Gratare

Supranumite si kamado, aceste gratare ceramice sunt ideale pentru curte sau gradina si au o vechime de peste 3000 de ani, fiind folosite inca de pe atunci in Asia de Est. Acestor cuptoare rotunde din ceramica li s-au dat numele kamado, ce se traduce prin "inima".

Ceea ce le face deosebite este forma rotunda si ceramica ce permite fluxul de aer pastrat in interior care face toate preparatele sa fie foarte fragede, pastrandu-le aroma deosebita.

Gratarele ceramice Big Green Egg functioneaza pe carbuni si mancarea se prepara uniform, la temperatura dorita. 

 

Big Green Egg asa cum il stim noi astazi, are o traditie indelungata in spate si este practic rezultatul a secole de proiectare si dezvoltare. Va invitam la o scurta calatorie prin istoria Big Green Egg!

 

kamado

 

 

 

 

 KAMADO

Pentru a intelege mai bine ideea care sta in spatele conceptului Big green Egg, trebuie sa calatorim in timp, multe secole in urma, deoarece asemenea cuptoare din lemn si lut erau folosite in Asia de Est cu mai bine de 3000 ani in urma.

Aici, acesti predecesori ai Big Green Egg au fost descoperiti, imbratisati si adoptati de catre japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor de lut rotunde prin denumirea "kamado" ("cuptor" sau "vatră").

 

 

 

 

 


Suvenir

 

 

 

 

SUVENIR

În secolul trecut, soldații americani care au luptat în Japonia au descoperit cât de delicioase și suculente sunt mancarurile asiatice preparate pe kamado.

Când s-au întors, mulți dintre ei au luat un kamado ca suvenir, astfel incat cei dragi de acasa sa se poata bucura si ei de aromele delicioase!

 

 

 

 

 

 

 

big green egg atlanta

 

 

 

 

ATLANTA

Big Green Egg și-a deschis porțile în 1974 în Atlanta, Georgia (SUA). Fondată de Ed Fisher, compania a permis întregii populații din America să achiziționeze un kamado.

Big Green Egg a inceput prin a importa kamado din Japonia si China. După un timp, totuși, s-a luat decizia de a folosi cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare pentru a perfecționa în mod continuu această mașină de gătit cu origini stravechi.

 

 

 

 

 

 

ceramica partial dezvoltata de NASA

 

 

 

 

NASA

Actuala generație de Big Green Egg este rezultatul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie inovatoare.

Confectionate partial si din ceramica special dezvoltata de NASA, aceste cuptoare tradiționale din lut s-au transformat si au fost create sub forma de grill-uri complete de gatit in aer liber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRATARE

Pentru cei care vor sa guste din izul traditional pe care il ofera gatitul in aer liber pe un cuptor de gradina din caramida rustic sau cu tendinte moderne, te ajutam cu toate materialele necesare (adeziv, mortar refractar, usi de cuptor din fonta, plita etc.) constructiei unui cuptor din piatra sau caramida, pentru ca tu sa te bucuri de prospetime culinara naturala impreuna cu cei dragi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CULINAR

Daca esti un impatimit al gatitului in aer liber sau adori gustul painii coapte pe vatra ori a pizzei la cuptor, atunci sa stii ca cel putin unul dintre modelele variate de cuptoare de curte se va potrivi stilului exterior al locuintei tale. Tu vino cu proiectul si dorintele tale, iar noi te ajutam sa le pui in practica!

 

 

 

 

 

 

SUS