Pe Foc

Cum alegi semineul potrivit?

Cele mai des intalnite intrebari venite din partea celor care calca pragul showroom-ului nostru, sau a celor care se gandesc sa investeasca intr-un semineu pe lemne sunt: care este semineul potrivit? Cum aleg focarul potrivit pentru mine? Am decis sa raspundem acestor intrebari prin mai multe informatii, menite sa ajute cumparatorul in decizia finala.

 

Cel mai important aspect este alegerea materialului de fabricare al focarului

Fonta sau otel cu samota?

Principalul avantaj al focarelor de fonta este ca nu necesita alta investitie odata puse pe pozitie si dezvolta o putere calorica mai mare, insa intretinerea se face mai des (pentru aceasta avem solutii profesionale de curatat sticla si incinta focarului). La alegerea focarului de fonta cea mai importanta caracteristica este greutatea in raport cu deschiderea (marimea acestuia). Exemplu: Daca un focar are deschidere mare de 72 cm pe usa iar greutatea lui este de doar 90 kg, durata lui de viata nu va fi foarte mare. Dar daca focarul are o greutate de 160 kg durata acestuia de viata va fi mult mai mare, poate mai mult decat dubla, iar pretul lui de achizitie este putin peste cel de 90 kg. Focarele din fonta sunt mult mai accesibile ca si pret in comparatie cu cele samotate pe interior.

Focarele de otel cu samota dezvolta o temperatura mai mare in camera de ardere, ceea ce va duce la un randament mai bun al focarului si arderea cat mai completa a combustibilului. Drept urmare, scade consumul de lemne, depunerile de cenusa sunt minime iar intretinerea focarului si curatarea sticlei se fac mai rar si mai usor. Focarele din otel captusite cu samota sunt de obicei mai scumpe la achizitie in comparatie cu cele de fonta.

Focar de fonta sau otel cu samota

Alegerea materialului din care este fabricat este prima decizie pe care trebuie sa o iei in achizitia semineului ideal.

 

 

Determinarea puterii focarului pentru un semineu pe lemne eficient

Semineu pentru design sau semineu ce incalzeste intreaga casa?

Puterea se calculeaza in functie de suprafata totala care trebuie incalzita, inaltimea camerelor cat si gradul de izolatie a casei. Este important scopul semineului: daca se doreste un semineu doar pentru design, care sa incalzeasca doar incaperea in care este amplasat, sau sa incalzeasca chiar intreaga casa, cu ajutorul sistemului de distributie si ventilatie ce raspandeste aerul cald in alte camere. Pentru alegerea potrivita in dimensionarea focarului se recomanda sfatuirea cu specialist in acest domeniu; nu ezita sa ne contactezi pentru intrebari sau consultanta.

Sistemul de distribuire a aerului cald in intreaga locuinta

Repartizarea aerului cald in intreaga locuinta cu ajutorul tubulaturii si grilelor de aerisire

 

               

Preferintele personale: tipuri de sticla in constructia semineului

Sticla pismatica, semirotunda, pe mai multe laturi sau cu deschidere verticala?

In functie de stilul in care doresti sa fie semineul, se alege si tipul de sticla. Unui focar traditional sau rustic, i se poate amplasa o usa cu sticla in forma prismatica. Usa cu sticla semirotunda este ideala pentru semineele pe colt, in timp ce pentru un semineu modern sunt ideale focarele cu sticla dispusa pe mai multe laturi, ce ofera si un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar usor de curatat si de alimentat, poti opta pentru deschiderea verticala.

Focare cu diferite tipuri de sticla

De la stanga la dreapta sus: model de focar cu trei laturi de sticla / focar cu usa semirotunda

De la stanga la dreapta jos: focar cu deschidere verticala / focar tip tunel cu 2 laturi de sticla 

 

Pentru alte intrebari, Pefoc iti sta la dispozitie. Ia legatura cu noi chiar acum, si profita de ofertele actuale si de mesterii profesionisti in constructia de seminee, termoseminee si cosuri de fum.

 

Noi facem tot, tu doar pui pe foc!