Pe Foc

Separarea gamei premium Hoxter de semineele standard

Luna aceasta am realizat o schimbare in catalogul nostru de produse online: la cererea meseriasilor din toata tara, a colaboratorilor nationali si chiar a unor clienti, am decis separarea gamei semineelor premium Hoxter (de lux) de focarele standard.

 

Am vazut aceasta schimbare ca pe o necesitate, dictata de caracteristicile si performantele speciale si exclusiviste pe care le prezinta aceste produse, delimitandu-le de focarele standard. De asemenea, avem echipe de meseriasi la nivel national care monteaza exclusiv produse din gama premium Hoxter. Astfel, o atare impartire in catalogul nostru este mai mult decat binevenita!

 

 

Cine este producatorul acestei game?

Hoxter este o companie de renume mondial, cu domeniu de activitate in fabricarea componentelor necesare constructiei focarelor de inalta calitate, cu valoare permanenta. Accentul pus pe detalii si materialele de top, alaturi de precizie, timp dedicat si pasiune, fac din compania Hoxter o companie de top.
Astazi produsele marca Hoxter sunt comercializate in 23 de tari din Europa.

 


 


Ce e special la aceasta gama?

Tehnologie de fabricare de ultima ora

Fiecare produs marca Hoxter este testat si expus la temperaturi ridicate in laboratorul propriu, pentru o lunga durata de timp.
Totodata este masurat nivelul de noxe cu ajutorul unui aparat special pentru a nu depasi limita de noxe admisa. Structura focarelor este realizata din otel de tip P265 GH, rezistent la temperaturi ridicate.
Folosirea sticlei duble contribuie la imbunatatirea calitatilor de izolare a usilor, reducand cantitatea de caldura emanata in incapere prin usi. Astfel, camerele cu consum redus de energie nu sunt supraincalzite.
Etanseitatea perfecta a focarelor Hoxter face ca focul sa raspunda la cea mai mica miscare a clapetei de tiraj.Beneficii ale focarelor din Gama Premium
Focarele Hoxter se diferentiaza de cele standard printr-o serie de caracteristici si performante net superioare.
Desi beneficiile focarelor Hoxter sunt deja subintelese, le vom prezenta mai detaliat in cele ce urmeaza:

-Sistem avansat de autocuratare a sticlei
Acesta este un beneficiu major pentru orice proprietar de semineu. Cu ajutorul acestui sistem, sticla semineului se mentine permanent curata chiar si atunci cand se utilizeaza zilnic, ceea ce se traduce intr-o priveliste deosebita asupra flacarii si un confort ridicat pentru utilizatori.
Cine nu isi doreste sa scape de “cosmarul” curatarii sticlei semineului?
Procesul de curatare a sticlei va fi influentat si de procentul de umiditate al lemnelor, de proiectarea cosului de fum sau controlul admisiei de aer in focar.

 -Mai putine pierderi de caldura si o combustie completa
Datorita arderii directe pe vatra a lemnului, volumul reziduurilor de cenusa produse se reduce aproape la 0%, ceea ce reduce foarte mult necesitatea de curatare.
Restul de cenusa ramas in interiorul focarului contribuie la arderea completa a urmatorului foc.-Sticla dubla si un randament ridicat
Focarele premium Hoxter sunt dotate cu sticla dubla – aceasta imbunatateste calitatile de izolare a usilor si reduce considerabil cantitatea de caldura emanata in incapere prin intermediul usilor.
In acest fel, incaperile cu consum redus de energie nu sunt supraincalzite.
Sticla dubla ofera siguranta unei mai bune izolarii, crescand astfel temperatura medie de ardere a focarului cu 120 grade Celsius. Acest lucru influenteaza pozitiv calitatea arderii si permite folosirea caldurii intr-un mod mai eficient.
Interesant de stiut este faptul ca marca Hoxter este prima companie care a introdus sticla dubla la focarele pe colt, inca din anul 2012.

 


 

-Confectionate din materiale de calitate ridicata
Focarele Hoxter sunt vopsite cu vopsea ecologica termorezistenta UHT-Hydro, cu rezistenta la temperaturi ridicate si la deteriorari.
La exterior, sunt fabricate din otel rezistent la temperaturi inalte pe durata lunga de timp, gradul P265 GH. In interior, sunt captusite cu samota cu densitate de 2000 kg/mc si o rezistenta de pana la 1200º C.
Procesul de uscare ce dureaza pana la 4 zile, impreuna cu procesul de ardere si racire de 75 de ore, ii ofera samotei o rezistenta mai ridicata in comparatie cu o samota standard.

 -Captuseala din samota refractara

Spuneam mai devreme de atentia la detalii pe care Hoxter o acorda. Ei bine, acest lucru este evidentiat si in cazul captuselii, disponibila atat in varianta deschisa la culoare, cat si inchisa, astfel incat de exemplu, daca designul camerei necesita o captuseala care nu atrage atentia, proprietarul sa aiba posiblitatea montarii unei captuseli care se integreaza in spatiu.
Ambele tipuri de samora refractara sunt supuse unui proces de ardere de 1100°C, garantand o lunga durata de viata a camerei de ardere.


 

-Usi cu mecanism de glisare modern
Sticla dubla contribuie la imbunatatirea calitatilor de izolare a usilor, reducand astfel cantitatea de caldura emanata in interior prin usi. Mai mult, la focarele Hoxter cu usa glisanta, in timpul deschiderii usa este mai intai impinsa putin catre exterior pentru a preveni deteriorarea sistemului de etansare a usii. La inchidere, usa este trasa mecanic pe camera de ardere cu ajutorul a 4 rulmenti pentru a garanta etanseitate maxima.

 

 

 

-Distributia aerului prin convectie

Aerul cald poate fi distribuit in alte incaperi prin intermediul unor conducte de aer cald repartizate in intreaga cladire. De asemenea, datorita sticlei duble, randamentul caldurii emanate din camera in care este instalat semineul poate fi redus daca se doreste.


 

-Usor de utilizat

Focarele Hoxter sunt atat de etanse incat focul raspunde la cea mai mica miscare a clapetei de tiraj. Temperatura inalta din incinta nu afecteaza siguranta si confortul in utilizare deoarece elementele de control sunt prevazute sa se raceasca in timpul functionarii. Acest efect de racire se realizeaza datorita utilizarii materialelor corespunzatoare de fabricatie, precum otelul refractar. Hoxter acorda multa atentie usurintei  in utilizare, realizand modele cu forme simple si control intuitiv. Manerul are o forma confortabila si moderna.

 

-Rame de acoperire moderne

Focarele cu usa de sticla cu contur modern au de fapt o rama a usii ascunsa si ofera o vizibilitatea mai buna asupra focului. Conturul sticlei si rama ascunsa reprezinta o completare estetica a focarului atunci cand este incorporat in constructia semineului.  Atentia asupra celor mai mici detalii si materialele de inalta calitate cresc valoarea si desavarsesc aspectul final al semineului pe lemne.

 

-Semineul tau ca si centrala

Capacitatile tehnice privind termosemineele Hoxter raspund cerintelor unui sistem modern de incalzire. Importanta si eficienta producerii de apa calda poate fi comparata cu centralele de gazificare a lemnului. Sticla dubla reduce semnificativ pierderile de caldura de pe usa, determinand astfel cresterea productiei de apa calda. Schimbatorul de apa calda asigura eficienta maxima si absoarbe pana la 70% caldura dintr-un ciclu de ardere, dar si caldura emanata prin peretii focarului. Izolatia termica este o alta imbunatatire ce previne pierderile de caldura are termofocarelor. Aceasta solutie imbunatateste aportul de apa incalzita la 80%.

 

 

-Combustie completa cu mai putine pierderi de caldura

Arderea direct pe vatra ofera clientului mai multe avantaje importante. Lemnul din incinta focarului arde direct pe vatra si volumul reziduurilor de cenusa produsa este redus la aproape 0%, reducand foarte mult necesitatile de curatare. Resturile de cenusa ramase in incinta focarului vor ajuta la arderea completa a urmatorului foc, mentinand sticla focarului curata ceea ce este o incantare  pentru utilizator.

 

Optiuni suplimentare, pe care clientii le pot alege pentru focarele de lux Hoxter:

 

-Usa suplimentara pentru alimentarea prin spatele semineului
Pentru cei care isi doresc o alimentare cu combustibil practica si curata, Hoxter ofera focare de semineu cu avantajul unei usi aditionale. Si pentru ca se pune mult accentul pe design, usa de alimentare din spate nu este vizibila din partea frontala a focarului.

 

 

-Samota neagra

Compania Hoxter ofera variante de captuseala deschise sau inchise la culoare. Aceste variante sunt o solutie pentru incaperile in care o captuseala deschisa la culoare ar distrage atentia. Partile in relief ale captuselii sunt fabricate din samota refractara, pentru ca aspectul captuselii sa ramana la fel chiar si in cazul in care este deteriorata accidental. Samota de culoare neagra se poate comanda, la cerere, de catre client, oferind o vedere superba, in contrast cu flacara focului.

 

 

-Focare cu masa de acumulare aditionala

Masa de acumulara aditionala amplasata in spate sau deasupra mareste beneficiile focarului. Datorita inelelor de acumulare extinde intervalul de alimentare radiind puternic caldura. Focarele de seminee HOXTER exceleaza prin designul robust intr-o varietate de modele, dupa preferinte. Imbina avantajele unei vederi foarte bune a focului si confortul termic sporit, fara a supraincalzi camera in care este amplasat.

 

 

De asemenea, tot in scopul exploatarii la maximum a caldurii emanate de focar, exista posibilitatea crearii unui sistem de intoarcere a fumului, sub forma de serpentina:

 

 


Prin ce se deosebesc semineele premium?

 

-“Semineu premium” se traduce prin produse de calitate inalta, gandite sa functioneze o viata intreaga, ce functioneaza cu ardere curata si eficienta si implicit, cu pierderi minime de combustibil!
 

-Aceste tipuri de seminee sunt construite printr-un proces avansat in care atentia la detaliile este punctul central al procesului. In plus, sunt fabricate cu ajutorul celor mai avansate tehnologii si materiale de calitate superioara, asigurand astfel o rezistenta la temperaturi inalte, motiv pentru care sunt catalogate ca seminee de lux.

-Si ca si cum acestea nu ar fi de ajuns pentru a le sustine renumele, semineele premium reprezinta etalonul calitatii in domeniu, indeplinind cele mai stricte norme, certificari si testari.

-Functioneaza perfect in sisteme de constructie cu masa de acumulare sau intoarcere de fum, iar in acelasi timp pot fi montate in sisteme de convectie unde avem posibilitatea de a distribui caldura acumulata si spre alte incaperi.

-Semineele premium Hoxter reprezinta varful de gama in domeniul seminee, cu functionalitate si estetica la superlativ!

-Produsele Hoxter sunt gandite pentru a functiona o viata intreaga astfel incat componentele consumabile sa poata fi inlocuite din exterior fara a strica hota semineului.

-Au o valoare permanenta, deci nu isi pierd valoarea odata cu trecerea timpului.

 

 

Acestea sunt semineele premium! Din februarie 2020 au si categorie dedicata in catalogul de produse online!

Focare Hoxter premium - pentru cei care isi doresc un semineu la superlativ!