Pe Foc

Diferentele dintre un semineu si o soba pe lemne

Cumpararea semineului presupune o parte de documentare, dar este recomandata si vizitarea unui show-room. De ce? Pentru a vedea materialul din care este facut produsul pe care doresti sa-l cumperi si dimensiunile lui. Mai ales in cazul cumpararii unui semineu, daca nu este posibila vizitarea unui show-room, este recomandata accesarea unei platforme online in care sa ai acces la vizualizarea produselor, dar si la informatii despre materialelele si garantiile produsului.

 

Majoritatea oamenilor se intreaba: “Care este diferenta dintre un semineu si o soba tip semineu?” Prin articolul urmator voi incerca sa prezint principalele deosebiri dintre ele.

 

Din punct de vedere al dimensiunilor, semineul este mai mare, acesta fiind o constructie din mai multe componente cu o arhitectura specifica, in functie de preferinta si nevoia clientului. Soba este in schimb mai mica si nu ocupa foarte mult spatiu.

 

Din punct de vedere al designului, semineul este mai aspectuos, fiind principalul punct de atractie al camerei si avand un design specific: clasic, modern, elegant sau rustic. Soba este mult mai simpla decat semineul, totusi si aceasta are imprimate diferite modele pe ea. In acest moment in stocul firmei noastre avem peste 50 de modele de sobe de diferite tipuri, clasice sau moderne, pe gustul fiecarei beneficiar.

 

Din punct de vedere al randamenului, semineul este mult mai indicat in caz ca vreti sa incalziti intreaga casa sau un spatiu mai mare. Elementele de distributie ale aerului cald sau grilele de aerisire sunt componente care permit caldurii sa ajunga si in camerele adiacente. Soba este indicata pentru incalzirea unei camere sau a unui spatiu mic, deoarece transferul de caldura nu se poate realiza ca in cazul semineului prin tubulatura izolata ci doar prin calorifere, daca soba este echipata in acest sens, dar randamentul nu este la fel de ridicat prin comparatie cu cel al unui focar de semineu de aceeasi capacitate.

 

Din punct de vedere al bugetului, construirea unei semineu necesita o investitie initiala mai mare, dar pe termen lung este mai profitabila decat amplasarea unei centrale pe gaz sau a altei surse de incalzire din cauza costului mic al lemnelor. De asemenea, garantiile pentru seminee sunt mai substantiale: producatorii garanteaza pentru cosul de fum 30 de ani, iar focarul are o garantie intre 5 si 10 ani.

Semineele construite cu placile izolatoare sunt garantia unui semineu trainic si durabil, care nu va afecteaza sanatatea. Acestea sunt construite sa reziste la temperaturi de pana la 1100 de grade Celsius, spre deosebire de placile din rigips care rezista pana la temperaturi de 70 de grade Celsius.

Profesionistii de la Pefoc.ro sunt gata sa raspunda intrebarilor dumneavoastra si sa ofere consultanta gratuita in vederea construirii semineului. De asemenea, magazinul nostru online pune la dispozitie o gama larga de produse: focare, seminee centrala, sobe, cosuri de fum si alte accesorii pentru semineul tau.

Pefoc.ro - Noi facem tot, tu pui pe foc!