat pentru realizarea oricarui tip de semineu - in stil clasic, rustic, contemporan sau modern.

Pentru mai multe detalii tehnice, vezi focarul OH180.

 

Focar de semineu OH180

 

3. Heltau –  acest focar se gaseste doar in varianta cu sticla cu 2 laturi (fata + stanga sau dreapta). Este preferat in mod special pentru pretul foarte competitiv pe care il are si aspectul modern pe care il va oferi constructiei semineului in varianta finala. Acesta beneficiaza de o ardere cat mai completa a particulelor de combustibil, datorita deflectorului de fonta amplasat in conul focarului care extinde traseul fumului spre evacuare.

Combinatia de eleganta si modernitate ii este caracteristica!

Pentru a vedea variantele focarul Heltau click aici!

 

 

Focarul Z120 Evo Plus modern

4. Z120 – EVO PLUS MODERN – Eficienta energetica A+ pentru un focar de fonta si designul modern de tip Deco aduce acest focar in topul preferintelor clientilor. Este un focar de semineu care imbina perfect eficienta crescuta cu durata mare de viata pe care o fonta de calitate folosita in procesul de fabricare o ofera focarelor.  Sistemul special de tripla combustie (gazeificare) aduce niste reale avantaje in procesul de exploatare a focarului si anume:

- un consum redus de lemne,

- reziduuri de cenusa mai putine,

- emisii de gaze scazute,

- depuneri mai mici de murdarie pe sticla (comparativ cu un focar standar de fonta).

Vezi focarul Z120 – EVO PLUS MODERN.

 

 

 

 

 

 

 

5.  OH 180 cu sticla stanga sau dreapta – acest model, fata de standardul OH 180 are inca o laterala de sticla, fiind ideal pentru constructiile moderne de seminee. Alegerea acestui model (la fel ca si in cazul clasicului OH 180) se datoreaza puterii mari, randamentului crescut si dimensiunilor mari pe care acesta le are pentru un focar de fonta cu 2 laturi de sticla.

Vezi variantele focarului OH 180.

 

Semineu construit cu focarul OH180 sticla dreapta   Semineu construit cu focarul OH180 sticla stanga

 

 

Asadar, acesta este topul focarelor de fonta. Sunt cunoscuta ca incinte clasice, fiind achiziotionate de un numar foarte mare de clienti.

 

VIDEO : Focare fonta pentru seminee pe lemne! Cum aleg?

 

A doua gama o reprezinta focarele samotate. Datorita varietatii foarte mari si a clasamentului strans din aceasta gama, enumeram un top 7:

 

1. Z120 – acest model este preferat de catre clienti pentru specificatiile pe care le prezinta, pretul competitiv si arderea curata pe care o dezvolta. O mare parte a clientilor care aleg acest model provin din recomandarile meseriasilor care dau un feedback bun acestui produs. Focarul este cel mai cautat in varianta standard (cu sticla in fata), dar se gaseste si in varianta cu 2 laturi de sticla, avand aceleasi specificatii si functionalitati.

Pentru vizualizarea variantelor acestui focar, acceseaza acest link.

 

Focar Z190 sticla stangaFocar Z190Focar Z190 sticla dreapta

 

Semineu construit cu focarul Z190

 

2. J60 – este focarul de tip caseta cu dimensiuni reduse, care poate fi folosit ca un focar standard de semineu sau ca o incinta inserata ce poate fi introdusa in interiorul semineelor deschise deja existente, fara a mai fi stricate si apoi refacute. Este potrivit pentru clientii cu cosuri de fum existente, de dimensiuni reduse, care doresc totusi amplasarea unui semineu, fara a risca iesirea fumului in incaprea unde este amplasat.

Mai multe detalii si specificatii despre acest model gasesti aici.

 

 

3. Ak 80 – Focarul de tip caseta este preferat de catre meseriasi, fiind echipat cu ventilator, sticla decorativa si o deschidere mai mare (aprox. 10 cm) fata de standardul Ak 70. Acest model prezinta 2 ventilatoare incorporate, termostat si dubla combustie. Incinta focarului si usa din otel refractar sunt de inalta calitate, avand o compozitie ridicata de carbon pentru o rezistenta mare la temperaturi inalte.

 

Focar de semineu Ak80   Sectiune focar de semineu Ak80

 

4. NBC 100 – Din categoria focarelor NBC cu 3 laturi de sticla varianta 100 ajunge in topul preferintelor focarelor datorita specificatiilor, a optiunilor, designului de tip deco, a dimensiunilor generoase cat si a pretului foarte competitiv. Acest focar este unul cu design inovativ, modern si spectaculos chiar. Gratie deschiderii foarte largi, acesta poate incalzi suprafete mari (de genul „open-space”). Procesul de ardere se desfasoara pe vatra (fara gratar), rezultand altfel o ardere cat mai completa si reziduu de cenusa cat mai scazut. Energia termica obtinută din lemn de foc este astfel exploatata la maxim.

 

Semineu construit cu focarul NBC 100 pe 3 laturi   Focar pe trei laturi NBC 100

 

 

 

5. Alego -  model de focar cu dimensiuni reduse, cu sticla decorativa si clapeta de tiraj pe evacuare ideal pentru constructii de seminee moderne, disponibil atat in varianta standard cat si in varianta cu mai multe laturi de sticla. Echipat cu clapeta de control a tirajului pentru a impiedica solicitarea la maxim a focarului, acesta obtine un consum cat mai scazut de lemne. Sticla decorativa grafitata ofera un aspect modern si elegant, largind vizual partea frontala a focarului. Raportul calitate-performanta-pret este unul excelent!

 

      

 

6. Lucy 16 -  este cel mai cautat model din gama mare Lucy, datorita dimensiunilor sale generoase, a designului modern si a functionalitatii sale cu tripla combustie. Este un focar de o calitate superioara pentru un semineu pe lemne, cu putere mare si randament crescut, ideal pentru a incalzi suprafete mari (pana la 160 mp). Acesta realizeaza un schimb termic foarte bun gratie deflectorului amplasat in conul focarului, care extinde traseul fumului spre evacuare.

Pentru a vizualiza gama completa LUCY, click aici.

 

Semineu construit cu focarul Lucy 16

 

 

7. N140 -  ultimul pe care il vom enumera in aceasta gama il amintim in special pentru variantele cu sticla laterala (stanga sau dreapta), fiind alese de meseriasi in special pentru dimensiunile sale mari, specificatile tehnice pe care le prezinta, usa glisanta si buna functionalitate in urma reactiilor pozitive primite de clientii multumiti. Eficienta procesului de ardere si mentinerea temperaturii pentru un timp mai indelungat se realizeaza cu ajutorul captuselii Accumote (samota speciala) din interiorul camerei de ardere. Un numar foarte mare de focare cu sticla pe stanga sau dreapta din aceasta gama au fost montate in Romania in ultimii ani.

 

Semineu construit cu focarul N140

 

Focar N140 sticla stanga   Sectiune focar N140   Focar N140 sticla dreapta

 

Pentru clientii mai pretentiosi care isi doresc ce e mai bun de la un semineu, gama Hoxter (de tip premium) este varianta perfecta!

 

Cu specificatii exceptionale atat in ce priveste functionalitatea, reziduurile de cenusa, arderea curata si completa, cat si in ceea ce priveste durata mare de viata, focarele Hoxter sunt superioare tuturor celorlalte. O adevarata diferenta o face atentia maxima la micile detalii in procesul de fabricare care implica atat captuseala de samota, otelul folosit, vopseaua, sticla, etansietatea maxima, modul de proiectare - care in final vor influenta buna functionalitate, durata mare de viata, un consum mai mic, cenusa mai putina, emisii mai scazute, cat si un plus de siguranta in exploatare.

 

 

Mai multe detalii despre aceste focare premium aflati accesand acest link.

Aceasta gama fiind una superioara, vom enumera simplu modelele in ordinea preferintelor producatorilor si a clientilor deopotriva, iar  detalii mai multe si dimensiuni putand fi gasite pe fiecare model in parte.

 

Un top al focarelor de lux de tip Hoxter este :

 

1. Modelul 63/51

Focar Hoxter 63/51 gama Premium     Schita focar Haka 63/51

 

2. Modelul 78/57

Focar Hoxter 78/57     Schita focar Haka 78/57

 

3. Modelul 67/51h

Focarul Hoxter 67/51h     Semineu cu focarul Haka 67/51h

 

4. Modelul 90/40/40

Focar Hoxter 90/40/40   Semineu construit cu focarul Hoxter 90/40/40

 

5. Modelul 37/50

Semineu construit cu focarul Hoxter 37/51   Focar Hoxter 36/51

 

Pe scurt, daca doresti tot ce e mai bun de la un focar te sfatuim sa alegi un model HOXTER. Iti va satisface si asteptarile legate de functionalitate, si cele estetice, si cele privitoare la trainicie!

 

 

Focarele de tip centrala (cunoscute si sub denumirea de termoseminee) sunt ideale pentru cei care doresc sa imbine frumosul cu utilul.

 

Astfel, semineul executat poate indeplini simultan si functia de semineu clasic dar si functia de centrala termica, cu posibilitatea de folosire atat pentru incalzirea apei din calorifere, cat si a apei menajere. Un clasament al modelelor din aceasta categorie va oferim mai jos:

 

1. Z190 – este un termofocar de dimensiuni medii cu usa de fonta simplu si robust, construit ca sa reziste in timp. Este perfect pentru a fi racordat la orice sistem de incalzire, dar poate functiona si in regim propriu. Conceput special pentru spatii largi, este foarte util pentru caminul tau.

 

Avantaje focar Z190   Focar Z190

 

3. A300 – Locul 2 in clasamentul nostru ales de montatorii din tara ii revine acestui model, gratie puterii mari pe care o dezvolta nominal - 28kw (putand ajunge si la un maxim de 35 kw). Un focar achizitionat in cantitati si montat in multe locuinte de-a lungul anilor si recunoscut ca fiind un produs robust si rezistent cu usa de fonta.

 

                                   

3. A 300 Modern – fata de standardul A 300 (modelul anterior) este echipat in plus cu samota pentru o ardere mult mai curata, ce are ca rezultat depuneri mai mici pe sticla, fiind dotat cu o usa din otel cu sticla decorativa grafitata. Este focarul ideal pentru constructia semineelor moderne.

 

Focar A300 Modern 

 

4. Lucy 16 tip centrala – prezinta niste parametri tehnici excelenti, fapt pentru care este adesea ales de clienti. Face parte din gama A+  avand eficienta foarte crescuta , consum mic de lemne si o putere nominala medie de 16 KW. Termosemineul este echipat cu schimbator de caldura in conul focarului compus din tuburi amplasate orizontal ce maresc suprafata de recuperare a caldurii, reducand temperatura gazelor de evacuare si crescand astfel eficienta si puterea dipozitivului in apa.

 

Focar tip centrala Lucy 160   Lucy 14 tip centrala

 

5. Z150 – este varianta standard cu usa de fonta pentru un plus de rezistenta si un randament crescut de 81%  ce poate aduce un aport important sistemului de incalzire al caminului tau. Foloseste-l cu succes pentru a incalzi intreaga locuinta, racordat in regim propriu sau in paralel cu alte surse de caldura.

 

Focar tip centrala Z150   Focar Z150

 

Daca doresti achizitionarea unui focar de semineu si nu stii ce alegere sa faci poti sa ne contactezi pentru a te ajuta in alegerea perfecta.