Pe Foc

Focarele de semineu de tip caseta

Aceste focare sunt denumite asa dupa forma lor complet dreptunghiulara, nevand pe corpul focarului atasate nici picioare, nici con de evacuare proeminent sau lamele radiante de dimensiuni mari iesite in exterior.

 

 

Pe scurt,  sunt foarte compacte. Iar, datorita acestui fapt, in productia acestui tip de focare este folosit automat mai putin material. Acest lucru se reflecta atat in

greutatea focarului, dar si in pretul de vanzare al acestuia.

 

Ca si origine si istoric, acest tip de focare a inceput sa fie produs datorita unei nevoi stringente de a face un upgrade la un semineu vechi existent, care a existat pe piata la un moment dat, sau care a fost construit normal si adaptat constructiei.

 

Ce insemna aceasta? Diferitii posesori de seminee pe lemne din toata Europa, care detineau un semineu deschis cu o arhitectura sau un aspect mai deosebit, din dorinta de a pastra semineul, dar a-i oferi si o latura functionala (adica a economisi masa de energie ce se pierdea, a reduce consumul de lemne sau, in unele cazuri, chiar a elimina existenta mirosului de fum din incapere) s-au orientat spre astfel de modele compacte.

 

 

Astfel, semineele vechi cu o valoare arhitectura deosebita sau chiar sentimentala, in multe cazuri, au putut fi adaptate la niste parametri tehnici exceptionali fara a fi nevoie de darmarea si/sau reconstruirea acestora prin simpla montare/incastrare a casetei in focarul deschis.

 

Anumite proiecte de seminee tip caseta dezvoltate de diferiti producatori s-au dovedit a fi destul de intresante pentru clienti, incepand sa fie o cerere destul de mare pe acest tip de focare, chiar si in situatiile in care ne referim la un semineu nou construit.

 

Astfel, a luat nastere o noua gama de focare pentru seminee, care, in continuare, este dezvoltata de producatori de seminee din toata lumea si preferata de multi clienti si meseriasi datorita greutatii scazute, a dimensiunilor compacte si a pretului atractiv.

 

 

In cele ce urmeaza dorim sa va prezentam 5 focare de seminee de tip caseta din portofoliul Pefoc:

 

1.  Modelul J60 - Acest focar este ales de clienti datorita dimensiunilor compacte, a pretului atractiv, cat si a puterii lui calorice mici. Fiind un model mic si compact automat si consumul de lemne va fi foarte mic.

 

Daca la inceputurile lui acest model a fost conceput pentru incastrarea lui in semineele existente, in momentul actual, in proportie de 80 %, modelul este folosit pentru constructiile noi.

 

Clientii si meseriasii de pretutindeni apreciaza acest focar de tip caseta pentru dimensiunile lui mici si pentru accesibilitatea lui, model la care designul si flacara sunt mai importante decat incalzirea obtinuta de la lemne.

 

 

 

 

 

Urmatoare 4 focare ce urmeaza sa le prezentam fac parte impreuna din aceeasi gama. Gama AK este o gama de focare de tip caseta cu cate 2 ventilatoare incorporate (pentru recircularea aerului de convectie), asemanatoare ca specificatii, diferenta prinicipala fiind dimensiunea acestora.

 

 

2. Modelul AK 70 – este cel mai mic din gama focarelor de tip caseta, dotat cu ventilator, avand si cel mai crescut randament din toata gama si anume 84%. Acest fapt se va reflecta in consumul de lemne, rezidurile de cenusa si eficienta arderii. De asemenea, este si cel mai accesibil focar de semineu cu ventilator din gama Pefoc.

 

3. Modelul AK 75 – este focarul cu dimensiuni ceva mai mari fata de precedentul amintit, cu o putere nominala mai mare cu 1 KW si  o greutate de 115 kg. Randament aproape la fel de crescut ca al fratelui sau mai mic (de 83%), cu o diferenta insesizabila (de doar 1 procent).

 

4. Modelul AK 80 – este cel mai vandut focar din gama sa. Datorita raportului  calitate-pret foarte bun si a dimensiunilor sale de talie medie, este modelul agreat si preferat de multi clienti.

 

5. Modelul AK 95 – reprezinta cel mai mare focar din gama celor de tip caseta cu ventilator. Ales de clienti datorita dimensiunilor sale generoase si a specificatiilor bune, acesta se claseaza in Clasa Energetica de consum A+.

 

Aceste 4 modele AK permit racordarea unor camere suplimentare pentru incalzirea lor prin convectie cu ajutorul ventilatoarelor. De asemenea, focarele dispun de termostat pentru pornirea si oprirea automata a ventilatoarelor, fiind prevazute cu trepte de reglaj manual, fara termostat. Asa ca nu trebuie sa va faceti griji in cazul unei eventuale pene de curent! Focarul poate fi folosit in continuare, siguranta diferenta va fi sesizata doar la timpul mai lung de incalzire a suprafetei in care acesta este amplasat.

 

Deoarece aceste modele de focare (de tip caseta) sunt in continuare preferate de multi clienti de pe piata semineelor, producatorii investesc constant in dezvoltarea acestei game, imbunatatind parametri tehnici si calitatea lor, adaptandu-le la cele mai noi tendinte si cerinte de pe piata.