Cosuri de fum profesionale

Un cos de fum (horn) eficient si economic este ceea ce-ti doresti pentru casa ta si firma noastra se asigura ca vei achizitiona un produs calitate foarte buna, la preturi accesibile!

Fie ca este vorba de material ceramic, inox, caramida, samota, fie ca e facut in interior sau la exterior, fii sigur ca noi avem produsul perfect pentru amenajarea locuintei tale!

Cosuri de fum profesionale ceramice (cu tubulatura de samota) si de inox, solutia ce iti ofera siguranta si confort cu o lunga durata de viata!

De ce sa alegi un cos de fum profesional?

Cosul de fum este cea mai importanta componenta a sistemului de incalzire a casei, de aceea, alegerea ideala este un cos din samota interioara invelita in izolatie de vata bazaltica si mantale de beton sau un cos de fum din inox. De ce? Datorita duratei de viata lunga si rezistentei ridicate. Un cos de fum trebuie sa fie rezistent (nu doar sa fie estetic) si trebuie sa satisfaca corect necesarul de evacuare al semineului sau sobei tale.

 

 

Pentru a-ti usura munca, ne-am gandit la cateva criterii pentru a te ajuta sa faci cea mai buna alegere:

-lungimea cosului (hornului) trebuie sa fie fie mai mare decat coama casei, pentru evitarea problemelor de functionalitate, cum ar fi racirea fumului. De ce trebuie evitat acest lucru? Pentru ca racirea fumului impiedica functionarea optima a cosului si totodata exista posibilitatea ca fumul sa patrunda in incapere.

-diametrul asigura tirajul optim al dispozitivului, impiedica depunerile de funingine (in cazul tirajului prea mic) si consumul ridicat de lemne (in cazul tirajului prea mare).

-montarea cosului de fum, fie ca e in interior sau exterior, trebuie realizata de personal calificat si autorizat, de aceea firma noastra reprezinta solutia perfecta! Datorita experientei noastre in domeniu, noi stim cat de importanta este montarea, cat si achizitionarea produsului optim!

 

 

O recomandare pentru tine din partea echipei noastre: Alege un horn casa sau cos de fum izolat, pentru o functionalitate mai buna, durata de viata mai lunga si pentru a evita probleme legate de condens, tiraj, coroziune. Pentru ca ne adaptam oricaror preferinte, preturile hoarnelor si produselor noastre sunt variate, in functie de combustibilul folosit, calitate, tipul cosului, inaltime si diametru. In plus, produsele profesionale sunt recunoscute datorita calitatii si caracteristicilor pe care le prezinta, rezultand sisteme testate si certificate conform standardelor stricte in vigoare

 

Pefoc comercializeaza cosuri de fum profesionale potrivite pentru orice surse de caldura: seminee, sobe pe lemne, centrale termice pe gaz, centrale termice pe ulei, peleti sau carbune, gratare de gradina si alte sisteme de incalzire. Oferim nu doar simple cosuri de fum, ci sisteme complete de evacuare a gazelor arse si a fumului din sursele termice, in siguranta si fara riscuri. Astazi furnizam unele dintre cele mai performante si trainice solutii de constructie a hornurilor pentru evacuare, un superlativ al sigurantei, rezistentei si confortului.

 

 

Intr-o constructie termica, dupa cum stim cu totii, evacuarea gazelor arse poate fi o problema esentiala, careia trebuie sa-i acordam o atentie sporita, deoarece neglijenta sau lipsa atentiei in acest domeniu ne poate afecta enorm, inclusiv ne poate pune in pericol existenta! De aceea, in acesta categorie dorim sa punem accent pe importanta pe care o are cosul de fum in cadrul instalatiei de incalzire.

 

Un cos de fum trebuie instalat cu maxima atentie, deoarece in timpul utilizarii sistemului de incalzire, acesta va deveni elementul cel mai expus solicitarilor extreme din procesul de functionare, precum: variatiile de temperatura, atacurile chimice sau incendiile pornite pe cos din cauza funinginei depusa pe acesta. Un cos de calitate, testat si certificat, va asigura un randament crescut al centralelor, sobelor sau semineelor care se leaga la acesta.

 

Toate cosurile de fum din catalogul nostru sunt profesionale, dezvoltate cu ajutorul unei tehnologii de varf, iar raportul calitate-pret este unul excelent! Am ales sa lucram in parteneriat cu unele dintre cele mai puternice branduri in domeniul cosurilor de fum, producatori europeni cu renume ce se afla in continua dezvoltare pentru gasirea celor mai performate sisteme de evacuare a gazelor de ardere. Astfel, la noi veti gasi un domeniu vast, ce ofera posibilitati nenumarate cu performante crescute. Toate acestea  ofera siguranta si eficienta maxima in exploatare!

 

 

Oferta noastra cuprinde sisteme de cos complete pentru interior sau exterior, atat din ceramica, cat si din inox, oferind un standard de calitate superioara la preturi foarte accesibile, alternative fiabile pentru cosurile clasice din caramida. Asadar, profita de calitatea si performantele cosurilor de fum din catalogul nostru si bucura-te de beneficiile si confortul pe care acestea le ofera:


-siguranța interioara, la set cu cea a familiei
-siguranta caminului tau (riscuri reduse de incendii)
-elimina riscurile uzuale de intoxicatii cu monoxid de carbon
-rezistenta la condensul acid, gratie materialelor de calitate
-randament energetic maxim pentru sursa ta de caldura, asigurat de tirajul optim

 

 

Astfel, in aceasta categorie vei regasi o gama completa de cos fum:

-cosuri de fum ceramice: unice ca aspect si functionalitate, inovatoare ca tehnologie și extrem de eficiente energetic. Aceste hornuri izolate sunt compatibile cu toate tipurile de combustibil solid, lichid si gazos (lemn, bricheti, carbuni, gaz, peleti).

De asemenea, dispun de o gama larga de diametre interioare (pentru locuinte, cabane, case de vacante sau alte cladiri). Cosurile de fum ceramice sunt sisteme de evacuare dispuse in triplustrat, formate din tubulatura de samota la interior, termoizolatie sub forma de vata bazaltica si manta prefabricata din beton usor la exterior. Sunt deosebit de trainice, adica au o rezistenta ridicata in timp (fapt confirmat si de garantia de 30 de ani care le insoteste) si sunt gandite sa tina o viata intreaga! Sunt usor si rapid de montat, fiind realizate din elemente prefabricate, samota si beton, la preturi accesibile!

 

 

-cosuri de fum din inox, care reprezinta prototipul de imbinare armonioasa intre tehnica de evacuare de ultima ora si designul ultramodern. Nivelul ridicat de performanta al acestui sistem de cos de fum se reflecta in domeniul larg de aplicabilitate (fiind potrivite atat pentru locuinte, cat si pentru hale industriale sau alte cladiri nerezidentiale). Cosurile din inox sunt recunoscute in special pentru rezistenta ridicata, numeroase posibilitati de configurare si design modern. Mai mult, prezinta o eficienta maxima in functionare, fiind adesea folosite in proiecte de constructii noi, dar si in lucrari de modernizare şi renovare a caselor. Sistemele beneficiaza de usurinta si rapiditate maxima la montaj si la manipulare, conform greutatii reduse si a tehnicii de imbinare performanta de care dispun, ceea ce fac din aceste sisteme din inox surse ideale de racordare a dispozitivelor termice.

 

 

In plus, pe langa sistemele de cosuri de fum, PEFOC ofera si solutii de legatura si de conectare ale acestora la diferite surse termice. Astfel, in catalogul nostru de produse sunt numeroase accesorii utile montarii si intretinerii cosurilor de fum:


-solutii de racordare, imbinare sau legatura si accesorii. Sunt elementele foarte importante pentru montarea si instalarea functionala a cosului de fum, precum si pentru legarea sursei termice la acesta. Aceste piese de imbinare se monteaza primele pe evacuarea semineelor, sobelor sau centralelor, iar, ca urmare, si temperatura este mai ridicata aici, chiar mai mare decat pe cosul de fum. De aceea, calitatea elementelor folosite fiind vitala atat pentru a nu exista scapari de gaze, cat si pentru rezistenta in timp.

 


-diverse unelte si ustensile pentru curatarea cosurilor. Un cos de fum este elementul cel mai important dintr-o constructie termica, insa curatarea si intretinerea lui sunt si mai importante! Degeaba s-a investit intr-un cos de fum profesional, daca nu i se face mentenanta necesara, periodic si de catre personal calificat... Asadar, in catalogul nostru gasesti si o gama larga de kituri si seturi pentru curatarea si intretinerea hornului si incintei semineului, pentru o a te bucura de o buna functionalitate si comfort termic crescut!

 

-accesorii si produse pentru intretinerea cosurilor de fum. De la solutii, pudra concentrata, pliculete sau pastile pana la prafuri speciale de intretinere, noi iti oferim solutii pentru intretinerea canalului de evacuare al hornului, de la iesirea din focarul semineului si pana la terminalul de deasupra acoperisului. Avem toate produsele de care ai nevoie la un pret accesibil. Chiar daca par de mica importanta, aceste produse sunt esentiale pentru buna functionare a traseului de fum din instalatia termica.


-servicii in legatura cu cosul de fum pe tot teritoriul tarii, cu echipe proprii sau recomandate in teren. Daca ai ales construirea profesionista a unui horn ceramic sau montajul unui cos de fum din inox izolat, atunci ai nevoie de servicii la fel de profesioniste, executate de oameni calificati in domeniu si cu experienta vasta in asemenea operatiuni. Fie ca iti vom oferi noi aceste servicii, fie ca iti vom recomanda meseriasi priceputi din localitatea ta, ne vom asigura ca beneficiezi de cea mai buna tratatie si ca esti multumit de punerea in opera a produselor achizitionate! Nu uita: satisfactia unui lucru profesionist sta in punerea corecta a sa in functiune!

 

 

Peste 4000 de metri liniari de cosuri de fum din catalogul nostru se monteaza anual pe teritoriul Romaniei si avem mii de clienti multumiti in toata tara dupa o activitate indelungata de peste 20 de ani. Intreaga gama de produse si de kituri a fost astfel conceputa incat sa poata sa satisfaca nevoile oricarei situatii si oricarei surse termice, dezvoltand solutia pentru o evacuare optima.

Asadar, cand vine vorba de siguranta caminului tau, alege un cos de fum profesional, care iti asigura: un plus de siguranta in utilizare, eliminand riscurile incendiilor care apar de la cosurile de fum defecte sau  a intoxicatiilor cu monoxid de carbon provocate de cosuri de fum neetansate, un tiraj optim de functionare pentru un randament maxim al centralei, al semineului sau a sobei pe lemne ori pe peleti si o construire rapida si simpla, la preturi avantajoase, datorita elementelor prefabricate (beton semi-usor, componente modulare, accesorii incluse in kit) sau datorita usurintei la montaj sau la instalarea pe interiorul sau exteriorul casei!

Echipa PEFOC va garanteaza buna functionare si, totodata, aveti suportul echipei noastre din primele stadii ale proiectului, de la alegerea cosului de fum si pana la instalarea lui. De asemenea, pe langa consultanta, va putem oferi, la cerere, si sisteme de mentenanta pentru fiecare sistem de cos de fum achizitionat de la noi!

 

SUS