Pe Foc
29.03.2018

Scolarizare pentru constructia semineelor pe lemne

Constructia unui semineu implica o responsabilitate foarte mare, deoarece siguranta si sanatatea multor familii e in joc. De aceea este foarte important ca acestea sa fie montate corespunzator, in parametri stabiliti de lege la nivel national si european.

Montajul corespunzator a unui semineu implica mai multi parametrii tehnici care trebuie respectati cu strictete, astfel incat este necesara o instruire pentru cei care profeseaza in aceasta meserie sau care doresc sa profeseze.

 

                 

 

 

Echipa Pefoc contribuie la realizarea unui curs de scolarizare pentru toti cei care doresc sa lucreze in domeniul constructiilor de seminee sau care lucreaza deja si vor sa afle mai multe noutati in domeniu pentru constructia semineelor in stil profesional.

 Scolarizarea se desfasoara in perioada 29-31 Martie 2018, avand loc la Reghin in parteneriat cu Asociatia hornarilor, constructorilor de cosuri de fum si seminee.

In cadrul cursului vor fi tratate in principal tehnici de constructie a semineelor cu focar inchis pe combustibil solid (lemne), evitarea erorilor care pot aparea la montaj si parametrii tehnici care trebuie respectati conform normelor in vigoare.

Scolarizarea are in vedere in special partea practica pentru ca cele mai multe probleme in constructia semineelor apar in urma unor montaje necorespunzatoare, deoarece dupa cum bine stim cu totii "cu focul nu e de joaca".

 

 

 

 

Ca urmare vor fi montate doua seminee in doua locatii diferite, iar fiecare din meseriasii participanti pot contribui efectiv la constructia semineelor. Acestia sunt implicati si instruiti in toate etapele constructiei incepand cu masurarea locului, trasarea, asezarea pe pozitie a focarului si pana la dimensionarea si taierea grilelor.

Primul semineu va fi montat intr-o casa la rosu impreuna cu un cos de fum de tip Permeter care va include un focar de semineu din gama standard captusit cu samota, iar masca semineului e realizata din placi profesionale de slilicat de calciu 100 % ecologice.

Cel de al doilea semineu construit va fi  un model de tip premium cu focar hoxter, iar constructia acestuia va fi tot pe sistem de convectie cu placi de silicat de calciu profesionale.

 

 

 

Pe baza celor 2 seminee montate si luand in considerare faptul ca participantii vor putea contribui la constructia acestora, vrem sa incurajam lucrul bine facut. Astfel ii ajutam pe cei care doresc sa construiasca seminee sau care sunt deja montatori vechi, sa o faca intr-un mod cat mai profesional si sanatos pentru a asigura un plus de siguranta familiilor in casele carora acestia vor monta seminee pe viitor.

 

              

 

Daca doresti constructia unui semineu in stil profesional de catre meseriasi instruiti in acest sens, nu ezita sa ne contactezi pentru a-ti recomanda cel mai apropiat mester de seminee partener pefoc.ro care te poate ajuta cu executia semineului dorit cat si cu sfaturi in a face alegerea potrivita.

Noi facem tot, Tu doar pui pe foc !