Gratare si cuptoare

O gama variata de gratare de gradina, grill-uri profesionale de curte, pentru toate buzunarele!

In aceasta categorie vei regasi o serie de modele de gratare profesionale de top pentru gradina, terasa sau curte, grill profesional pe carbuni sau pe lemne. Astfel, poti sa alegi intre: gratar carbuni smoker tip kamado, grill-uri moderne sau gratare din fonta ori din fier ieftine, la preturi accesibile. De asemenea, iti oferim materiale de constructie de top pentru executat cuptor de gradina zidit cu caramida sau piatra, acoperit sau descoperit, pentru un gatit profesional in aer liber, cu lemne sau carbuni.

Alege acum un gratar de gradina de top pe lemne sau un cuptor ceramic pe carbuni la pret atractiv! 

Va invitam la o scurta calatorie prin istoria Big Green Egg!

 

kamado

O traditie indelungata in spate, rezultatul a secole de proiectare si dezvoltare. 

 

Pentru a intelege mai bine ideea care sta in spatele conceptului Big green Egg, trebuie sa calatorim in timp, multe secole in urma, deoarece asemenea cuptoare din lemn si lut erau folosite in Asia de Est cu mai bine de 3000 ani in urma.

Aici, acesti predecesori ai Big Green Egg au fost descoperiti, imbratisati si adoptati de catre japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor de lut rotunde de top pe carbuni prin denumirea "kamado" ("cuptor" sau "vatră").

Suvenir

Suvenir

 

În secolul trecut, soldații americani care au luptat în Japonia au descoperit cât de delicioase și suculente sunt mancarurile asiatice preparate pe kamado.

Când s-au întors, mulți dintre ei au luat un kamado ca suvenir, astfel incat cei dragi de acasa sa se poata bucura si ei de aromele delicioase la un pret special!

big green egg atlanta

Atlanta

 

Big Green Egg și-a deschis porțile în 1974 în Atlanta, Georgia (SUA). Fondată de Ed Fisher, compania a permis întregii populații din America să achiziționeze un kamado.

Big Green Egg a inceput prin a importa kamado din Japonia si China. După un timp, totuși, s-a luat decizia de a folosi cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare pentru a perfecționa în mod continuu această mașină de gătit cu origini stravechi.

ceramica partial dezvoltata de NASA

Nasa

 

Actuala generație de Big Green Egg este rezultatul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie inovatoare.

Confectionate partial si din ceramica special dezvoltata de NASA, aceste cuptoare tradiționale din lut s-au transformat si au fost create sub forma de grill-uri complete de gatit in aer liber.

 

Descoperă și alte modele de gratare

 

 

Eleganța grătarelor OFYR

 

 

Doresti un gratar mai simplu si mai accesibil?

 

 

 

SUS