Servicii

Servicii complete pentru cosul de fum executate de cosar autorizat in domeniu!

Gama noastra de servicii de coserit iti ofera: montaj horn, curatare cos de fum ceramic sau din inox, activitati specializate de intretinere, mentenanta si interventie la cosul de fum. Totul se realizeaza legal, de catre personal calificat si specializat, care ofera adeverinta de serviciu in urma prestarii.

Alege servicii profesionale de montaj, curatare si intretinere a cosului de fum!

Pentru ca un cos de fum profesional sa functioneze la parametri optimi si sa garanteze trainica sa pentru cat mai mult timp, este nevoie sa se apeleze la servicii de montaj, curatare si intretinere profesioniste, executate de personal calificat, de cosari autorizati in domeniu si care au experienta!

In primul rand, montajul cosului de fum este vital, iar de modul de construire si de racordare al sau la sursa termica depinde siguranta ta, a familiei si a locuintei tale. Astfel, un horn ceramic sau un cos de fum din inox profesional trebuie montat respectand instructiunile de montaj, recomandarile de producator, dar si necesitatea de a fi puse in opera de meseriasi specialisti. Astfel, se inlatura riscurile majore de intoxicatii, incendii sau probleme tehnice la instalatia de incalzire.

 

 

In al doilea rand, dupa un montaj profesionist, este nevoie si de o mentenanta si o curatare periodica si regulata a cosului de fum. Curatarea canalului de evacuare al cosului de fum este esentiala pentru buna functionare a semineului sau a sobei tale! De asemenea, randamentul si eficienta sunt conditionate de intretinerea si curatarea canalului de evacuare! Asa ca e necesar sa acordam importanta cuvenita curatarii cosului tau de fum! Nu uita ca acest lucru trebuie facut anual, inainte de inceperea sezonului rece. Pentru siguranta ta, apeleaza la o persoana calificata si autorizata pentru curatarea cosurilor de fum!

 

Curatarea mecanica se realizeaza cu scule si echipamente speciale pentru indepartarea depunerilor de funingine si gudron din interiorul cosului. Traseele de evacuare ale semineelor, sobelor si ale centralelor pe lemne trebuie curatate obligatoriu mecanic, dupa cum prevede si legislatia in vigoare. De asemenea, se recomanda si curatarea canalului de racordare de la sursa de caldura la cosul de fum. Urmeaza verificarea partii exterioare si interioare a hornului, pentru a observa eventualele probleme aparute in timp datorita exploatarii.

 

 

Nu te baza niciodata pe faptul ca hornul pare sa functioneze bine si nu folosi solutii sau prafuri chimice. Cu focul nu e de joaca! Nici cu cosul de fum - de aceea, asigura-te ca semineul si canalul sau de evacuare sunt in stare optima de functionare. Curata si verifica cosul de fum periodic si in mod profesionist. Pentru un serviciu complet si sigur contacteaza-ne iar noi iti vom recomanda un cosar specializat!

 

Cosurile de fum de orice inaltime pot fi curatate de la sol cu usurinta, adica de jos in sus, fara a fi nevoie de lucru la inaltime sau de pe acoperis (curatarea se realizeaza de la sol, prin usita de vizitare a cosului de fum), folosind echipamente si scule/ustensile speciale pentru o curatare completa si sigura!.

 

 

Pentru a evita autoaprinderea cosului de fum este recomandat sa curatati cosul de fum cel putin de doua ori pe an (la inceputul si la sfarsitul sezonului rece). Daca incalzirea principala este cu combustibil solid este necesat sa curatati cosul de fum la fiecare trei luni in timpul sezonului rece.

 

Un cos de fum ceramic curat si verificat inseamna siguranta ta, a familiei si a caminului tau! Asigura-te de un montaj si o intretinere profesionala a cosului de fum si bucura-te de caldura fara riscuri!

x
SUS